خاک گلدان و بهترین نوع آن برای گیاهان آپارتمانی

به تزئین خانه خودمان چقدر اهمیت می دهیم؟ رنگ دیوارهایش، سرویس آشپزخانه، پرده، کف اتاق و … خاک هم برای هر بوته ای به منزله خانه آن گیاه می باشد، پس باید نسبت به محل زندگی گیاه ها و در واقع هم خانه خودمان حساس باشیم. خاک گلدان بوته های خانگی و یا آپارتمانی شامل ترکیباتی است که بهترین منبع تغذیه گیاه را دارا بوده و همچنین دارای خاصیت نگهدارنگی آب می باشد. اما این که چگونه ما بهترین خاک را نسبت به تنوع زیاد بوته های آپارتمانی انتخاب کنیم موضوع مورد بحث این بخش می باشد.

خاک گلدان

2 ویژگی مهم خاک گلدان

اول از همه به این نکته توجه داشته باشیم، خاکی را برای گیاه انتخاب کنیم که ریشه اش بتواند در آن به راحتی نفس بکشد. بسیاری از خاک ها با بافت متراکم رُسی مانع درست نفس کشیدن ریشه های گیاه می شوند، همانگونه که می دانید ریشه ترکیبات هوایی خود را از راه روزنه های درون خاکی بدست می آورد. بر اساس خاصیت فیزیکی خاک رُس در زمان آبیاری، این خاک پیوند های محکمی بین مولکول های آب و خودش ایجاد می کند به همین دلیل تبادلات هوایی به خوبی انجام نمی گیرد و ریشه به اصطلاح خفه می شود. پس اولین نکته ای ما در انتخاب خاک گلدان باید در نظر بگیرم انتخاب خاکی است که ریشه بتواند در آن به راحتی نفس بکشد.

√ دومین حالتی که باید در نظر بگیرم حالتی از خاک است که با آبیاری مواد و املاح مفید درونش به راحتی شسته نشود. خاک هایی که ماسه و یا سنگ ریزه های زیادی دارند توان نگهداری آب را نداشته و به راحتی شسته می شوند، با شسته شدن پی در پی به واسطه آبیاری گیاه، مواد و املاح طی زمان کوتاهی از گلدان خارج شده و گیاه مان دچار فقر املاح مورد نیازش می شود و به مرور از بین خواهد رفت. پس دومین عامل انتخاب خاک مناسب حالت نگهدارندگی درست املاح، مواد معدنی و حیاتی گیاه است .

خاک گلدان

2 دسته مهم گیاهان آپارتمانی

باید در نظر بگیریم که گیاهان هم با توجه به گونه های متفاوت شان شرایط متفاوتی برای رشد و نمو خود لازم دارند. پس خاک مناسب هر کدام بر اساس خانواده شان با هم تفاوت دارد. باید بدانیم که خاک مورد نظرمان برای چه گیاهی است و چه موادی را باید با نسبت درست نگهداری آب در خود داشته باشد.

گیاهان آپارتمانی به دو دسته عمده و مهم تقسیم بندی می شوند:

  1. دسته اول گیاهانی که به رطوبت حساس هستند که غالبا گیاهان گوشتی مانند خانواده کاکتوس ها، آلوئه ورا و … شامل این دسته اند.
  2. دسته دوم خانواده گیاهان معمول آپارتمانی هستند که با نگهدارنگی بیشتری از رطوبت کنار می آیند. 

ترکیب خاک گیاهان گوشتیخاک گلدان

خام مناسب گلدان های گیاهان گوشتی باید دارای زهکشی بسیار خوبی باشد و به گونه ای باشد که به هیچ وجه آب مازاد را در خود نگه ندارد. گیاهان گوشتی معمولا آب فراوانی را در برگ ها و ساقه خود ذخیره می کنند و این خاصیت بوته هایی است که جزء خانواده ای از گیاهان سرزمین های خشک و بیابانی می باشد. فیزیک این گیاهان برای مقابله با خشکی به گونه ای خلقت شده است که بتواند آب را ذخیره نماید پس به هیچ وچه نباید خاکشان با درصد رُس بالا یا نگهدارنگی بالای آب باشد. ترکیب خاک این گونه گیاهان حداقل دو سوم ماسه ی طبیعی است که با ترکیبی مناسب از خاک های دارای املاح با ph مناسب ترکیب شده است. زهکشی این گلدان ها باید به گونه ای باشد که بتواند بعد از هر دوره آبیاری،  آب مازاد را تخلیه کنند و گیاه بتواند آب مورد نیازش را از رطوبت باقی مانده دریافت نماید. 

ترکیب خاک گلدان های معمولی آپارتمانی

خاک گلدان

بهترین ترکیب خاک برای گلدان های آپارتمانی در حالت معمول استفاده از چهار عنصر طبیعی به نسبت های درست است. این چهار عنصر ترکیب یک به چهار ماسه، خاک برگ، خاک باغچه الک شده و کود حیوانی کاملا پوسیده می باشد. این ترکیب بهترین حالت نگهدارنگی آب، بهترین زهکشی آب و منبع تغذیه گیاه و همچنین شرایطی درست برای تنفس ریشه گیاه را دارا می باشد. در این بین شما می تواند یعد از هر دوره یک ماهه آب دهی از مقدار مناسبی از کود های موجود در بازار یا کودهای ارگانیگ استفاده نمایید. 

خاک گلدان ، محل زندگی بوته خانگی ماست. یک بوته خوب ممکن است نسل ها در خانواده ای باقی بماند و در صورت نیاز حتی قلمه گیری شود و از خانه ای به خانه دیگر برود. برای هم خانه خود ( گیاه آپارتمانی مان ) بهترین خانه را انتخاب کنیم زیرا که او می تواند سال ها بدون داشتن نیاز آنچنانی در کنار ما زنده بماند، زیبایی ببخشد، تکثیر شود و باعث آرامش ما باشد. انتخاب خاک درست و حساسیت نسبت به این موضوع به مانند انتخاب بستر زندگی خودمان است پس سعی کنیم تا جایی که می شود با کمی مطالعه بهترین را انتخاب کنیم تا برای همیشه یک هم خانه کم خرج، زیبا و بسیار مفید داشته باشیم.

منبع: https://mag.asanteb.com

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

یک دیدگاه

  1. سلام ممنون از سایت خوبتون مقاله ای خیلی خوبی دارید اتفاقا من چند روز پیش گیاه سانسوریام رشد نمیکرد و با سایت جوانه بان آشنا شدم خوبی این سایت این بود مشاوره آنلاین داشت و من تونستم به راحتی و بی دردسر از مشاوران جوانه بان مشاوره بگیرم. الانم چند روز بعد مشاوره اون ها حال گیاهان سانسوریام خوب شده به شما هم پیشنهاد میکنم اگه شما هم در مورد بیماری گل و گیاهتون و زمینه نگهداری آن ها پرسشی دارید به سایت جوانه بان مراجعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا