پوست سگ و بررسی علل خشکی آن
پوست، یکی از وسیع ترین ارگان های بدن است که بیشترین تماس را با محیط دارد. این امر هم در مورد سگ ها و هم در مورد انسان ها صادق می باشد. خشکی پوست سگ ها، نه تنها برای آن ها ناخوشایند است بلکه ممکن است از علائم بروز یک بیماری نیز باشد.
همان طور که می دانید، خشکی پوست می تواند هم برای سگ ها و هم برای صاحبان سگ ، آزار دهنده گردد. تعیین علت این مشکل می تواند سخت باشد و باید جهت کنترل علائم آن با یک سری بیماری مبارزه نمود. خبر خوب این است که خشکی پوست، به خودی خود یک بیماری خاص محسوب نمی گردد بلکه یک علامت از بیماری می باشد. خشکی پوست دلایل گوناگونی دارد اما این مسئله، در اغلب موارد قابل درمان است. در صورتی که با دامپزشک مشورت کنید، می توانید به راحتی به دلایل درونی آن پی ببرید. در ادامه، آسان طب به دلایل مختلفی که دامپزشک ممکن است برای خشکی پوست سگ اشاره کند می پردازد.
تاثیرات پیری و کهولت سن بر پوست سگ
با این که خشکی پوست در تمامی حیوانات خانگی ممکن است اتفاق بیفتد اما این امر در سگ های پیر، رایج تر می باشد. خطر خشکی پوست، با بالا رفتن سن افزایش می یابد.
بیماری های خود ایمنی یکی از دلایل خشکی پوست سگ
بیماری هایی نظیر لوپوس و پمفیگوس که از پاسخ ایمنی غیر معمول و نقص درسیستم ایمنی بدن ناشی می گردند، می توانند باعث ایجاد ناهنجاری هایی در پوست گردند.
شرایط متابولیک
شرایط متابولیک مانند علل اندوکرین یا عدم توازن هورمونی نیز یکی از دلایل خشکی پوست سگها به حساب می آید. عدم توازن هورمونی که به صورت پایین بودن سطح هورمون های تیروئیدی یا بیماری کوشینگ مشاهده می گردد.
کمبود مواد مغذی از علل خشکی پوست سگ
اغلب رژیم های غذایی، از توازن خوبی برخوردار هستند و به نیازهای روزانه حیوان، به خوبی پاسخ می دهند اما در برخی از موارد، افزودن مکمل های غذایی نیر اسیدهای چرب می تواند بسیار موثر و مفید باشد که از محصولاتی است که دامپزشک به شما توصیه می کند استفاده کنید. دقت داشته باشید که تنها در صورتی که در سگ کمبودی مشاهده شد باید به او ویتامین های مکمل دهید.
التهاب پوست سگ
سگ ها نیز مانند انسان ها ممکن است به انواع آلرژی، عفونت های پوستی یا درماتیت سبوره ای مبتلا گردند که این مسئله می تواند به ایجاد چربی بسیار بالا یا بسیار پایین در پوست منجر گردد.
حساسیت تروماتیک یا زیست محیطی
حساسیت تروماتیک یا زیست محیطی (مثل درمان انگل های خارجی) از علل دیگر عدم سلامت پوست سگ است. در زمستان، هنگامی که دما و رطوبت هوا پایین می آید، پوست خشک تر می گردد. استفاده از سیستم های گرمایشی یا سوزاندن چوب به منظور گرم کردن محیط، رطوبت را کاهش داده و بدین ترتیب می تواند در خشک شدن پوست نقش موثری داشته باشد.
حمام کردن مداوم پشت سرهم، دشمن پوست سگ
حمام کردن های مداوم یا به استخر بردن های پشت سر هم، ممکن است به خشکی پوست منجر گردد. این مسئله در استخرهایی که میزان کلر در آب آنها بالا می باشد، بیشتر مشاهده می گردد. پسمانده هایی نظیر کلر و نمک دریا می توانند تاثیرات خشک کنندگی بسیار بالایی داشته باشند.
نحوه تشخیص دامپزشک از علل خشکی پوست سگ
دامپزشک با پرسیدن چند سوال کلیدی، اطلاعات اولیه را کسب کرده و دلایل خشکی پوست را می یابد:
- آیا موهای سگ شما نازک شده است و در برخی از قسمت ها شکننده است؟
- آیا سگ شما بیش از حد بدن خود را می خاراند؟ (پوست خشک یا معمولی، خارش زیادی ندارد.)
- آیا بدن سگ شما بوی خاصی می دهد؟ (پوست سالم سگ، هیچ نوع بوی خاصی ندارد.)
اقدامات لازم در صورت پوسته پوسته شدن یا خشکی پوست سگ
در این مواقع حتما با دامپزشک مشورت نموده و به توصیه های او عمل نمایید. معاینه سطح پوست و موی سگ به دامپزشک کمک می کند تا دلایل خشکی پوست را تشخیص بدهد. در صورت شک به دلایل اندوکرین، انجام آزمایش خون توصیه می گردد. در صورتیکه سگ خارش زیادی داشته باشد، دامپزشک بعد از انجام معاینات لازم، ممکن است رژیم غذایی خاصی را به صورت آزمایشی توصیه کند.
منبع: https://mag.asanteb.com