مصرف سبوس و تاثیرش در درمان دیورتیکولر

بیماری دیورتیکولر نوعی از بیماری به حساب می آید که روش زندگی نادرست و برنامه غذایی غلط مسبب اصلی آن است یعنی فردی که به دلیل عادات غذایی نامناسب دچار یبوست مزمن است بیشتر احتمال دارد به این بیماری دچار شود. معمولا افراد زیادی نام بیماریدیورتیکولر را نشنیده اند و همچنین در صورت ابتلا به آن هم بسیار دیر متوجه آن می شوند. پیشگیری بهترین روش درمان دیورتیکولر می باشد که همانطور که گفتیم جلوگیری از یبوسا مهمترین آن هاست. در این مطلب به توضیح روش های درمان دیورتیکولر می پردازیم.

نقش سبوس ها در درمان دیورتیکولر

درمان دیورتیکولر

 تحقیقات بسیاری پیرامون درمان دیورتیکولر نشان داده است که افزایش مقدار فیبر رژیم غذایی به طور تقریبی در ۹۰ درصد بیماران نیاز به درمانهای جراحی را مرتفع میکند. مکملهای سبوس در درمان دیورتیکولر بسیار مؤثرند. می توانید از قرصهای سبوس (که در بعضی از کشورها در دسترسر هستند.) یا از سبوس آسیاب شده استفاده کنید، اما مطمئن شوید که در این کار زیاده روی نمی کنید زیرا مصرف فیبر بیش از اندازه در آن واحد ممکن است، سیستم گوارش را مختل کند. بهتر است به تدریج ظرف سه چهار هفته مصرف آن را افزایش دهید. در ابتدا وجود مقداری گاز و شاید کمی نفخ قابل انتظار است. بسیاری از بیماران مسن در درمان دیورتیکولر تحمل سبوس را مشکل می یابند. در صورتی که در مصرف قرصهای سبوس مشکل دارید، میتوانید از پودر پسیلیوم استفاده کنید و لازم است این ماده را با اب زیاد مصرف کنید و به تدریج میزان آن را تا حد برآوردن نیاز خود افزایش دهید. نوشیدن مقدار زیادی آب حائز اهمیت است (شش تا هشت لیوان اب در روز) و این مقدار نه تنها در ترکیب با عوامل حجیم کننده نظیر پسیلیوم و سبوس بلکه به منظور مقابله با یبوست به کار میرود.

روش های درمان دیورتیکولر

درمان دیورتیکولر

اگر به دیورتیکولوز مبتلا هستید، و به ویژه اگر تاکنون دچار حملهٔ دیورتیکولیت شده اید، برای درمان دیورتیکولر ،باید از خوردن غذاهایی که حاوی میوه های مغزدار، نظیر گردو و فندق و غیره، هسته یا هر نوع ذرهٔ سخت دیگری نظیر ذرت هستند خودداری کنید. این موضوع شامل دانه هایی که به عنوان روکش در غذاهای تنوری بکار میرود و شامل دانه های خشخاش و دانه های کنجد و نیز هسته و اجزای سخت میوه هایی نظیر چنار و دانه های به کار رفته در نان خشخاشی نیز می شود. این اجزاء ریز در کیسه های رودهٔ بزرگ گیر میافتند، عفونی میشوند و منجربه حملهٔ دیورتیکولیت میگردند.

نسخهٔ طبیعی درمان دیورتیکولر

درمان دیورتیکولر

۱ یک رژیم غذایی پرفیبر برگزینید. این امر به معنی استفاده از میوه و سبزی فراوان، دانه های حاوی سبوس و غلات است.

۲ در درمان دیورتیکولر از غذاهای عمل آمده اجتناب کنید، به عبارتی نان سبوس دار را جانشین نان سفید و سیب کاملی را جایگزین آب سیب کنید.

۳ یک مکمل غذایی فیبری به رژیم خود بیفزایید. از عوامل حجیم کنندهای مثل پسیلیوم استفاده کنید. دستورهای روی بسته بندی را رعایت کنید و از صرف مقدار کافی آب به همراه آن غافل نشوید.

۴ از ایجاد یبوست پیشگیری کنید و اگر به آن مبتلا شدید، از به کاربردن مسهل پرهیز کنید. اگر تا حدی از یبوست رنج می برید مصرفا پسیلیوم و آب را افزایش دهید و اگر این کار نتیجه نبخشید، به رژیم خود سبوس اضافه کنید.

۵ میتوانید سبوس را به شکل قرص مصرف کنید. از سه قرص سبوس در روز استفاده کنید و هرچند روز یک بار سه قرص به آن بیفزایید تا به نتیجهٔ مطلوب برسید. همچنین می توانید سبوس را به شکل آسیاب شده مصرف کنید. بدین منظور از یک قاشق چایخوری در روز شروع کنید و هر چند روز یک باریک قاشق چایخوری به آن اضافه کنید. همچنین می توانید سبوس را روی غذاها یا غلات بپاشید یا آن را با غذاهای تنوری نظیر کماج و رولت گوشت مخلوط کنید. تدریجاً ظرف مدتی در حدود یک ماه مصرف سبوس، را افزایش دهید. در ابتدا وجود مقداری گاز و نفخ قابل انتظار است.

۶ هر روز به مقدار کافی مایعات بنوشید: شش تا هشت لیوان آب یا مایع دیگر مناسب به نظر میرسد.

۷ از خوردن دانه ها، میوه های مغزدار و غذاهای دارای اجزاء ساخت که ممکن است در کیسه های دیورتیکولی گیر بیفتند، خودداری کنید. این غذاها شامل توت فرنگی، انجیر، گوجه فرنگی، کدو سبز و خیار.

منبع: https://mag.asanteb.com

‫5/5 ‫(1 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا