خودشیفته و بررسی خصوصیات رفتاری این افراد

خودشیفتگی صفتی شخصیتی است که با احساس قدرت، بزرگنمایی، حق به جانب بودن و سلطه‌جویانه حرکت کردن همراه است. کمی به اطراف خود نگاه کنید آیا افرادی را می‌شناسید که انتظارات فراوانی از شما دارند و مدام در پی شنیدن تعریف و تمجید از سوی شما هستند. در ادامه به بررسی خصوصیات رفتاری افراد خودشیفته می‌پردازیم.

خودشیفته

چگونگی کشف افراد خودشیفته

کشف این افراد خیلی سخت نیست، کافی است این علامتهای زیر را در آنها ببینید:

1. داشتن حس خود مهم‌بینی مطلق

2. تمایل بیش از حد به شنیدن تعریف و تمجید از دیگران

3. عدم توانایی در ابراز همدردی با دیگران یا حتی شنیدن یا درک کردن نظرات آنها.

اگر با چنین افرادی در ارتباط هستید اغلب اوقات حس می‌کنید، این افراد دائما در حال خودستایی و کذب‌گویی در مورد خود و توانایی‌های​شان هستند و از این رو دیگران آنها را افرادی متکبر و گاه نفرت‌انگیز می‌دانند. عده‌ای از روانشناسان بر این باورند افرادی که بر اثر تربیت ناز پرورانه بزرگ شده‌اند و  هر چه در کودکی خواسته‌اند برای‌شان فراهم بوده است، والدین آنها را به‌اصطلاح لوس و نونور بار آوردند که درصد این افراد در جامعه ما کم نیست. همچنین روانشناسان بر این باورند که دسته دیگری هم امکان خودشیفته شدن را دارند و آنها افرادی هستند که با زجر و محرومیت بزرگ شده‌اند، اینها برای جبران افراطی احساس حقارت دست به رفتارهای خودشیفتگی می‌زنند.

ازدواج با فرد خودشیفته یعنی بردگی

در واقع کسی که تصمیم می‌گیرد با فردی خودشیفته ازدواج کند باید بداند که در زندگی مشترک تنها نقش یک برده را ایفا کند و به دنبال حق و حقوق همسری نباشد. به همین دلیل است که شناخت افراد خودشیفته و اجتناب از ازدواج با آنهایکی از مسائل مهم زندگی محسوب می‌شود. یادتان باشد در ارتباط با یک خودشیفته قرار نیست  بتوانید خودشیفته‌ای را که در زندگی شما قرار دارد درمان یا اصلاح کنید، خودشیفته‌ها کمک شما را نمی‌خواهند. به معجزه اعتماد نکنید و دست کم در مورد همسر خودشیفته خود چنین باوری نداشته باشید.

افراد خودشیفته خوش سر و زبان هستند

خودشیفته

باید توجه داشته باشید که افراد خودشیفته خوش سر و زبان هستند و در برخورد اول شما را جذب خود می‌کنند و در ضمن ظاهرا از اعتمادبه‌نفس بالا و شاید کاذبی برخوردار باشند و حتی برای موفق جلوه دادن خود دروغ می‌گویند و بسیار بلوف می‌زنند.

اگر از بین علائم زیر چهار یا پنج علامت در شما یا همسرتان وجود داشته باشد می‌توان به احتمال زیاد تشخیص اختلال شخصیت خود شیفته را اعمال کرد:

۱- خودبزرگ بینی و مبالغه در مورد توانایی‌های خود و احساس مهم بودن افراطی.

۲- اشتغال ذهنی زیاد و خیالبافی افراطی در مورد پیشرفت و موفقیت‌های نامحدود.

۳- این باور که فرد بی نظیر و استثنایی است ولی توسط دیگران درک نمی‌شود.

۴- نیاز شدید به تمجید و ستایش شدن توسط دیگران.

۵- احساس حق به جانب بودن در اکثر مواقع بدون شواهد کافی.

۶- استثمار دیگران.

۷- ناتوانی در همدلی کردن با دیگران (قادر به درک احساسات و رابطه همدلانه با دیگران نیست).

۸- حسادت نسبت به دیگران یا اینکه دیگران به من حسادت می‌کنند.

۹- متکبر و خودبین بودن (منم منم کردن).

منبع: https://mag.asanteb.com

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا