ازدواج پسر با دختر بزرگتر خوب یا بد؟
ازدواج پسر با دختر بزرگتر درست است یا غلط ؟ به طور کلی توصیه می شود که همیشه سن پسرها از دختر بیشتر باشد. چون بلوغ ذهنی دخترها زودتر است یا مثلا بهتر است مدیر خانه مرد باشد یا دلایل دیگر . ولی خب گاهی وقتها مخصوصا در زمان حاضر که ازدواج ها سخت شده و آمار دختران مجرد هم بالا رفته می گویند اگر واقعا دختر و پسر از نظر همه معیارها هم تراز هستند مانعی ندارد که دختر دو سه سال بزرگتر باشد. اما نه اینکه ده سال فرقشان باشد. در این بخش از مجله پزشکی آسان طب درباره ازدواج پسر با دختر بزرگتر اطلاعاتی را تقدیم می کنیم.
ازدواج پسر با دختر بزرگتر
قدیمی ها سن و سال دختر و پسر را رکنی در تشکیل زندگی مشترک می دانستند و مادران برای انتخاب عروس به هیچ وجه تفاوت سنی دختر و پسر را نادیده نمی گرفتند اما به نظر می رسد این روزها بالا بودن سن دختر ها نسبت به پسران باکلاسی و تفاخر است…
اینکه در جامعه به عنوان ضرب المثل مطرح می شود «همه چیز قدیمی اش خوب است» انگار در بیشتر موارد درست از آب در می آید. حتی زندگی زناشویی و موضوع ازدواج را هم می توان از جمله مصادیق این نقل قول عامیانه در نظر گرفت. قدیمی ها سن و سال دختر و پسر را رکنی در تشکیل زندگی مشترک می دانستند و مادران برای انتخاب عروس به هیچ وجه تفاوت سنی دختر و پسر را نادیده نمی گرفتند اما به نظر می رسد این روزها که قسمت اعظم تصمیم گیری برای انتخاب همسر به خود دختر و پسر موکول شده برخی قواعد مرسوم دستخوش تغییرات شده است. از جمله اینکه ازدواج های وارونه از لحاظ سنی یعنی ازدواج دختر با پسر کوچکتر و یا ازدواج پسر با دختر بزرگتر به تدریج در حال افزایش است.
قدیمی ها درست می گفتند ازدواج پسر با دختر بزرگتر درست نیست
به طور حتم شما هم در فامیل و یا بین همکاران، دوستان و یا آشنایانتان با مواردی از این نوع ازدواج ها ازدواج پسر با دختر بزرگتر که البته تعدادشان در حال افزایش است مواجه شده اید. این روزها دیدن برخی عروس و دامادها در کنار هم بیشتر باعث تعجب می شود تا اینکه حس خوشحالی را برانگیزد. تشکیل زندگی ازدواج پسر با دختر بزرگتر ،را انتخاب کرده اند و یا دخترانی که به ازدواج با پسر کوچکتر از خود راضی شده اند دلیل این تعجب است.
در جامعه امروزی ما سن به عنوان یکی از عوامل مهم رضایت در زندگی مشترک دستخوش تغییراتی شده و برخی جوانان به دلایل گوناگون که البته سهم انگیزه های مالی را به هیچ وجه نمی توان در این باره انکار کرد در انتخاب همسر آینده شان فردی را با اختلاف سنی وارونه برای طی کردن مسیر زندگی مشترک دعوت می کنند و باعث ازدواج پسر با دختر بزرگتر میشود
چرا که تا پیش از این بر اساس فرهنگ عمومی جامعه اختلاف سنی معقولی بین زن و مرد درباره ازدواج رعایت می شد که بر اساس آن دختر چندسالی از پسر کوچکتر بود. بر هم خوردن این قاعده فرهنگی دلیل اصلی نمایان شدن این قبیل ازدواج ها در جامعه است. اینکه قدیمی ها شرایط سنی را یکی از ارکان ازدواج موفق می دانستند از نظر پزشکی و فیزیولوژیکی کاملا توجیه پذیر است. چرا که دختران زودتر از پسران به بلوغ می رسند و اختلاف در سن باروری زن و مرد مسئله دقیقی است که می تواند شرط بقای یک زندگی باشد. بر این اساس تاکید بر وجود اختلاف سنی بین زوج ها منطقی به نظر می رسد.
تفاهم پوششی برای یک ریسک
این در حالی است که در جامعه امروزی ما سن به عنوان یکی از عوامل مهم رضایت در زندگی مشترک دستخوش تغییراتی شده و برخی جوانان به دلایل گوناگون که البته سهم انگیزه های مالی را به هیچ وجه نمی توان در این باره انکار کرد در انتخاب همسر آینده شان فردی را با اختلاف سنی وارونه برای طی کردن مسیر زندگی مشترک دعوت می کنند. هرچند این حرکت با ریسک بالا، تحت پوشش داشتن تفاهم بیشتر ویا علاقه سرشار و رسیدن به بلوغ و پختگی بیشتر انجام می شود اما بر کسی پوشیده نیست که در بیشتر موارد انگیزه اصلی، استقلال مالی و داشتن شغل باثبات فرد مقابل است که باعث نادیده گرفتن سن و سال در ازدواج شده است.
بی ثباتی بازار کار و تزلزل پسران
از موارد نادر چنین ازدواج هایی که به دلیل عشق و شناخت طرفین به وصلت منجر می شود که بگذریم انگیزه مالی، در ازدواج با شرایط سنی نامناسب حرف اول را در انتخاب می زند. شرایط اقتصادی جامعه ما به نحوی است که یافتن شغل مناسب برای پسران و به ویژه تحصیل کرده ها به مراتب سخت تر از گذشته شده و از طرفی وجود تورم باعث شده رسیدن به استقلال مالی برای پسرها بسیار سخت باشد. با توجه به این موضوع برخی از پسران با دیدن دختری که دارای شغل باثباتی است سعی می کنند خلا استقلال مالی خود را از طریق ازدواج با وی حل کنند. در کنار این موضوع پسرانی هم وجود دارند که به دلیل نداشتن اعتماد به نفس تصور می کنند که به تنهایی از پس مشکلات زندگی بر نمی آیند و سعی دارند با تکیه بر دختری بزرگتر از خود وارد گود زندگی شوند.
بله گفتن دخترها به پسران کوچکتر
آسیب زایی ازدواج پسر با دختر بزرگتر از نظر سن و سال برای دختران بیشتر از پسران است. از آنجا که زنان با ازدواج به دنبال تکیه گاه هستند آسیب بیشتری از ازدواج با پسر کوچکتر از خود خواهند دید
اما اینکه دخترها چرا برای ازدواج با پسران کوچکتر از خود راضی می شوند نیز دلایل خاص خود را دارد. البته از این نکته هم نباید غافل شد که ازدواج با پسر کوچک تر برای دختران به نوعی تفاخر و باکلاسی تفسیر می شود از این جهت رضایت دختران برای چنین وصلت هایی قابل درک است. اما عامل دوم پدید آورنده چنین ازدواج هایی تمکن مالی پسر یا خانواده داماد است که چشم دختر را بر مسائل دیگر می بندد. اما سومین نکته درباره این نوع از بله گفتن ها هم مربوط به خطر پیردختری و نه گفتن به خواستگارهایی است که پیش از یک پسر کم سن و سال پا پیش گذاشته اند. یعنی دخترانی که در حال گذار از سن ازدواج هستند طبیعی است که سخت گیری های معمول را نداشته باشند و حتی به پسری کوچکتر از خود نیز بله بگویند.
معامله دو سرباخت با ازدواج پسر با دختر بزرگتر
این در شرایطی است که آسیب زایی ازدواج پسر با دختر بزرگتر و معکوس از نظر سن و سال برای دختران بیشتر از پسران است. هرچند موضوع رضایت از زندگی به همراه طرف مقابل درباره پسران مد نظر است و ممکن است به دلیل تفاوت در سن باروری در آینده ای نه چندان دور با همسر خود دچار اختلاف شوند اما از آنجا که زنان با ازدواج به دنبال تکیه گاه هستند آسیب بیشتری از ازدواج با پسر کوچکتر از خود خواهند دید چراکه ازدواج پسر با دختر بزرگتر تکیه گاه چندان مناسبی نیست و باری از دوش دختر بر نمی دارد. بر این اساس آسیبی که دختران از انتخاب یک تکیه گاه نامطمئن می بینند بیشتر از ضربه ای است که پسران متحمل می شوند.
از هر منظری که به مقوله ازدواج های معکوس از نظر شرایط سنی نگاه کنیم در نهایت آنچه که باعث نگرانی از شکل گیری چنین روابطی می شود فرجام ناخوشایند طلاق برای این قبیل انتخاب های عجولانه است. بر اساس آمار منتشر شده و طبق نظر کارشناسان عمر بسیاری از این ازدواج ها کوتاه است و در سال های اول زندگی مشترک محکوم به شکست است.