سرطان و تومور خوشخیم و بدخیم درخوکچه ها( تومور خوکچه )
صاحبان حیوانات با همه بیماری های شایع در آن ها آشنا نیستند ، بنابرین برخی از اوقات ممکن است متوجه علائمی شوند و از خود عکس العملی نشان ندهند . در نهایت با اقدام به موقع فقط قادر خواهید بود جان حیوانات را نجات دهید. سرطان و تومور خوکچه از جمله بیماری هایی هستند که نیاز به اقدامات به موقع دارند. با این تفاسیر بهتر است در مورد آن ها نیز اطلاعاتی داشته باشید ، در این مطلب با این بیماری بیشتر آشنا می شوید .
سرطان و تومور خوکچه هندی ها
به وجود آمدن تومورها ناشی از تکثیر غیر طبیعی سلول های بدن و و همچنین رشد آن ها و توده هایی از بافت هستند . تومور ها به دو دسته تقسیم می شوند :
- تومور های خوش خیم یا بی ضرر
- تومور های بدخیم یا خطرناک ( مرگ آور )
بیماری سرطان و تومور خوکچه هندی ها چندان رایج نمی باشد ، اما امکان این وجود دارد که در خوکچه هندی های شش ساله به بالا این بیماری خود را نشان دهد . طبق تحقیقات انجام شده در حدود یک ششم از خوکچه هندی ها به بیماری سرطان مبتلا شده اند . البته خوکچه هندی هایی که در یک قفس با خوکچه های دیگر زندگی می کنند ، بیشتر از بقیه خوکچه ها امکان ابتلا به بیماری سرطان و تومور را دارند .
انجام مراحل درمان به محل تومور خوکچه ، نوع سرطان و حتی به نوع تومور بستگی دارد . تومور های خوش خیم بسیار آسان قابل درمان هستند ، اما در مورد سرطان مسئله متفاوت می شود . متاسفانه سر انجام سرطان هایی مانند سرطان خون ، مرگ حیوان می باشد و خوکچه ها فقط تا چند هفته پس از بیماری زنده خواهند ماند .
علائم بیماری و انواع تومورها
تومور بدخیم بافت لنفاوی ( Lymphosarcoma ) یکی از شایع ترین تومور های شناخته شده در خوکچه هندی ها می باشد . این تومور در نهایت باعث خواهد شد که حیوان به سرطان کبد و خون دچار شود . وجود این تومور در بدن خوکچه هندی ها با علائمی همراه است که عبارتند از :
- وجود تومور خوکچه در سینه و شکم : که گاهی با لمس کردن سینه و شکم خوکچه هندی قادر خواهید بود وجود این تومور ها را حس کنید .
- کثیف بودن و ژولیده شدن مو ها
- تورم طحال
- تورم کبد
تومور خوکچه دیگری به نام trichoepitheliomas وجود دارد که از تور های پوستی شایع در خوکچه هندی ها به حساب می آید . لازم به ذکر است که نوع تومور پوستی خوش خیم می باشد و در بدن اغلب خوکچه هندی ها مخصوصا خوکچه هندی های جوان وجود دارد. این مسئله بدین معناست که خوکچه هندی های جوان مستعد تومور های پوستی ، سرطان خون و سرطان های پوستی می باشند .
روش تشخیص بیماری
در این مورد شما باید در مورد تاریخچه ی سلامتی ، شناسنامه و کلیه ی علائمی که خوکچه هندی شما دارد اطلاع داشته و به دامپزشک همه این موارد را اطلاع دهید .
بعضی از انواع تومور ها به آسانی قابل تشخیص بوده و دامپزشک می تواند با لمس بدن خوکچه هندی شما ، محل دقیق تومور ها را تشخیص دهد . در صورتی که تشخیص تومور های سرطانی و داخلی به این راحتی ها نیست . برای تشخیص تومور های داخلی و سرطانی نیاز به استفاده از اسکن و اشعه ایکس ( X ) می باشد . همچنین برای تشخیص سرطان در خوکچه هندی ها نیاز به آزمایشاتی مثل آزمایش ادرار ، انجام تست ها و همین طور آزمایشاتی که تعداد سلول های خون خوکچه هندی را بررسی می کند ، جهت تشخیص سرطان خون و سرطان کبد می باشد .
درمان مشکل سرطان یا تومور خوکچه هندی ها
به احتمال زیاد برای برداشتن سلول های سرطانی و تومور خوکچه نیاز به عمل جراحی می باشد . درست است که تومور های خوش خیم مسئله ی نگران کننده ای نیستند ، اما در برخی از موارد ممکن است آن ها با رشد خود مانع جریان طبیعی خون شوند و روند طبیعی سیتم بدن حیوان را به هم بریزند . به همین علت است که تومور های خوش خیم هم نیاز به انجام عمل جراحی دارند .اما در مورد تومور های بد خیم انجام عمل جراحی بسیار ضروری می باشد .
در صورتی که در عمل جراحی ، اشتباهی صورت بگیرد باعث آزاد شدن سلول های سرطانی در بدن خوکچه هندی خواهد شد . البته تومور های پپوستی مثل trichoepitheliomas به آسانی با جراحی برداشته خواهند شد ، فقط سرطان خون و تومور بدخیم بافت لنفاوی هستند که اغلب باعث مرگ حیوان خواهند شد .
مراقبت های لازم بعد از عمل تومور خوکچه
خوکچه ای که به تازگی عمل جراحی بر روی آن انجام شده است باید در محیط مناسب و آرامی نگهداری شود و به دور از استرس باشد . هنگامی که دوباره علائمی از وجود تومور و یا سرطان را مشاده نمودید سریعا با دامپزشک خود تماس بگیرید . البته نگران نباشید ، زیرا همیشه این مسئله تکرار نمی شود و برای احتیاط باید ضمن مراقبت از حیوان او را چک کنید .
منبع : http://asanteb.com