مبتلایان به آسم هم می توانند ورزش کنند
آسم بیماری شایعی است که همه روزه خیلی از افراد با آن درگیر هستند اما بسیاری از مردم، از بیماری آسم تصوری دارند که کاملاً منسوخ شده است. آنها در ذهن خود کودک یا فردی منزوی، تصور می کنند که در گوشه ای نشسته و با حسرت بازی فوتبال نشاط انگیز سایر همکلاسی های خود را نظاره می کند اما تقریباً تمام این تصور اشتباه است. بیماری آسم یک بیماری روان – تنی نیست بلکه یک وضعیت مزمن واقعی است که در اثر آن مجراهای هوایی فوقانی مسدود می شود و باعث ایجاد خس خس سینه و اشکال در تنفس می شود. اگر شما یا عزیزانتان از این عارضه رنج می برید خواندن این مطلب برای شما خالی از لطف نمی باشد.
بیماری آسم
همانطور که در مقدمه گفتیم این بیماری حالتی مزمن است که گاها بر اثر محرکهای محیطی و درونی فرصت بروز پیدا می کند و موجب سختی در تنفس فرد می گردد. در مواقع بسیار حاد این بیماری آسم ممکن است کشنده باشد اما در عین حال بیمار مبتلا به آسم را از ورزشی منع نمی کنند. در یک حملهٔ شدید آسم، هر دم و بازدم با تلاش و کوشش فراوان صورت میگیرد، به طوری که جریان هوا در مجاری تنگ هوایی باعث ایجاد صداهایی، شبیه سوت و خس خس سینه میشود. در جریان هر حمله اتفاقاتی رخ میدهد: عضلات صاف جدار درخت نایژه ای (که از لوله هایی که هوا را در سرتاسر ریه ها پخش می کنند تشکیل شده است) دچار انقباض می شوند و غشاهایی که لوله های نایژه ای را پوشانده اند، متورم می شوند و ترشح مادهٔ مخاطی چسبندهای افزایش مییابد. با سرفه این مادهٔ مخاطی خارج نمی شود و بر اثر تجمع آن مجراهای کوچکتر هوا بسته می شود. حملهٔ بیماری ممکن است یا کوتاه باشد یا آنقدر طولانی شود که درمانهای اورژانس و اقدامات نجات بخش ضرورت یابد. به طور کلی آسم بیماری سرسختی است، زیرا هنوز باید دربارهٔ علل دقیق بیماری مطالعات فراوانی انجام شود.
رابطه زندگی صنعتی امروز با آسم
اخیراً اخبار بدی دربارهٔ این بیماری مطرح شده است مبنی بر انکه با وجود افزایش مختصر مرگ ناشی از آسم در دهه های گذشته، از سال افزایش یافته است. در ضمن با اینکه مرگ ناشی از آسم هنوز هم نسبتاً نادر است. تعداد بیمارانی که از این بیماری رنج میبرند، بویژه درمیان کودکان و نوجوانان، درحال افزایش یافتن است. فرضیاتی که دربارهٔ علت این افزایش مطرح کرده اند از آلودگی هوا، آب و مواد غذایی گرفته تا خود داروها را شامل می شود شدت آسم در بیماران بسیار متفاوت است. برخی از بیماران دچار حملات گاه و بیگاه خس خس سینه می شوند که براثر بعضی عواملی مانند سرما، برخین از حیوانات نظیر گربه، برخی از غذاها، غفونت یا ورزش بطور ناگهانی بروز مییابند. این حملات گاه و بیگاه خس خس سینه بعد از مدتی پایان مییابد و نیاز به درمان خاصی ندارد. سایر بیماران ممکن است در موقع استرسی دچار حملهٔ آسم شوند. برخی از کودکان با گذشت سن بیماری را پشت سر می گذارند اما بیماری در سنین بالاتر و نیز براثر استرس عود میکند.
داروهای مناسب آسم
برای برخی از بیماران بداقبال، آسم بیماری مادام العمری است و عده ای از بیماران آسمی به دارو نیازی ندارند، اما برخی دیگر نیازمند انواع گوناگون داروها هستند که داروهای استنشاقی یا خوراکی گشادکنندهٔ نایژه ها، کورتیکو استروئیدهای استنشاقی و خوراکی و سایر داروهای استنشاقی جهت پیشگیری از حملات بیماری را شامل میان شوند. اگرچه داروهایی نظیز گشادکننده های نایژه ای برای بسیاری از بیماران ضروری هستند، این داروها تنها علائم بیماری را برطرف می کنند، بدون آنکه تأثیری بر پاسخ التهابی موجود دز تمام موارد آسم داشته باشند. روشهای طبیعی در درمان آسم، مؤثرتر از روشهای دارویی نیستند، اما ممکن است از حملات بیماری پیشگیری کنند و شاید باعث کاهش یا حذف داروهای لازم برای کنترل علائم شوند. درمان و کنترل این بیماری با تقویت سیستم ایمنی بدن موجب می شود خواب کاملی در شب داشته باشند.
منبع: https://mag.asanteb.com