روش‌های نگهداری و شرایط محیطی گیاه آلوئه ورا در خانه

یکی از گیاهانی که در عرصه تولید دارو نیز از آن استفاده‌های بسیاری می‌شود گیاه آلوئه ورا می‌باشد، علاوه بر کاربرد دارویی این گیاه، به دلیل زیبایی بالایی که دارد از آن به عنوان گل آپارتمانی و زینتی نیز استفاده می شود. ظاهر گیاه آلوئه ورا بسیار شبیه گیاه کاکتوس می‌باشد و همین امر سبب شده است تا بسیاری از افراد گیاه آلوئه ورا را با کاکتوس اشتباه بگیرند. یکی از مزایایی که نگهداری گل آلوئه ورا نسبت به بسیاری از گیاهان دارد این است که شرایط نگهداری آسانتری برای پرورش در آپارتمان و محیط های مسکونی دارد از این رو بسیاری از افراد مایلند تا از این گیاه سرسبز و پر خاصیت در منزل و یا محل کار خود نگهداری نمایند. در این مقاله قصد داریم شرایط نگهداری گیاه آلوئه ورا را بررسی کنیم.

گل آلوئه ورا

شرایط محیطی برای نگهداری گیاه آلوئه ورا

 دمای مناسب

به گزارش آسان طب گیاه آلوئه ورا را بیشتر می توان در کشورهایی یافت که از آب و هوای گرمسیری و خشک بهره مند هستند، به همین دلیل برای اینکه بتوانید از این گیاه در منزل خود نگهداری نمایید می بایست این چنین شرایطی را برای آن فراهم آورید. بهترین دما برای رشد این گل بین 17 تا 24 درجه سانتی گراد می باشد. توجه داشته باشید گرما و یا سرمای بیش از حد محیط تاثیرات مخرب بسیاری را بر روی این گیاه خواهد گذاشت به همین دلیل در صورتی که در منطقه ای زندگی می کنید که دمای هوا در روز افزایش و در شب به شدت کاهش می یابد این گیاه برای نگهداری در منزل و محیط کار شما مناسب نمی باشد.

آب مورد نیاز

بهترین زمانی که می توانید گیاه آلوئه ورا را آبیاری کنید هر دو هفته یکبار در شش ماهه اول و ماهی یکبار در شش ماهه دوم سال و در زمانی است که خاک آن کاملا خشک شده باشد و باید به میزانی به آن آب داده شود که آبی از ته گلدان خارج نشود و تمام خاک آن به خوبی مرطوب شود زیرا آب مازاد باعث تخریب و فساد ریشه ها می شود.

کود مناسب

کود مناسبی که می توان از آن برای پرورش این گل استفاده کرد ترکیبی از ماسه یا پولیت 40 درصد با خاک برگ است. استفاده از این کود در گلدان سفالی می تواند تاثیر مثبت تر بر رشد گیاه شما گذارد. توصیه می شود هر 6 ماه یکبار نیز نسبت به تعویض خاک این گیاه اقدام نمایید تا مواد مورد نیاز رشد گیاه به خوبی برای آن تامین شود، همچنین بهتر است هر یک سال یکبار نسبت به تعویض گلدان گیاه آلوئه ورا اقدام نمایید و گلدان بزرگتری برای این گیاه دوست داشتنی تهیه نمایید.

تکثیر گلگل آلوئه ورا

از روش های مختلفی میتوان گیاه آلوئه ورا را تکثیر نمود که یکی از آنها استفاده از پاجوش گیاه می باشد. به طور متوسط هر 6 ماه یکبار پاجوش یا همان جوانه هایی از قسمت قاعده ی گل آلوئه ورا رشد می کند. استفاده از این روش یکی از آسان ترین روش های تولید مثل گیاه آلوئه ورا در منزل می باشد. برای انجام این روش می بایست به آرامی جوانه رشد کرده را از گیاه آلوئه ورا جدا نموده و آنرا در گلدان کوچکتر و مناسبی قرار دهید. بهتر است قبل از اقدام برای انتقال به گلدان مدتی پاجوش جدا شده را در آب قرار دهید تا ریشه داده و بتواند با استفاده از ریشه خود املاح و مواد معدنی مورد نیاز خود را جذب نماید و سپس نسبت به قرار دادن آن در گلدان اقدام نمایید.

 نکاتی در رابطه با گیاه آلوئه ورا

یکی از اصلی ترین نکاتی که در رابطه با این گل می بایست رعایت نمایید این است که گیاه آلوئه ورا گیاهی طبیعتا بیابانی است که نیازمند نور بسیار و البته غیر مستقیم می باشد، همچنین به دلیل شباهت های بسیاری که این گیاه با کاکتوس دارد نیاز به آبیاری زیاد و هر روزه ندارد و برای خاک گلدان آن از خاک شنی استفاده می‌شود. برگ های گیاه آلوئه ورا نیازی به مرطوب سازی مانند بسیاری از گیاهان ندارد.

آفات و بیماری‌ها

یکی از بیماری هایی که ممکن است به سراغ گیاه آلوئه ورای پرورش یافته توسط شما آید با نام لکه سیاه شناخته می شود. این لکه زمانی بر روی برگ های گیاه آلوئه ورا شما دیده می شود که حشرات، گیاه شما را مورد گزش قرار داده و یا بر روی برگ های آن اقدام به تخم ریزی کرده باشد. در صورتی که آلوئه ورا را در مزرعه پرورش می دهید احتمال دیده شدن این لکه ها بر روی برگ های گیاه شما دو چندان می شود. از دیگر بیماری هایی که ممکن است سلامت گیاه شما را مورد تهدید قرار دهد فساد ریشه آن می باشد. پوسیدگی ریشه بیشتر در مواقعی که شما آب بسیاری به گیاه داده باشید رخ می دهد.

شپشک سفید از دیگر آفات این گل می باشد که گل های پرورش یافته در مزرعه ممکن است به آن آلوده شده باشند و شما با خرید گیاه آلوئه ورا آلوده آنرا به منزل و یا محل کار خود منتقل نمایید.

منبع: https://mag.asanteb.com

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دکمه بازگشت به بالا