علایم، علت و راه درمان میخچه چیست ؟ + 2 ویدئو

میخچه یک بیماری پوستی است که اکثرا هم در پا اتفاق می افتد و درد شدیدی دارد. یک علت میخچه رعایت نکردن بهداشت پا و تمیز نکردن آن است. همچنین کفش های نامناسب و یا زیاد راه رفتن از علت میخچه پا هستند. برای درمان میخچه شما ابتدا باید از داروهای گیاهی و چسب میخچه استفاده کنید. اما اگر فایده نداشت میتوانید با استفاده از یک جراحی سرپایی ان را درمان کنید. در این بخش از مجله پزشکی آسان طب درباره اینکه علت، علایم و درمان میخچه چیست اطلاعاتی را تقدیم می کنیم.

درمان میخچه با سیاه دانه و سیر

 
 

درمان میخچه در حداکثر 10 ساعت با جوش شیرین

 

 

میخچه چیست ؟

انسانها به طور معمول روزانه چند ساعتی را سرپا می ایستند و چند صد قدم راه می روند.

پس دو سه برابر وزن آنها به پاها فشار می آید و در صورت رعایت نکردن بهداشت پا و عدم استفاده از کفش مناسب بیماری های پوستی نظیر میخچه به سراغ پای این افراد می آید.

میخچه بصورت یک برجستگی کوچک پوستی دردناک در وسط که در اطراف آن پوست به رنگ زرد درآمده است دیده میشود.

وجود میخچه در پا میتواند موجب بروز اشکال در راه رفتن و لنگش شود.

یک متخصص پوست و مو با بیان اینکه میخچه در زنان شایع تر از مردان است، گفت: زنان به دلیل پوشیدن کفش های نوک تیز و پاشنه بلند و تحت فشار قرار گرفتن پاها و انگشتان بیشتر به این ضایعه مبتلا می شوند.

دکتر ریحانه مهرگان با اشاره به اینکه میخچه به عنوان یک ضایعه پوستی، نوعی واکنش طبیعی بدن برای حفاظت از خود است، گفت: گاهی توجه نکردن به پوشش و حفظ بهداشت پاها، می تواند باعث ایجاد ناراحتی و درد در آن ناحیه شود.

وی گفت: میخچه ضایعه ای پینه ای شکل از پوست مرده است که اغلب در سطوح نازک و بدون موی پوست به خصوص در قسمت پشتی پنجه یا انگشتان یا در قسمت ضخیم تر پوست کف دست و پا ایجاد می شود و زمانی بوجود می آید که فشار وارده بر پوست حالتی محدود با مرز مشخص به شکل دایره یا بیضی در پوست ایجاد کند که مرکز آن کانون فشار است و به مرور زمان گسترده می شود.

مهرگان اضافه کرد: اگر تحریک به طور مستمر روی بافت های تولید کننده میخچه ادامه یابد، حتی پس از حذف آن، پوست مجدد تولید میخچه می کند. مکانی که میخچه ایجاد می شود، باعث ایجاد میخچه های نرم و سخت می شود. انواع سخت اغلب در سطوح خشک و مسطح پوست و انواع نرم آن بین انگشت های نزدیک ایجاد می شوند.

وی گفت: افرادی که دچار ناهنجاری های استخوانی هستند هم در معرض خطر ابتلا به میخچه قرار دارند. همچنین افراد دیابتی در مقابل مشکلات پوستی بسیار آسیب پذیرند و به سرعت از این ناحیه دچار دردسر می شوند. پس توصیه می شود این بیماران از کفش های مناسب و اندازه پای خود استفاده کنند و همیشه مراقب بهداشت پای خود باشند.

مهرگان افزود: ورزشکاران از جمله فوتبالیست ها، کوهنوردان و نیز کسانی که دچار انحراف کف پا هستند، استعداد بیشتری برای ابتلا به میخچه دارند.

وی تاکید کرد: میخچه از آن دست بیماری هایی است که اگر مراقب باشید هیچ گاه به سراغ تان نمی آید. به دلیل اینکه این عارضه در اثر قرار گرفتن در معرض فشار و سایش ایجاد می شود، پس در اولین قدم سعی کنید از پوشیدن کفش های تنگ و نوک تیز و پاشنه بلند خودداری کنید.

مهرگان در پایان خاطرنشان کرد: همیشه جوراب مناسب به پا کنید و پاهای خود را با نرم کننده ها و مرطوب کننده ها نرم نگاه دارید. شستن مرتب پاها و خشک کردن آن ها را فراموش نکنید. این راهکارها شاید در ظاهر بسیار ساده و پیش پا افتاده به نظر رسند، اما نقش بسیار موثری هم در پیشگیری و هم در درمان میخچه دارد.

