بیماری التهاب لگن (علل،علائم و درمان)

بیماری التهاب لگن یکی از بیماری هایی است برخی زنان به دلایل مختلف به ان مبتلا می شوند. از علل بیماری التهاب لگن میتوان به عفونت مقاربتی و باکتری ها، عفونت لگنی زنان، آندومتریوز شدید، سرطان دهانه رحم و … اشاره کرد. برای درمان بیماری التهاب لگن میتوانید از عرقیجاتی مانند عرق برگ مریم گلی، عرق برگ درخت بلوط، عرق پونه، عرق بولاغ اوتی، عرق بادرنجبویه، عرق گل همیشه بهار و … کمک بگیرید. در این بخش از مجله پزشکی آسان طب درباره بیماری التهاب لگن اطلاعاتی را تقدیم تان می کنیم.

بیماری التهاب لگن

التهاب لگن چیست؟

بیماری التهاب لگن، عفونت لوله فالوپ یا رحم است که یک بیماری مقاربتی محسوب می شود.10 درصد زنان طی دوران حاملگی مبتلا به بیماری التهاب لگن می شوند.

بیماری التهاب لگن، معمولاً از طریق عفونت های زنانه مثل سوزاک و عفونت قارچی کلامیدیا ایجاد می شود. به گزارش آسان طب،خطر ابتلا به این بیماری با التهاب عفونی واژن، استفاده از IUD و سیگار کشیدن افزایش می یابد.

درمان التهاب لگن بیماری التهاب لگن

بیماری التهاب لگن بیشتر در سنین 30 سالگی و اغلب در زنان زیر 25 سال که از نظر جنسی فعال هستند، دیده می شود.

هر علامت تناسلی از قبیل زخم غیر طبیعی، ترشحات بودار، سوزش ادرار و لکه بینی بین دوره های قاعدگی می تواند به معنای یک عفونت جنسی باشد. اگر شخصی هر یک از این علائم را داشته باشد، ممکن است به بیماری التهاب لگن مبتلا باشد و باید از تماس جنسی خودداری کرده و سریعاً به پزشک مراجعه کند.

علت بیماری التهاب لگن

عفونت مقاربتی و باکتری ها، عفونت لگنی زنان، آندومتریوز شدید، سرطان دهانه ی رحم، انقباض عضلات کف لگن، عوارض IUD، فیبروم (درد و فشار لگنی)، ضعف فعالیت کلیه، شکستگی لگن زنان، نازائی، سل، سنگ کلیه و… را میتوان از علل التهاب لگن دانست.

علائم التهاب لگن

تب، خونریزی قاعدگی غیر طبیعی، درد شکم یا درد هنگام لمس شکم، درد ناحیه ی استخوان لگن، سوزش ادرار، احساس اضطرار (ناچار بودن در دفع ادرار در بیشتر مواقع)، تکرر ادرار، افزایش ترشحات مهبلی، درد هنگام مقاربت یا ادرار کردن، مشکلات گوارشی، قاعدگی دردناک، تهوع و خستگی از علائم مهم التهاب لگن هستند.

روشهای درمان التهاب لگن

در این قسمت برخی راههای درمان بیماری التهاب لگن را به شما معرفی می کنیم. امیدواریم از این بخش بهره کافی را ببرید.

درمان خوراکی التهاب لگن

ذغال اخته، تمشک، تره، شلغم، سیر، انگور سیاه، خرما، توت فرنگی، موز و زردچوبه از خوراکی های مفید جهت درمان التهاب لگن هستند. فواید دیگر شلغم را در اینجا ( خواص شلغم ) مطالعه کنید.

درمان التهاب لگن با گیاهان دارویی

برای درمان التهابات لگن از روشهای ذیل میتوانید استفاده کنید:

  • 100 گرم گل مازو را همراه با 100 گرم پوست انار آسیاب شده، 30 گرم دانه ی کتان و 50 گرم برگ شاه بلوط مخلوط کرده و با یک لیتر آب بجوشانید، سپس در وان بریزید وقتی ولرم شد به مدت 10 دقیقه در آن بنشینید.
  • 100 گرم گل بومادران را با 50 گرم برگ مریم گلی، 20 گرم گزنه و 10 گرم زاج سفید مخلوط کرده و با یک لیتر آب بجوشانید سپس آن را در وان بریزید. هنگامی که ولرم شد، به مدت 10 دقیقه در آن بنشینید.
  • یک عدد پیاز را همراه با 4 حبه سیر و یک لیتر آب بجوشانید، سپس آن را در وان ریخته، پس از ولرم شدن، به مدت 10 دقیقه در آن بنشینید.

یک استکان سرکه ی سفید را همراه با 5 لیوان آب گرم بجوشانید و در وان بریزید و پس از ولرم شدن به مدت 15 دقیقه داخل آن بنشینید.

درمان التهابات لگن با عرقیجات

عرق پوست درخت بید، عرق برگ مریم گلی، عرق برگ درخت بلوط، عرق پونه، عرق بولاغ اوتی، عرق بادرنجبویه، عرق گل همیشه بهار، عرق علف چای، عرق گل برگ بید، عرق رازیانه، عرق گل سوسن، عرق اسطوخودوس و عرق برگ بابا آدم از عرقیجات موثر در درمان التهاب لگن هستند.

موارد پرهیز در بیماری التهاب لگن

گندم، جو، ادویه جات ( دارچین،فلفل ها و…)، سرکه ، خردل، غذاهای آماده یا کنسرو شده، پنیر، قارچ، خربزه و شیرینی جات.

نکته :

  • از سیگار کشیدن، فعالیت شدید، ایستادن طولانی مدت، ورزش سنگین و خم شدن های مکرر خودداری کنید.
  • برای تشخیص به موقع بیماری توصیه می شود هر شش ماه یکبار معاینات لگنی را حتماً انجام دهید.

التهاب لگن

التهاب لگن موضوع این بخش از اسان طب بود . اگر میبینید که علایم بالا را دارید شما باید به پزشک مراجعه کنید تا شما را در این زمینه راهنمایی کنید. امیدواریم از مطالعه این مطالب بهره کافی را برده باشید.

در این موارد نباید ورزشهای سنگین انجام دهید چون حال شما را بدتر میکند.

منبع : AsanTeb.com

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا