آشنایی با علت دروغگویی در کودکان

دروغگویی در کودکان یکی از دغدغه های اصلی مادران امروزی است . بسیاری از کودکان به دروغگویی عادت کرده اند و مدام از دروغ برای پیشرفت کارشان استفاده می کنند. کودکی که دروغ میگوید به صورت اگاهانه به بیان مطلبی میپردازد که اصلا وجود ندارد. البته این موضوع را با تخیل در کودکان اشتباه نگیرید . در این بخش درباره علل دروغگویی کودکان اطلاعاتی را تقدیم می کنیم.

دروغگویی در کودکان

علت دروغگویی در کودکان

دروغگویی کودکان علل مختلفی میتواند داشته باشد. مثلا گاهی والدین جلوی خود کودکان دروغ می گویند. خب شما الگوی صحیح یک کودک هستید. چطور توقع دارید خودتان دروغ بگویید اما بچه نگوید ؟ پس در برخورد با کودکان دقت کنید. گاهی نیز کودک برای دفاع از شخصیت خود که مورد تهاجم قرار گرفته است دروغ میگوید. انتظارات بیش از حد از کودکان یا مقایسه کردن وی با شخصی دیگر یکی دیگر از دلایل اصلی دروغگویی کودکان است. رابطه کودک با شخصی دروغگو ، دوست ، فامیل یا .. میتواند الگویی خوبی برای دروغگویی اش باشد. همچنین بی توجهی به کودکان میتواند دلیل خوبی برای دروغگویی او باشد. کودک دوست دارد جلوی چشم باشد و خودش را مطرح کند . تحقیر کردن کودک نی سبب دروغ گفتن می شود .

ممکن است کودک ارزش راست گفتن را هنوز متوجه نشده است . به گزارش آسان طب او را به راستگویی تشویق کنید و ارزش استگویی را به او نشان دهید . به او بفهمانید دروغگویی بسیار نادرست است و عواقب بدی دارد . دروغگو حتما رسوا خواهد شد . خدا او را می بیند و .. . به کودکی که مدام در تخیل است فرق تخیل و واقعیت را بفهمانید. به او بگویید که خیال چیست و او دچار خیال و تخیل شده است و مساله ای که بیان می کند واقعی نیست .

گاهی ممکن است به کودک اجازه بیان احساسات نداده باشید و کودک بترسد که اگر احساساتش را بیان کند تنبیه خواهد شد. مثلا کودک از برادر کوچکترش خوشش  نمی اید یا حتی از او کتک خورده یا .. . به کودک اجازه دهید با رعایت احترام نظرات و احساساتش را بیان کند.

دروغگویی در کودکان

در مقابل رفتار کودک انصاف داشته باشید. گاهی انصاف نداشتن از علت های دروغگویی در کودکان است. مثلا کودک با خود میگوید چرا وقتی ظرفی از دست پدر می شکند چرا کسی او را تنبیه نمیکند یا مورد سرزنش واقع نمی شود اما اگر همین ظرف از دست من بیفتد واویلا می شود. کودک بخاطر ترس از شکست و تحقیر شدن نیز گاهی دروغ می گوید. درست است که رعایت نظم و انضباط برای کودک ( حتی کودکان پیش دبستانی )الزامی است. اما همینطور که میگویید او کودک است و ممکن است هر لحظه خطایی از او سر بزند. پس انصاف داشته باشید و در مقابل خطاهایش عاقلانه رفتار کنید. باید به او بفهمانید که کارش اشتباه بوده و از اشتباهش نگذرید. اما نیازی به تحقیر وی نیست.

یادتان باشد شما میتوانید با بیان داستانهایی مثل چوپان دروغگو و .. یا نشانه های واقعی در زندگی به او بفهمانید دروغ گفتن چه عواقب بدی دارد .

منبع : https://mag.asanteb.com

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا