تمامی اطلاعات در مورد شیاف پروژسترون در بارداری
شیاف پروژسترون با نام سیکلوژست از هورمونهای زنانه به شمار رفته و به منظور درمان مشکلاتی نظیر ناباروری، سندروم پیش از قاعدگی، زایمان زودرس و افسردگی پس از زایمان ناشی از کمبود پروژسترون مورد استفاده قرار میگیرد. هورمون پروژسترون برای عملکرد عادی سیستم باروری ضروری است و شیاف آن موجب حفظ بارداری شده و از سقط جنین جلوگیری مینماید. در این مقاله به معرفی تمامی اطلاعاتی که لازم است در زمینه شیاف پروژسترون در بارداری بدانید، خواهیم پرداخت.
شیاف پروژسترون در بارداری
نام دیگر هورمون پروژسترون، هورمون بارداری است، زیرا هیچ زنی بدون وجود این هورمون قادر به بارداری نخواهد بود. این هورمون ضروری، توسط تخمدانها تولید شده و به رحم زن کمک میکند تا برای بارداری آماده شود. پزشک جهت جلوگیری از سقط و بروز هر گونه مشکل احتمالی، سطح پروژسترون را بررسی کرده و در صورت کمبود این هورمون، شیاف پروژسترون را برای فرد تجویز خواهد کرد. به گزارش مجله پزشکی آسان طب شیاف پروژسترون در بارداری به منظور افزایش سطح پروژسترون طبیعی در بدن و جلوگیری از هر گونه مشکل به منظور داشتن یک بارداری سالم برای فرد تجویز میشود. استفاده از شیاف پروژسترون در بارداری برای اکثر خانمها اثر مثبتی دارد، اما برخی هم از مصرف آن نتیجهای نخواهند گرفت. پزشک جهت اطمینان از سلامت بارداری و پیشرفت طبیعی آن، به دقت شرایط را بررسی و ارزیابی میکند.
سطوح پایین پروژسترون صرفا به این معنی نیست که بارداری به سقط منجر خواهد شد، بلکه امکان دارد زمانی که از شیاف پروژسترون استفاده شود بارداری تا پایان ادامه یابد. بسیاری از زنان با وجود داشتن سطوح پایین هورمون پروژسترون در ابتدای بارداری، نوزادی سالم به دنیا میآورند. شیافهای پروژسترون و مراقبت دقیق میتواند به معنی یک بارداری موفق باشد. به طور کلی، شیافهای پروژسترون نباید در طول دوران بارداری مورد استفاده قرار گیرند، مگر در مواردی که به تولید مثل کمک کند که البته آن هم باید به تجویز و نظر پزشک باشد، از این رو هیچگاه خودسرانه از آن استفاده نکنید، زیرا میتواند مشکلات متعددی را برای شما به وجود آورد. هورمون پروژسترون به طور طبیعی در طول بارداری تولید میشود، اما زمانی که سطح تولید آن پایین باشد، ممکن است نیاز به استفاده از شیاف آن باشد، البته همانطور که گفته شد تشخیص این مسئله باید حتما توسط پزشک متخصص انجام شود.
مقدار و نحوه مصرف شیاف پروژسترون در بارداری
میزان دقیق مصرف شیاف پروژسترون در افراد مختلف متفاوت بوده و باید حتما توسط پزشک تعیین شود. شیافهای سیکلوژست را میتوان داخل واژن و یا مقعد قرار داد. در هر دو مورد، شیافها ذوب شده و پروژسترون خروجی از طریق رگهای خونی فراوان موجود در این مناطق جذب خواهد شد. لازم است قبل از استفاده از شیاف پروژسترون دستهای خود را به خوبی با آب و صابون شستشو دهید تا هیچگونه آلودگی وارد بدن نشود.
یک عدد پیشنهاد:
مطالعه مطلب دارو مدروکسی پروژسترون به شما پیشنهاد میشود.
موارد منع مصرف سیکولوژست و تداخلات دارویی آن
در برخی از موارد، این شیاف منع مصرف دارد که در زیر به آنها اشاره خواهیم کرد:
- عدم تشخیص خونریزی غیرطبیعی واژن
- اختلالات خونی ارثی مانند پورفیری
- مشکلات کبدی
- ابتلا به سرطان سینه یا سرطان مرتبط به دستگاه تناسلی
- التهاب عروق ناشی از لخته شدن خون
- سابقه سقط جنین
- حساسیت به ترکیبات موجود در شیاف پروژسترون
- سابقه حمله یا سکته قلبی
- بارداری در یکی از لولههای فالوپ
- ترومبوآمبولی وریدی
توجه داشته باشید که مصرف برخی داروها با شیاف پروژسترون تداخل داشته و موجب کاهش اثر آن خواهد شد. در زیر به معرفی این داروها خواهیم پرداخت:
- کاربامازپین
- اگزاکاربازین
- فنوباربیتال
- فنی توئین
- پریمیدون
- ریفامپیسین
ضروری است که پیش از شروع درمان با استفاده از شیاف پروژسترون، پزشک خود را از داروهایی که مصرف میکنید، مطلع سازید. توجه داشته باشید که این داروها میتواند شامل داروهای تجویزی، غیرتجویزی و حتی گیاهی باشد.
معرفی عوارض شیاف پروژسترون
هر دارو ممکن است برای افراد مختلف عوارض متفاوتی داشته باشد و یقینا تاثیرات آن نیز متفاوت خواهد بود، اما به طور کلی عوارض جانبی مرتبط با شیاف پروژسترون شامل موارد زیر است:
- درد در ناحیه سینهها
- درد و احساس ناراحتی در ناحیه شکم
- بیخوابی
- قرمزی پوست
- احساس خستگی
- یبوست
- بروز برخی تغییرات در دوران قاعدگی مانند عادت ماهیانه زودتر یا دیرتر
- خارج شدن شیاف روغنی از واژن یا مقعد
- احساس درد و سوزش در مقعد یا واژن اسهال و نفخ (فقط در استفاده مقعدی)
کاربران گرامی، در صورتی که عوارض دیگری از این وضعیت را تجربه کردهاید، لطفا آن را در بخش دیدگاه با ما در میان بگذارید.
رعایت برخی نکات جهت استفاده از شیاف پروژسترون
جهت استفاده از شیاف پروژسترون رعایت برخی نکات الزامی میباشد که در زیر به آنها اشاره خواهیم کرد:
- در صورتیکه از کاندومهای لاتکس یا دیافراگم استفاده میکنید بهتر است شیاف پروژسترون را درون مقعد قرار دهید چرا که ممکن است به کاندوم آسیب رسیده و احتمال بارداری افزایش یابد.
- اگر عفونت ادراری داشته یا به تازگی زایمان کردهاید، شیاف را از طریق مقعد استفاده کنید.
- برای درمان ناباروری شیاف باید از طریق واژن استعمال گردد.
- زنانی که با مشکلات کبدی یا خونریزیهای غیرعادی رحم مواجهه هستند، نباید از شیاف پروژسترون استفاده کنند.
- زنانی که سابقه سکته داشته و یا به تازگی سقط جنین داشتهاند، نباید از این شیاف استفاده کنند.
- در صورت وجود هر نوع حساسیت دارویی، قبل از استفاده از آن حتما با پزشک مشورت کنید.
- زنان با مشکلات قلبی، مشکلات کبدی، فشار خون بالا، افسردگی، میگرن، صرع و دیابت باید با احتیاط و تحت نظر پزشک از شیاف پروژسترون استفاده کنند.
- اگر به کودک خود شیر میدهید قبل از این که دارو را مصرف کنید با پزشک در این زمینه مشورت کنید.
در صورتی که شما عزیزان در رابطه با شیاف پروژسترون در بارداری اطلاعاتی دارید، میتوانید در انتهای مقاله نظر خود را برای ما ارسال نمایید. برای این کار، شما میتوانید به انتهای مقاله رفته و اگر با موبایل و تبلت هستید، نظر، نام و ایمیل را یادداشت کرده و با زدن تیک I’m not a robot پیام خود را ارسال کنید و چنانچه با کامپیوتر و یا لپ تاپ هستید در قسمت دیدگاه (انتهای صفحه) نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید.
منبع: https://mag.asanteb.com