بالن معده : بایدها و نبایدها و اقدامات

بالن معده یک روش برای کاهش وزن و لاغری است. این روش بدون جراحی است. بالن معده در کنار رژیم غذایی راهی مناسب برای کاهش وزن و تناسب اندام شماست. به گزارش آسان طب بالن معده ابزاری است نرم و قابل انبساط که به همراه یک دوربین وارد معده شما می شود. وقتی این بالن وارد معده شما شود حجم زیادی از معده شما را میگیرد و باعث می شود کمتر احساس گرسنگی کنید. به محض ورود به معده ان را با نمک استریل شست شو می دهند تا ناقل میکروب نباشد.

زمان قرار دادن بالن معده حدودا بیست دقیقه است و توسط افراد متخصص انجام می شود. بالن معده را براحتی میتوان بیرون اورد و نیاز به جراحی نیست. استفاده از آن منجر به کاهش وزن بین 10-30 کیلو خواهد شد. اکثرا ان را در یک دوره شش ماهه در معده می گذارند و مجددا خارج میکنند.

بالن معده

 

چه کسانی بالن معده بگذارند و چه کسانی نگذاراند ؟

بالن معده بخاطر اینکه نیاز به جراحی ندارد، روشی بی خطر است. و پزشکان گوارشی با ان اشنایی دارند. اکنون شاید این سوال برایتان پیش اید. که چه کسانی میتوانند بالن بگذارند و چه کسانی نمیتوانند؟

بالن معده برای اشخاص زیر مفید است ؟

-‌ BMI بین 30 تا 35 که چاق هستند .

– افراد چاقی که جراحی را دوست ندارند .

– بیمارانی که انجام عمل جراحی معده و روده برای انها مناسب و به صلاح نیست .

– بیمارانی که فوق العاده چاقند. و باید قبل از عمل ، با گذاشتن بالون ، خطرات بیهوشی و عمل را در آنها کم کرد . ( BMI بالاتر از 50 )

– بیماران بسیار چاق که دچار عوارض چاقی مثل تنگی نفس حین خواب ، بیماری قند و … شده اند .

– بیماران چاقی که مجبور به انجام عمل جراحی دیگر مثل عمل قلب ، استخوان ، اعمال شکمی و … می باشند .

– بیماران درجه یک چاق که نگران مبتلا شدن به عوارض چاقی اند ولی با رژیم و دارو وزنشان کم نشده است .

بالن معده

برای افراد زیر نباید بالن معده گذاشته شود

– افراد باردار

– کسانی که بیماری التهابی روده دارند

– کسانی که بیش از 5 سانتی متر فتق دهانه معده دارند

– کسانی که سیروز کبدی دارند

– کسانی که نارسایی مزمن کلیه دارند

– کسانی که قبلا تحت عمل جراحی معده قرار گرفته اند

– کسانی که به الکل یا دارو اعتیاد دارند

– کسانی که زخم معده یا اثنی عشر دارند

– کسانی که مدت زمان زیادی است که داروی ضد انعقاد خون مصرف می کنند

– کسانی که بیماری کلاژن دارند

بالن معده

اقدامات قبل از قرار دادن بالن معده

در اولین مرحله باید آزمایش خون انجام دهید. این ازمایش شامل قند خون ، تست انگل ، نمایش گلبول های خون ، سدیم و پتاسیم خون . کراتینین سرم ، آلبومین ، تری گلیسرید خون و کلسترول می باشد . همچنین قبل از ان باید تست های روانشناسی دهید . آندوسکوپی مری ، معده و اثنی عشر و بررسی میکروب H پیلوری از دیگر اقدامات لازم است. تست های قلبی مثل نوار قلب . عکس رادیوگرافیک قفسه سینه تان، تست های ریه و سونوگرافی شکم را فراموش نکنید.

مراحل گذاشتن بالن معده

ابتدا بیمار در کلینیک پذیرش می شود . متخصص بیهوشی با کمک داروهای ارام بخش او را بی حس میکند و ریه بیمار را مرتب کنترل میکند . اکثرا نیاز به بیهوشی نیست . اکنون از طریق اندوسکوپی بالن معده را داخل معده قرار می دهند . سپس از طریق لوله ی وصل شده به بالون . مقدار ۴۰۰تا ۷۰۰ (متوسط ۵۰۰ سی سی)سرم نرمال سالین و 10cc ماده ی رنگی متیلن بلو تزریق می کنیم تا بالون متسع شود. اکنون باید مکان بالن را در معده بوسیله آندوسکوپی چک کرد . بعد از دوساعت به همراه یک رژیم غذایی بیمار ترخیص خواهد شد .

عوارض بالن معده

ممکن است به صورت خود به خودی بالن معده از معده تخلیه گردد. البته احتمال ان یک تا دو درصد است. همچنین احتمال تهوع و استفراغ تا دو هفته در سه درصد بیماران وجود دارد. به گزارش آسان طب یک درصد بیماران دچار زخم فشاری می شوند. اگر به صورت خود به خودی بالن تخلیه گردد، ممکن است انسداد در سیستم گوارشی ایجاد شود . احتمال پارگی معده در 0/05 بیماران وجود دارد .

بالن معده

در اینجا درباره اینکه بالن معده چیست ؟ عوارض بالن معده چیست ؟ چه کسانی باید بالن معده بگذارند و چه کسانی نگذارند اطلاعاتی را تقدیم کردیم. امیدواریم مطالعه این بخش مورد استفاده شما واقع شده باشد.

گردآورنده : https://mag.asanteb.com

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا