با گیاه گواوا ،دیابت خود را کنترل کنید
گیاه گواوا از خانوادهٔ میرتاسه و جنس پسیدیوم (Psidium) میباشد که جنس پسیدیوم دارای ۱۵۰ گونه بوده ولی اغلـب خودرو هستند و دارای میوهٔ قابل بهره گیری نمیباشنـد، تنها شمار کمی از آنها اصلاح شده و دارای فراورده مرغوب هستند. پارهای از گونههای به شکل پایـه برای پیوند کردن گونههای مرغوب و دو رگ گیری بکار گرفته میشوند. میوه گیاه گواوا بر روی یک درخت کوتاه با یک تاج کوتاه و گسترده رشد میکند، درخت تنه محکمی دارد که چندین شاخه را تحمل میکند. ارتفاع درخت گواوا 1 تا 3 متر است، اما گاهی اوقات بلندتر هم میشود. درخت گواوا یک درخت جالب است که جنبه زینتی هم دارد و برگ ها بلند هستند و 8 تا 18 سانتی متر طول دارند و دندانه دار میباشند.
گیاه گواوا
همراهان عزیز آسان طب: درخت گواوا گل های کوچک سفید رنگی تولید میکند و میوه ی گیاه گواوا از دید گیاهشناسی یک هسته چند دانهاست که اندازهٔ قطر آن از دو نیم تا ۱۰ سانتیمتر متغیر و به شکلهای گرد، بیضوی، مستطیلی، و یا گلابی مانند میباشد. رنگ پوست میوه زمانی که رسیده باشد، زرد ولی رنگ گوشت میوه میشود صورتـی، کرم، سفیـد یا زرد بوده و بافت میوه هموار یا موجدار باشد. میوه گوشتی و ضخامت آن متفاوت است و دانهها در درون گوشت پراکندهاند. در گونههای مختلف میوههایی با اسید کم، میوههای شیرین و خوشمزه، میوههای بی مزه و بدون مزه، میوههای با میزان قند و اسیدیتهٔ کم و یا اسیدیتهٔ بسیار هست.
گیاه گواوا بومی مکزیک و آمریکای شمالی بوده و در آمریکای شمالی به صورت گسترده رشد میکند و برای رشد نیاز به یک زیستگاه گرمسیری دارد. گیاه گواوا در ایلات متحده، در هاوایی، جزایر ویرجین، فلوریدا و چند منطقه در کالیفرنیا و تگزاس وجود داشته و درختان جوان گیاه گواوا به سرما حساس هستند ولی درختان بالغ تا حدی تحمل سرما را دارند.
خواص بی نظیر گیاه گواوا
1- گیاه گواوا سیستم گوارشی را تقویت و ضدعفونی می کند.
2- استفاده موضعی گواوا، زخم را درمان می کند.
3-گیاه گواوا باعث لخته شدن خون در هنگام خون ریزی می شود.
4- با از بین بردن رشد میکروبی و دفع خلط، اسهال خونی را برطرف می کند.
5- به بدن کمک می کند تا با رادیکال های آزاد مقابله کند و مانع از بروز بیماری های حاد مربوط به سن مانند آلزایمر، آب مروارید و آرتریت روماتوئید می شود.
6-گیاه گواوا منبع عالی فیبر است، بنابراین به رفع یبوست کمک می کند.
7- با داشتن میزان بالای فیبر، برای افرادی که قصد کاهش وزن دارند مفید است.
8- ظاهر پوست را بهبود می بخشد و از بروز ناراحتی های پوستی پیشگیری می کند.
9- آب میوه آن تسکین دهنده سرما خوردگی و سرفه است.
10- فیبر موجود در آن، فشارخون و کلسترول را کنترل می کند و در نتیجه برای قلب مفید است.
11- لیکوپن موجود در آن، خطر بروز سرطان را کاهش می دهد.
12- بیماری دیابت را کنترل می کند.
13- جویدن برگ آن، دندان درد را تسکین می دهد.
14- دم کرده آن، برطرف کننده سرفه و گلودرد است.
15- غرغره با دمکرده گیاه گواوا، از ورم لثه و زخم دهان می کاهد.
16-گیاه گوآوا سرشار از آنتی اکسیدان است.
17-گیاه گواوا باعث بازسازی سلول های آسیب دیده توسط رادیکال های آزاد می شود. در نتیجه روند پیری را کند می کند.
18- منبع عالی آهن است و کم خونی را درمان می کند.
19- اضطراب و استرس را کاهش می دهد.
کاربرد دیگر گیاه گواوا
میوه ی گیاه گواوا در حالتی که رسیده باشد، بسیار خوشمزه و خوش طعم است و مزه میوه ترش و شیرین(ملس) و عطـر مطبوعـی دارد. از پوسـت میوهٔ گواوا جهـت تهیهٔ سالاد و دسر بهره گیری مینمایند و مصرف میوه در مراکز تولیـد به گونه تازه خوری بوده، ولی در تهیـهٔ ژلـه، مارمالاد، کنسـرو، و پارهای از مشروبات غیرالکلی هم کاربرد دارد. از گواوا همچنین میتوان کره ی گیاهی و دوشاب تهیه کرد و از برگ گواوا در صنایع رنگ و تانن سازی به کار برده میشود. گواوا در زیادکردن میزان ویتامین C ژله و مارمالاد و فراوردههای دیگر میوهها هم بکار گرفته شده دارد. ارزش اقتصادی این میوه در تهیهٔ مواد نخستین ی ژله، مارمالاد، پوره ی گیاه گواوا است.
روش کاشت گیاه گواوا
درخت گواوا تقریبا در همه خاک های با زهکشی خوب رشد میکند، برای گل دهی بهتر و تولید میوه بیشتر لازم است در آفتاب کامل کاشته شود. زمانی که درخت گواوا در حال رشد است باید از سرما محافظت شود و همچنین باید در جایی کاشته شود که از باد در امان باشد، حتی در آب و هوای گرم و آفتابی هم که ممکن است گاهی باد بوزد نیز باید در یک منطقه ای کاشته شود که از باد محافظت شود. اگر شما در یک منطقه ای که سرد نباشد زندگی میکنید میتوانید گواوا را خارج از خانه نگهدارید ولی باید آن را در یک خاک با زهکشی خوب بکارید تا ریشه فضای کافی برای گسترش داشته باشد. زمانی که درخت گواوا جوان است باید هر ماه یا دو ماهی یکبار به آن کود بدهید، زمانی که درخت بالغ میشود سالی 3 بار یا 4 بار کوددهی کافی است. گیاه گواوا برای تولید حداکثر میوه به مقدار زیادی نیتروژن، فسریک اسید، پتاس و مقداری منیزیم نیاز دارد. به عنوان مثال یک کود از این چهار عنصر با نسبت های 6:6:6:2 یک بار قبل از شروع فصل رشد و سه بار در طول فصل رشد مناسب است.
قبل از کاشت بذرهای گیاه گواوا آن ها را در یک ظرف آب جوش قرار دهید و اجازه دهید به مدت 5 دقیقه بجوشد تا پوسته خارجی آن نرم تر شود و سرعت جوانه زنی بالاتر رود. سپس یک گلدان 10 سانتی متری را از خاک مناسب پر کنید و بذر گواوا را به آرامی با انگشت خود در وسط گلدان فشار دهید و آن را با یک سانتی متر خاک بپوشانید. بعد از کاشت بذرها باید آبیاری انجام شود، خاک را خیس کنید، بهتر است این کار را با آبپاش انجام دهید تا جای بذر تغییر نکند. گلدان را در یک جای گرم و آفتابی با دمای 18 درجه سانتی گراد یا گرم تر قرار دهید، جوانه زنی معمولا دو هفته طول میکشد اما گاهی اوقات ممکن است تا 8 هفته هم زمان ببرد. دمای مناسب برای جوانه زنی گواوا 21 تا 29 درجه سانتی گراد میباشد. هر زمان که سطح خاک خشک شد آن را با آب مرطوب کنید. در آب و هوای سرد میتوان گلدان را روی یک سیستم گرمایی قرار داد تا درجه حرارت به صورت ثابت در 18 درجه سانتی گراد یا بالاتر باقی بماند. اگر دمای خاک کمتر از 16 درجه سانتی گراد شود رشد بذر متوقف میشود. روی گلدان یک پلاستیک روشن بکشید تا خاک مرطوب بماند. بعد از جوانه زنی پلاستیک را حذف کنید.
6 تا 8 هفته بعد از جوانه زنی (بعد از تشکیل یک مجموعه برگ) زمانی که هوا گرم باشد میتوان نهال های گواوا را در خارج از خانه در یک مکان با آفتاب کامل کاشت. دمای مناسب برای رشد درخت گواوا 23 تا 28 درجه سانتی گراد میباشد. PH مناسب برای رشد گواوا 5 تا 7 است. خاک را باید مرطوب نگه داشت، به خصوص در زمان گل دهی و تولید میوه. فاصله بین نهال ها را باید 1 تا 2 متر در نظر گرفت. در صورت تمایل میتوانید نهال ها را در گلدان های بزرگ 5 گالنی بکارید و آن را در یک مکان گرم و آفتابی قرار دهید.
برداشت میوه گیاه گواوا
درخت گواوا در طول سال ممکن است شکوفه بدهد، اما اولین شکوفه دهی در اوایل بهار انجام میشود. 90 روز بعد از تولید شکوفه ها، میوه های گواوا بالغ میشوند. زمانی که میوه ها رسیده میشوند رنگ آن ها تغییر میکند و نرم تر میشوند و برای این که میوه ها طعم بهتری داشته باشند اجازه دهید تا رسیده تر شوند. میوه گواوا زمانی که سبز رنگ است برداشت میشود، میوه ها را میتوان در یک مکان سرد 2 تا 5 هفته ذخیره کرد. میوه هایی که رسیده تر هستند زودتر فاسد میشوند و اگر در دمای اتاق نگه داری شوند در عرض چند روز فاسد میشوند.
آفات و بیماری های گیاه گواوا: مگس میوه و شپشک ها میتوانند به درخت گواوا آسیب برسانند. بیماری ها شامل لکه های میوه، پوسیدگی موکوری، پوسیدگی قارچی، جلبک های انگلی، پوسیدگی ریشه و ساقه، لکه های برگی میباشند.
منبع: https://mag.asanteb.com