خواص ترشک درشت، کمک به هضم و تنظیم فشار خون

ترشک درشت نوعی گیاهی علفی یک ساله است که به خانواده میخک سانان تعلق دارد. این گیاه نام‌های دیگری همچون  حَماض، ترشک اسفناجی، حماض البقر، حماض‌الماء، ترشه و رومکس دارد. اسم این گیاه به دلیل طعم ترش برگ‌های این گونه گرفته شده است. استفاده از ترشک درشت به عنوان سبزی و موارد خوراکی بسیار رایج است. در استان‌های شمالی ایران غذاهای بسیاری با این گیاه درست می‌شود. ترشک درشت در آسیای مرکزی، کشورهای مدیترانه‌ای، اروپای مرکزی و آمریکای شمالی فراوانی دارد. ارتفاع این گیاه از 30 تا 100 سانتی متر متغیر بوده و برگ‌هایی ضخیم و چرم مانند دارد. ما در این مقاله سعی می‌‎کنیم شما را با مهم‌ترین خواص این گونه بیشتر آشنا کنیم.

ترشک درشت

خواص ترشک درشت

این گیاه سرشار از ترکیبات آلی و مواد معدنی گوناگون بوده و به همین دلیل استفاده از آن به عنوان دارو، سابقه‌ای تاریخی دارد. از مهم‌ترین ترکیبات این گیاه می‌توان به مواردی مانند اگزالات، تارتاریک، سدیم، پتاسیم، کلسیم و فسفر اشاره کرد. تحقیقات نشان می‌دهد که این گونه سرشار از ویتامین‌هایی نظیر ویتامین C، ویتامین A، ویتامین K و انواع ویتامین خانواده B می‌باشد. دقت داشته باشید که استفاده بیش از اندازه این گیاه می‌تواند آسیب‌های کلیوی را همراه داشته باشد. خانم‌های باردار و کسانی که بیماری‌های خاص دارند نیز بهتر است قبل از استفاده ترشک درشت با پزشک خود مشورت کنند.

کمک به هضم

محتوای بالای فیبر رژیمی که در اکثر گونه‌های ترشک گوشت دیده می شود  به معنی آن است که شما می‌توانید با افزودن این برگ‌ها به سوپ و سالاد، هضم خود را بهبود بخشید. بعد از این که شما فیبر مصرف می‌کنید، این ماده با حرکت در خلال سیستم گوارشی، سلامت دستگاه گوارش شما را بهبود می‌بخشد و شرایطی مانند یبوست، اسهال، التهاب و گرفتگی، و سایر مسائل مربوط به دستگاه گوارش را نیز کاهش می‌دهد. فیبر غذایی همچنین می‌تواند باعث کاهش کلسترول LDL در بدن شود، درنتیجه، محافظت از سلامت قلب و کاهش احتمال ابتلا به آترواسکلروز، حملات قلبی و سکته مغزی را به دنبال دارد.

جلوگیری از سرطان

اگرچه تحقیقات در مورد خواص ترکیبات آنتی اکسیدانی این گیاه هنوز ادامه دارد، اما مدارک کافی نشان می‌دهد که ترشک دارای مقادیر قابل توجه‌ای از ترکیبات پلی فنولی، فلاونوئیدها و آنتوسیانین‌ها می‌باشد. خواص ضد سرطانی این ترکیبات امروزه بر کسی پوشیده نیست. آنتی اکسیدان‌ها موادی هستند که با خنثی کردن اثرات رادیکال‌های آزاد، از مشکلاتی نظیر جهش‌های سلولی و آسیب‌های سرطانی جلوگیری می‌کنند. تحقیقاتی که در سال 2011 در دانشگاه پزشکی اوساکا ژاپن انجام شده نشان می‌دهد که استفاده منظم از این گیاه می‌تواند باعث توقف رشد تومور‌ها نیز شود.

بهبود بینایی

یکی دیگر از خواص بی نظیر این گیاه که باعث می‌شود استفاده از آن را در اولویت قرار دهید، بهبود بینایی است. همان طور که در بالا نیز اشاره شد، این گیاه سرشار از ویتامین A می‌باشد. بیشتر دانشمندان اعتقاد دارند که مصرف کافی ویتامین A می‌تواند بیماری‌هایی نظیر دژنراسیون ماکولا و آب مروارید را کاهش بدهد. بتا کاروتن، که مشتق ویتامین A است، به عنوان آنتی اکسیدان عمل می‌کند و در صورت تلفیق با سایر ترکیبات آنتی اکسیدانی مهم بدن، می‌تواند سلامت چشم را افزایش داده و مانع از آسیب‌های سلولی مربوط به سن شود.

ترشک درشت

تنظیم فشار خون

کارشناسان تغذیه دریافته‌اند که این گیاه یک منبع عالی پتاسیم ( 1 فنجان حاوی 15٪ از مصرف روزانه شما ) می‌باشد. این عنصر یکی از مواد ضروری برای سلامت انسان است. پتاسیم یک وازودیلاتور بوده، بنابراین در حفظ تعادل مایعات در سراسر بدن کمک می‌کند. این بدان معنی است که با کاهش استرس در سیستم قلب و عروق به آرام کردن رگ‌های خونی و شریان‌ها منجر می‌شود. فشار خون پایین باعث کاهش خطر لخته شدن خون و فشار بیش از حد در قلب می‌شود که می‌تواند منجر به بیماری‌های قلبی عروقی و سایر عوارض شود.

بهبود انرژی

سطح معنی دار آهن در این گیاه باعث افزایش تولید گلبول قرمز و جلوگیری از کم خونی (کمبود آهن) می‌شود. متاسفانه آمارها نشان می‌دهد که بیش از 25 درصد افراد دنیا از کم خونی رنج می‌برند. افزایش گردش خون باعث افزایش سطح اکسیژن در بدن و اندام‌های حیاتی، رشد مو، افزایش سطح انرژی و سرعت فرآیند بهبود (در ارتباط با محتوای پروتئین) می‌شود. شما می‌توانید بدین منظور از مکمل‌های ترشک استفاده کنید که این روز‌ها در سراسر دارخانه‌های دنیا به آسانی یافت می‌شوند.

منبع: https://mag.asanteb.com

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا