لکه سیاه شبدر : نشانه ها و راه مبارزه

بیماری لکه سیاه شبدر که در اصطلاح انگلیسی به آن Sooty Blotch گفته می شود یکی از بیماریهای مهم شبدر در ایران و به خصوص در لنجان اصفهان می باشد . بیماری لکه سیاه شبدر اولین بار در ایران در سال 1278 توسط ماگنوس جمع آوری و تشخیص داده شده است . این بیماری در تمام دنیا و بالاخص درجاهای مرطوب و در ماه های تابستان شیوع دارد و در ایران از نواحی خوزستان ، اصفهان ، شمیرانات و کرج گزارش شده و احتمالا در سایر نقاط کشور نیز وجود دارد . خسارت بیماری لکه سیاه شبدر روی برگها بوده و بوته ها کم برگ می شوند .

لکه سیاه شبدر

نشانه های بیماری لکه سیاه شبدر

در بیماری لکه سیاه شبدر ، در سطح تحتانی برگها ، لکه های کوچک ، سیاه رنگ که ابتدا لطیف و بعدا سخت و چروکیده می شود بوجود می اید . قطر این لکه ها حدود یک میلیمتر است و در شرائط شدت بیماری بیماری لکه سیاه شبدر ، لکه ها بزرگتر و دست بدست هم داده و باعث مرگ برگها می گردند . در سطح لکه های سیاه رنگ پوشش قارچی که شامل کنیدیوفورکنیدیهای قارچ عامل بیماری است تشکیل می گردد که به سهولت قابل برداشت و میکروسکوپی کردن می باشد .

زیست شناسی بیماری لکه سیاه شبدر

به گزارش اخبار پزشکی سایت آسان طب ،در بیماری لکه سیاه شبدر آلودگیهای اولیه در مزرعه بوسیله کنیدیها ، آسکوسپورها صورت می گیرد . آسکورپورهائیکه از اندامهای جنسی زمستانه خارج می شوند . توسط عوامل مختلف در مزرعه پخش شده و وظیفه اصلی آلودگی اولیه را به عهده دارند و سپس مرحله کنیدی دار قارچ در دوره تابستان ادامه می یابد و سپس در پائیز مرحله اسپرموگونی و تشکیل استروما جانشین مرحله غیر جنسی می گردد . در جاهائیکه رطوبت کم باشد فعالیت بیماری لکه سیاه شبدر متوقف می گردد و بدین جهت با آنکه شبدرهای واریته قرمزوکریمسون در اروپا به بیماری مبتلا می شوند ولی همین واریته ها در آمریکا مقاومت نشان می دهند .

لکه سیاه شبدر

مبارزه با بیماری لکه سیاه شبدر

معمولا علیه بیماری لکه سیاه شبدر مبارزه شیمیایی نمی شود و زارعین در اصفهان چنانچه بیماری لکه سیاه شبدر شدت داشته باشد ، چین های شبدر و به اصطلاح برداشت محصول را زودتر انجام داده و بدین طریق از خسارت زیاد بیماری جلوگیری به عمل می آورند . کاهش میزان آبیاری نیز از شدت بیماری می کاهد .  ویروس موزائیک زرد لوبیا چیست ؟

لکه سیاه شبدر یکی از بیماری های شبدر است که در این بخش اطلاعاتی را درباره ان تقدیمتان کردیم.

منبع :

asanteb.com

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا