ویژگی ها و مشخصات افراد درون گرا
از جهتی افراد به دو دسته درون گرا و برون گرا تقسیم می شوند. اکثرا گمان می کنند که افراد درون گرا آرام، اندکی خجالتی و گوشه گیر هستند و از برخورد مستقیم با مردم کناره می گیرند. اما باید ویژگی گوشه گیر بودن و خجالتی را از آن حذف کرد. باید بدانید که شخصیت های درون گرا به اندازه برون گراها و حتی بیشتر، در دستیابی به ثروت موفق هستند. در این بخش مهمترین ویژگی های افراد درون گرا را به شما معرفی می کنیم.
مشخصات افراد درون گرا
به گزارش مجله پزشکی آسان طب ، افراد درونگرا توانایی های قابل توجهی برای رهبری دارند که نباید از آنها غافل شد. درون گراها نه اعتماد به نفس پایینی دارند و نه خجالتی هستند. فقط تنهایی را دوست دارند و در تنهایی در زمینه های مختلف برای رسیدن به اهداف شان فکر می کنند. درون گرایی اصلا ویژگی بدی نیست و خیلی از درون گرا ها از افراد موفق جهان هستند. برخی مشخصات افراد درون گرا عبارتند از :
1- حضوری آرامش بخش
یکی از مشخصات افراد درون گرا آنست که با کمترین محرک بیرونی به بهترین نحو کار می کنند. در نتیجه محیط های تحت رهبری آنها معمولاً آرام و بی سر و صداست. شخصیت آرام رهبران درونگرا، مخصوصاً در دوران بحران، به زیردستانشان آرامش و قوت قلب می دهد و استرس را از آنها دور می کند.
2- آمادگی
یکی دیگر از ویژگی های افراد درونگرا آمادگی است. به عقیده ی هلگو، درونگرا ها معمولاً آماده تر از برونگرا ها هستند. دلیل آن هم اینست که آنان به حل و فصل کردن موضوعات در تنهایی علاقه مندند. شخص درونگرا، همیشه با فکر و آماده حاضر می شود و از سرهم بندی کردن و بی نظمی متنفر است.
3- مهارت گوش کردن
مهارت گوش کردن یکی دیگر از مشخصات افراد درون گرا است. افراد درون گرا ظرفیت بیشتری برای شنیدن حرفهای دیگران دارند. اغلب اوقات رهبران را افرادی برونگرا، با توانایی خارق العاده در سخنوری تصور می کنند. اما توانایی افراد درون گرا در پذیرا شدن دیگران، گوش کردن به آنان و در نظر گرفتن جنبه های مختلف مسائل از مهمترین ویژگیهای آنهاست. افراد درون گرا نیاز ندارند در مرکز توجه جمع باشند، معمولاً پیش از تصمیم گیری از نظرات دیگران استفاده می کنند.
4- تفکر عمیق
چهارمین ویژگی افراد درون گرا آنست که دوست دارند مدت زیادی را در تنهایی فکر کنند. رفتن به یک اتاق خلوت برای پرداختن به تمام جنبه های موضوعات، یکی از خصوصیات آنهاست که کمک می کند رهبران خوبی باشند. این تفکر همه جانبه و عمیق، کمک می کند دیگران نیز به توانایی مدیر خود در اجرای طرح های مختلف، اعتماد بیشتری داشته باشند. البته یکی از ویژگی های منفی افراد درون گرا هم آنست که ایده ها و تفکراتشان با دیگران در میان نمی گذارند، مگر آنکه تمام جزئیات آن را با دقت بررسی کرده و از ایده شان مطمئن باشند.
دیگر ویژگی های افراد درون گرا
- از دید و بازدیدهای غیرمنتظره و ناگهانی بیزارند.
- کارایی آنها در تنهایی بیشتر است و ترس آنها این است که فردیت خود را از دست بدهند.
- در بین انبوه مردم بودن آنها را خسته میکند.
- – شخصیتی متمایز در خلوت خود و در حضور دیگران دارند.
- تنهایی را ترجیح می دهند.
