ضایعات پوستی در بیماری بهجت

بیماری بهجت یک بیماری مولتی سیستم با ابتلاء دستگاههای مختلف از جمله پوست ، مخاط ، چشم ، عروق مختلف ، سلسه اعصاب ، دستگاه گوارش ، بیضه و حتی قلب و ریه است . بیماری بهجت در سه جا طبقه بندی می شود . در دسته کلاژن واسکولار ماژور که در ایران در راس این گروه قرار میگیر د. در دسته واسکولیتها و در دسته سرونگاتیوها اسپوندیلوآرتروپاتی . اما اگر چه بیماری بهجت بیماری بیماری مولتی سیستم است اما دارای چهره بالینی بسیار خاصی می باشد که آن را از سایر کلاژن واسکولار و اسکولیت و بیماری های سرونگاتیو متمایز میسازد . اگر چه اولین مرتبه هولوسی بهجت تریاد این بیماری را آفتهای دهانی و ژنیتال و اووئیت قدامی با هیپوپیون شرح داد . ولی بعدا سایر تظاهرات سیستمیک بیماری شرح داده شد و در طبقه بندی های مختلف قرار گرفت . انتشار جغرافیایی بیماری بهجت بسیار خاص میباشد و اکثریت بیماران در نیمکره شمالی قرار دارند . در این بخش درباره بیماری بهجت اطلاعاتی را تقدیم می کنیم.

بیماری بهجت

بیماری بهجت چیست؟

بالاترین رقم شیوع برای بیماری بهجت در ژاپن ، کره ، چین ، ترکیه وایران دیده شده است و در درجه دوم ممالک دور دریای مدیترانه قرار دارند و در درجه سوم ممالکی که از جاده ابریشم تدریجا دور می شوند .

ضایعات پوستی در بیماری بهجت

ضایعات پوستی در بیماری بهجت

به گزارش مجله پزشکی آسان طب ضایعات پوستی در بیماری بهجت در حدود 2/3 از بیماران قابل مشاهده است و دارای تابلوهای بالینی بسیار مختلفی است که از میان آنها ، سه تابلوی با اهمیت تر عبارتند از :

-فولیکولیت کاذب

-اریتم گره ای

آفت پوستی

آفت پوستی” برای بیماری بهجت تیپیک است و کاملا شبیه افت دهانی است ولی چون بسیار نادر است (6% بیماران در ایران ) نمی تواند به عنوان وسیله تشخیصی مورد استفاده قرار گیرد . سودوفولیکولیت و اریتم گره ای دو ضایعه پوستی بسیار مهم اند . سودوفولیکولیت از این جهت کاذب نامیده می شود که با فولیکولیت حقیقی یا همان آکنه فرق دارد . در واقع بهترین اسم برای این ضایعه پوستولوزیس Behcet pustulosis است . زیرا این ضایعه یک ادم برجسته پوستی است که روی آن یک پوستول قرار می گیرد و این پوستول گنبدی شکل یا طاقی شکل است . این ضایعه معمولا روی اندام تحتانی ران است ولی در هر جای دیگری میتواند دیده شود . به گزارش اسان طب سودوفولیکولیت در 66 درصد بیماران در ایران دیده می شود و تشخیص افتراقی آن هم با جوشهای چرکی معمولی یا آکنه است . اریتم گره ای در بیماری بهجت مثل بقیه ایتم های گره ای ، یک ندول قرمز زیر جلدی است که معمولا روی اندام های تحتانی (ساق) دیده می شود و دردناک است . دوره طولانی ندارد و ظرف 2-3 هفته خوب می شود . حدود 20-25 درصد بیماران ایرانی ، این تابلو را بروز میدهند ولی در کره و ژاپن در بیش از نصف بیماران دیده می شود . اریتم گره ای بهجت ، فرق کوچکی با سایر اریتم های گره ای که مثلا در سارکوئیدوز یا توبرکولوز دیده می شوند دارد و آن اینکه دردناک ت است و اریتم های آن بیشتر است .

واسکولیت ناشی از حساسیت را بشناسید .

ضایعات پوستی در بیماری بهجت

ضایعات پوستی در بیماری بهجت موضوع این بخش از اسان طب بود .امیدواریم از مطالعه ان بهره مند شده باشید.

منبع : asanteb.com

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا