علل اسهال و درمان قطعی اسهال
علل اسهال اکثرا عفونت ها و ویروس های مختلف است که باعث مدفوع آبکی می شود. اگر در روز حداقل سه بار مدفوع آبکی داشتید یعنی دچار اسهال شده اید. در این هنگام آب زیادی از بدن تان می رود. پس باید مصرف مایعات را چند برابر کنید. در این بخش از مجله پزشکی اسهال درباره علل اسهال و روشهای درمان اسهال اطلاعاتی را تقدیم تان می کنیم.
اسهال چیست ؟
بیماری اسهال به عنوان سه یا بیشتر مدفوع ابکی و یا شل و سست در هر روز تعریف میشود. تقریبا همه انسان ها حداقل یکبار ابتلا به اسهال در طول زندگی خود را داشته اند.
و هر فرد بزرگسال به طور متوسط چهار بار در هر سال آن را تجربه می کند. گرچه بسیاری از موارد این بیماری در ظرف چند روز و بدون درمان رفع می شوند. این مساله مهم است که افراد همه بدانند که چه زمانی باید برای آن درخواست کمک کنند.
علل اسهال
این حالت می تواند بر اثر عفونت های مختلف از عوامل متعدد ایجاد شود. علت اسهال در اکثر موارد مشخص نیست ، به ویژه آنهایی که بدون درمان خودبخود برطرف می شوند.
علل اسهال ناشی از عفونت ها و معمولا ناشی از خوردن غذاها و یا نوشیدن مواد غذایی آلوده و یا آب است.
علائم و نشانه های عفونت معمولا از 12 ساعت تا چهار روز پس از قرار گرفتن در معرض میکرب ها شروع و در طول مدت بیماری سه تا هفت روز است.
این بیماری غیرعفونی می تواند به عنوان یک اثر جانبی از مصرف داروهای آنتی بیوتیک و یا داروهای دیگر بروز نماید. در آلرژی غذایی و بیماری های دستگاه گوارش مانند بیماریهای التهابی روده و برخی بیماری های دیگر نیز اسهال اتفاق می افتد.
علائم اسهال
علائم و نشانه ها یک فرد مبتلا به این بیماری ممکن است علایم خخفیف تا بسیار شدیدی را بروز دهد. کسی که دارای بیماری خفیف شده ممکن است فقط چند نوبت دفع مدفوع شل داشته باشد اما حال عمومی وی خوب باشد. برعکس ، یک فرد مبتلا به اسهال شدید ممکن است 20 یا بیشتر در هر روز دفع داشته باشد، که حتی اتفاق می افتد تا هر 20 یا 30 دقیقه بیمار احساس دفع نماید.به گزارش آسان طب در این وضعیت ، بیمار مقدار قابل توجهی آب و نمک از دست داده و به طور جدی در معرض خطر ابتلا به کم آبی قرار می گیرد. اسهال ممکن است با تب شکم درد و یا قوانج همراه باشد.
درمان اسهال
در این قسمت برخی از مراقبتهای اسهال را برای شما بیان می کنیم.
نوشیدن مایعات کافی
نحوه درمان اسهال : در اسهال خفیف تا متوسط بیماران را می توان در منزل با نوشیدن مایعات اضافی این بیماری را درمان کرد. این مایعات باید شامل آب ، نمک و شکر باشند. آبمیوه رقیق و نوشابه ها به همراه نان بیسکویت نمکدارو سوپ نیز قابل قبول هستند.
یک راه برای تشخیص کم آبی تسط خود بیمار توجه به رنگ ادرار و دفعات آن است.. اگر دفعات ادرار کردن اندکی دارد یا ادرار وی به رنگ زرد تیره است، باید مایعات بیشتر بنوشید. به طور معمول ، ادرار باید به رنگ زرد روشن تا تقریبا بی رنگ باشد. فرد دارای آب کافی در بدن به طور معمول هر سه تا پنج ساعت دفع ادرار خواهد داشت.
اگر بیمار دچار کم آبی شده و قادر به دریافت مایعات از طریق دهان نیست،درمان از طریق تزریق به ورید (تجویز سرم مایع) در درمانگاه و یا در بخش اورژانس انجام میشود.