- از جمعهای جدید استقبال زیادی نمیکنند.
- اکثرا تمرکز بالایی دارند.
- عموماً به کتاب خواندن علاقه مند هستند.
- نوشتن خاطرات را دوست دارند.
- حریم شخصی و اطلاعات شخصی برایشان مهم است.
- دوستان محدود و در عوض روابط عمیق دارند.
- درون گراها افسرده نیستند.
- افراد درون گرا خجالتی نیستند.
- از نظر آنها تنهایی بهترین زمان برای فکر کردن است.
- میتوانند رهبران خوبی باشند.
- آخرین فرد جمع هستند که دستشان را بالا میبرد.
- نظرشان برای بقیه مهم است. چون اکثرا پاسخ های خوب و با تاملی می دهند.
- هدفون به گوش، در میان جمعیت قدم می زنند.
- از افراد عصبانی دوری می کنند.
- اهل عبرت گرفتن از دیگرانند و پس از آموختن روش زندگی، دیگر گونه زندگی میکنند.
- حدود 65 درصد نوابغ را درونگرایان تشکیل میدهند.
- پرحرف نیستند. اما وقتی حرف می زنند حرف های خوبی می زنند.
- اعتماد به نفس کمی ندارند.
- افراد درون گرا کلا دریافتکنندۀ خوبی هستید؛ اما علاقهای به فرستادن ندارید، مگر این که مجبور باشید.
- با افراد عام سر صحبت را باز نمی کنند، مگر مجبور شوند.
- علاقهمند به احساسات و افکار خودشان
- نیازمند به داشتن قلمرو شخصی، کمحرف، ساکت و متفکر.
- در ارتباط برقرار کردن با افراد جدید مشکل دارند.
- مشتاق و احساساتی هستند.
- در جمع ناآشنا ساکت اما در جمع دوستان خود راحت هستند.
- تمرکزشان زیاد است.
- برای تصمیم گیری به زمان نیاز دارند.
- پیش از حرف زدن میاندیشند.
- از در میان گذاشتن اطلاعات شخصی خود با دیگران خودداری میکنند.
- از قوانین خشک بیزارند و خواهان آزادی هستند.
- مایل به رویکردی آهسته اما دقیقاند.
آیا درون گرایی بد است؟
درون گرایی اصلا ویژگی بدی نیست. به همان اندازه که دست چپ بودن ویژگی بدی نیست. متأسفانه ارتباطات درون گراها کمتر از برون گراهاست، در نتیجه رفتارهای افراد درون گرا کمرنگ دیده شود و از همین جهت شاید در نگاه اول رفتارهای آنها ناپسند باشد. ولی این تفکر اشتباه است و خیلی از درون گراها تاکنون به موفقیت های زیادی دست یافته اند.
تعداد افراد درون گرا
طبق اطلاعات بدست آمده در اکثر جوامع حدود یک سوم جمعیت درون گرا هستند اما به دلیل این که افراد درون گرا کمتر اهل بروز خود هستند، کمتر دیده می شوند. بنابراین یا شما خودتان جزو درون گراها هستید و یا با افراد بسیاری سرو کار دارید که درون گرا هستند. در کشور ما هم حدود 25 میلیون نفر درون گرا هستند یعنی از هر 3 نفر، یک نفر درون گرا است و خیلی از آنها هم بسیار در زندگی شان موفق اند.
امیدواریم از اطلاعاتی که در این بخش از مجله پزشکی آسان طب درباره ویژگی های افراد درون گرا و نقاط قوت و ضعف آنها تقدیم کردیم بهره کافی را برده باشید. پس این نکته را دریافتیم که درون گرایی اصلا ویژگی بدی نیست. فقط آنها هیچ وقت نسجدیده عمل نمی کنند، وگرنه در خیلی از زمینه ها موفق هستند. آنها نه خجالتی اند و نه اعتماد به نفس پایینی دارند. فقط تنهایی را ترجیح می دهند و در تنهایی بیشتر فکر می کنند.
منبع : https://mag.asanteb.com