میخچه و همچنین پینه راه‌های طبیعی‌ای هستند که بدن برای محافظت از خود از آن‌ها استفاده می‌کند. در پینه و میخچه، پوست در پاسخ به فشارهای زیاد ضخیم می‌شود. معمولاً پینه به ضخیم شدن‌های گسترده اطلاق می‌شود (بیشتر روی مفاصل انگشتان پا ایجاد می‌شود).

میخچه معمولا در سطح کناری انگشت کوچک پا به وجود می‌آید و در افراد چاق که فشار بیشتری به انگشت پا وارد می‌آید، بیشتر بروز می‌کند.

هر چند که میخچه اندازه کوچکی دارد، اما دردناک است و راه رفتن را دشوار می‌سازد. معمولا میخچه در آن قسمت از پوست ایجاد می‌شود که توسط استخوان مورد فشار قرار می‌گیرد.

تنگ بودن کفش و وارد آمدن فشار بیش از حد به پا و ساییدگی انگشت پا موجب ابتلا به میخچه می‌گردد و با رفع این شرایط، میخچه نیز درمان می‌شود

میخچه در اثر فشار کفش ملتهب می‌شود و بر حسب نوع پوست به رنگ سفید، خاکستری، زرد و قهوه‌ای ظاهر می‌شود.

علل میخچه چیست ؟

میخچه چیست

اگرچه رعایت نکردن بهداشت پا و استفاده از کفش‌های تنگ عامل اصلی این عارضه است، اما علت‌های دیگری نیز دارد که عبارتند از :

فشار بر روی انگشتان پا

آلوده بودن ناخن انگشتان پا

پوشیدن کفش و یا جوراب تنگ

تماس کفش و انگشت

کج بودن انگشتان

پوشیدن کفش یا صندل بدون جوراب

استفاده از کفش‌های پاشنه بلند

داشتن قوس کف پا که روی انگشت و پاشنه پا فشار وارد می‌کند

تقسیم نامتعادل وزن روی پاها

علایم میخچه چیست ؟

درد مفصل انگشتان و کف پا

التهاب

ضخیم شدن پوست

برآمدگی سفت

خشک و یا پوسته پوسته شدن پوست

درمان میخچه چیست ؟

میخچه چیست

– برای درمان میخچه ابتدا انگشت آسیب دیده را به مدت 10 الی 15 دقیقه در آب گرم فرو برید. سپس با استفاده از سوهان پینه‌برداری یا یک قطعه کاغذ سنباده، قسمت نرم شده میخچه را بمالید. هرگز از تیغ برای برداشتن میخچه استفاده نکنید. دقت کنید که نظافت کاملا رعایت شود تا میخچه با پوست مجاور آن در یک سطح قرار گیرد.

– یک قطعه لیمو را به مدت یک شب روی میخچه قرار دهید و صبح، قسمت موردنظر را با ماده ضدعفونی کننده شست و شو دهید.

– نصف قاشق چای‌خوری شیره سفید انجیر را روزی سه بار روی میخچه بمالید. این عمل نه تنها باعث نرمی پوست می‌شود، بلکه مانع بازگشت و عود میخچه نیز می‌شود ( شیره سفید انجیر از دم برگ‌ها یا میوه نارس انجیر بیرون می‌آید)

– مصرف مواد غذایی سرشار از ویتامین و املاح

– قطعه‌ای پیاز را روی میخچه ببندید و بگذارید تمام شب بماند.

– پنبه آغشته در سرکه را روی میخچه قرار دهید تا نرم شود. سپس با سنگ پا روی آن بکشید.

– میخچه را یک شب تمام با پوست تازه آناناس ببندید. تکرار این عمل موثر است.

– کمی بلغور جو را به مدت 5 دقیقه بجوشانید و پس از صاف کردن پای خود را در آن قرار دهید.

– پنبه آغشته به چای بابونه پررنگ را روی میخچه قرار دهید و یک شب تمام بگذارید بماند.

علت میخچه بیشتر پوشیدن کفش تنگ به مدت طولانیست. همچنین رعایت نکردن بهداشت میتواند از علت میخچه باشد.

برای درمان میخچه میتوانید از چسب میخچه استفاده کنید. میخک هم به عنوان دارویی برای درمان میخچه شناخته شده است.

در مواقعی که میخچه درمان نشود میتوان آن را با یک جراحی سرپایی برداشت.

‫3.7/5 ‏‫(3 نظر)‬

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا