علایم و راه درمان بیماری سینوزیت چیست ؟

سینوزیت چیست ؟ بیماری سینوزیت مربوط به التهاب سینوس در اطراف بینی است که با سردرد شدید همراه است. این بیماری بیشتر در هنگام سرما شدید تر می شود. برای درمان سینوزیت اکثرا پزشک آنتی بیوتیک و اسپری های دهان و بینی تجویز می کند. در این بخش از مجله پزشکی آسان طب اطلاعاتی را درباره اینکه ( سینوزیت چیست و چه علایم و درمانی دارد ) تقدیم می کنیم.

سینوزیت چیست

سینوزیت چیست ؟

سینوزیت به تورم و التهاب بافت پوشاننده سینوس های اطراف بینی در اثر عوامل مختلف اطلاق می شود. در حالت عادی ترشحات داخل سینوس ها به درون فضای بینی تخلیه می شود و در هنگام ابتلا به سرماخوردگی و یا حساسیت، تحریک توسط آلوده کننده های محیطی و… سینوس ها ملتهب شده و در تخلیه ترشحات خود دچار مشکل می شوند که این قضیه می تواند باعث احتقان و سپس عفونت سینوس شود.

سینوزیت چیست ؟

به هر حال اگر غشاء مخاطی پوشاننده حفره بینی و سینوس ها متورم شوند می توانند باعث انسداد در مسیر خروج ترشحات مخاطی شوند و در سینوس هایی که ترشحات آن ها نتوانند تخلیه شوند، امکان رشد باکتری ها و قارچ ها بیشتر می باشد.

شرح بیماری سینوزیت

اکثر سرماخوردگی ها که عامل آن یکی از ویروس های ایجاد کننده سرماخوردگی می باشد و باعث گرفتگی بینی می شوند بعد از چند روز برطرف می شوند، اما اگر سینوس ها ملتهب شوند علائم دیگری مانند سر درد و یا تورم دردناک صورت ممکن است ایجاد شود.

علایم سینوزیت چیست ؟

علامت اصلی سینوزیت درد های ضربان دار و احساس فشار در صورت می باشد که با خم شدن به جلو بدتر می شود.

سینوزیت پیشانی باعث درد در بالای ابرو می شود و پیشانی در هنگام لمس ممکن است دردناک باشد.

سینوزیت فکی باعث درد در فک فوقانی و دندان ها و گونه می شود و ممکن است با درد دندان اشتباه شود.

التهاب سینوس ها اسفنوئید می تواند باعث گوش درد، درد گردن، درد در پشت چشم ها و یا در بالای سر و یا ناحیه گیجگاهی شود.

شما میتوانید جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد علائم بیماری سینوزیت به اینجا ( علائم سینوزیت ) مراجعه و اطلاعات مورد نیاز خود را کسب کنید.

سینوزیت

آیا هر سرماخوردگی به سینوزیت منجر می شود؟

به دنبال هر سرما خوردگی، معمولاً مخاط سینوسها دچار التهاب میشود که با بهبود سرماخوردگی، این التهاب از بین می رود.

در سنین پایین ممکن است کودک 6-8 بار در سال به سرماخوردگی مبتلا شود، اما شمار کمی از این سرماخوردگی ها به سینوزیت منجر می شود.

درمان سینوزیت چیست ؟

درمان سینوزیت باکتریایی باید با آنتی بیوتیک مناسب صورت گیرد. علاوه بر آنتی بیوتیک، گاهی اسپری های دهان یا بینی یا قطره های ضد احتقان ممکن است برای رفع احتقان تجویز شود.

همچنین تنفس در هوای مرطوب و شتسشوی بینی با محلول های استریل نیز می تواند مفید باشد. گاهی بیمار به یک آنتی بیوتیک جواب نمی دهد، علت آن مقاومت باکتری به این آنتی بیوتیک است که این پدیده درمان سینوزیت را مشکل می کند.

بیماران می توانند با توجه به توصیه های پزشک از بروز این حالت جلوگیری کنند. اگر به هر دلیل برای شما توسط پزشک آنتی بیوتیکی تجویز شد، توجه داشته باشید که در تمام طول مدت تعیین شده باید آنتی بیوتیک را مصرف کنید و اگر پس از چند روز احساس بهبودی کردید، هرگز درمان خود را قطع نکنید چون این کار باعث ایجاد باکتری های مقاوم می شود.

اما درمان سینوزیت مزمن کمی متفاوت است،به گزارش آسان طب،گرچه گاهی آنتی بیوتیک درمانی شدید، برای آن انجام می شود ولی گاهی برای درمان نیاز به جراحی است تا انسداد ایجاد شده در مسیر سینوس رفع شود.

راه درمانی سینوزیت مزمن در اینجا ( درمان سینوزیت مزمن ) بصورت اختصاصی توضیح داده شده است و شما میتوانید از آن بهره لازم را ببرید.

علاوه بر جراحی باز، امروزه جراحی سینوس با کمک اندوسکوپ نیز میسر شده است. با این وسیله جراح می تواند مستقیماً داخل سینوس را مشاهده کند و همزمان هر عاملی که غیر طبیعی بنظر می رسد مثل بافت بیمار و یا پولیپ را برداشته و یا کانال های باریک بین سینوس ها را پاک کند.

سینوزیت چیست

راه پیشگیری از سینوزیت چیست ؟

برای اینکه در هنگام ابتلا به سرماخوردگی و یا حملات حساسیت، به سینوزیت دچار نشوید باید سینوس های خود را در این مواقع مرتب پاک کنید و برای این کار می توانید از :

  • داروهای ضد احتقان خوراکی و یا قطره یا اسپری ضد احتقان بینی (برای دوره کوتاه) استفاده کنید.
  • مرتب بینی خود را از ترشحات پاکیزه کنید.
  • هوای منزل را مرطوب نگه دارید.
  • از جاروبرقی هایی که فیلتر کننده هوا دارند استفاده کنید.
  • مقادیر زیادی آب بنوشید تا ترشحات بینی شما رقیق بماند.
  • اگر مبتلا به حساسیت هستید از چیزهایی که باعث تحریک شما و شروع علائم حساسیت می شود اجتناب کنید و در صورت ابتلا به حساسیت از آنتی هیستامین و اسپری بینی برای کنترل آن استفاده کنید.

سینوزیت در کودکان

در کودکان تکامل سینوس ها تا حدود 20 سالگی ادامه دارد ولی کودکان نیز می توانند به ان مبتلا شوند. تشخیص سینوزیت در کودکان مشکل است زیرا عفونت های تنفسی در آن ها بسیار شایع تر بوده و همچنین علائم در کودکان می توانند خفیف بوده و تشخیص را مشکل کنند. علائم زیر در کودکان می تواند ناشی از سینوزیت بوده و باید در صورت مشاهده آن ها به پزشک مراجعه کرد:

  • سرماخوردگی که بیش از 14-10 روز طول کشیده و گاهی با تب خفیف همراه است.
  • ترشحات بینی غلیظ به رنگ زرد و سبز
  • ترشحات پشت حلق که گاهی باعث گلو درد، تنفس بد بو، سرفه، تهوع یا استفراغ می شود.
  • سر درد (معمولاً زیر 6 سال وجود ندارد)
  • تحریک پذیری یا خستگی
  • تورم اطراف چشم
  • تب بالای 38 درجه، بیشتر از 3 روز ادامه یابد.
  • گوش درد (بویژه یک طرفه) بیش از یک روز باقی باشد.

اگر علی رغم درمان مناسب طبی، این علائم پا برجا ماند باید بدنبال پیدا کردن یک عامل زمینه ای که باعث بیماری سینوزیت می شود، بود که در این میان باید حتماً حساسیت و عفونت های مکرر تنفسی بعنوان عوامل زمینه ای در نظر گرفته شوند.

برای تعیین کردن این که به کدام گرده های گیاهی حساسیت دارید می توانید به یک کلینیک آلرژی مراجعه کنید.

سینوزیت

این مشکل بیشتر بخاطر سرماست. باید همیشه پیشانی خودتان را در مقابل سرما بپوشانید. چون وقتی به ان باد بخورد سرما خورده وکم کم ممکن است دچار سینوزیت شوید. پس در فصل سرما مراقب خود باشید تا بعدا دچار چالش نشوید.

امیدواریم از اطلاعاتی که در این بخش از اسان طب تقدیمتان کردیم بهره کافی را برده باشید.

منبع : asanteb.com

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا