راه کار خانگی برای درمان درماتیت تماسی
حساسیت ها مقوله ای بسیار آشنا برای خیلی از ماها است که یا به صورت دایم و در کل سال از آن ها رنج می بریم یا به شکل مقطعی و در فصول خاص و یا در تماس با مواد حساسیت زا که به آن درماتیت تماسی می گویند. درماتیت تماسی در تمامی نقاط بدن ممکن است رخ دهد و علایمی از جمله لکه های قرمز یا سوزش و خارش نیز بر جای گذارد که این موارد یا خود به خود درمان می شوند یا باید از دارو استفاده شود. در این مطلب تلاش کرده ایم از راه کارهای ساده برای درمان درماتیت تماسی به شما عزیزان اطلاعات مفیدی ارائه دهیم.
روش درمان درماتیت تماسی
تنها راه درمان درماتیت تماسی، برطرف کردن منبع ماده حساسیت زاست. در موارد بسیاری، بیمار دقیقا علت ایجاد مسئله را میداند. برخی می گویند زمانی که یک مادهٔ جدید آرایشی یا یک عطر جدید را به کار برده اند دچار حساسیت شده اند. با قطع مصرف مادهٔ موردنظر واکنش آنها نیز برطرف شده است و شما موفق به درمان درماتیت تماسی شده اید. همچنین بیرون آوردن حلقه و انگشتر به هنگام شستن دستها و نیز پوشیدن دستکش در هوای سرد و به هنگام وزش باد، صابونها و مواد پاک کنندهٔ مورد استفاده در استحمام و دوش گرفتن، دستکشها، حلقه ها، دستبندها، داروهای موضعی و کرمها و اغلب موادی که در تماس با دستها هستند و امکان دارد باعث تحریک پوست شوند در درمان درماتیت تماسی موثر هستند.
مچ دست نیز ممکن است بر اثر درپوش فلزی ساعت دچار بثورات پوستی شود. برای درمان درماتیت تماسی، پوشاندن پشت ساعت با لاک ناخن روشن گاهی باعث رفع این مشکل می شود.
تنه: پوشاک، صابونها و روغنهای حمام و لباسهای زیر. پاها: کفشها، جورابها، واکس کفش، پوشش خز به ویژه در چکمه، مچ بند پا، داروها و مواد پاک کنندهٔ روی جورابها.
از جمله مواد حساسیت زای شایع دیگر که امکان دارد باعث ایجاد علائم در افراد حساس شود نیکل است که در جواهرات (بدلی) یافت می شود و اغلب عامل ایجاد یک لکهٔ قرمز است که به سادگی برطرف نمی شود. این حالت ممکن است، روی گوشها بر اثر گوشواره یا روی مچ بر اثر ساعت یا دستبند یا روی گردن به علت گردنبند ایجاد شود. برخی از افرادی که گوش خود را سوراخ می کنند دچار حساسیت به نیکل می شوند که باید تا آخر عمر از این ماده اجتناب کنند تا موفق به درمان درماتیت تماسی شوند.
عطرها به هر شکلی ممکن است در افراد حساس ایجاد واکنش کنند. پیدا کردن اینکه دقیقاً کدام عامل شیمیایی در یک عطر باعث ایجاد این حالت می شود، بسیارا مشکل است زیرا اجزای سازندهٔ عطر بسیار متنوع اند. توصیه می کنیم برای درمان درماتیت تماسی، در صورتی که نسبت به عطرها حساسیت دارید یا هر نوع حساسیتی نسبت به مواد غذایی در شما} وجود دارد و یا به درماتیت تماسی مبتلا هستید، به هنگام کاربرد هر محصول جدیدی مانند عطرها، شامپوها، صابونها، پاک کننده ها و نظایر آن نهایت دقت را به خرج دهید. سعی کنید تنها یک محصول جدید را هر بار امتحان کنید و به مدت در حدود یک هفته صبر کنید و سپس محصول دیگر را به کار برید. در این حالت در صورتی که به واکنشی مبتلا شوید، پیدا کردن عامل و حذف آن راحتتر خواهد بود.
زمانی که به درماتیت تماسی مبتلا شدید،برای درمان درماتیت تماسی چه می توانید بکنید؟
در صورتی که مادهٔ حساسیت زا را شناسایی و برطرف کنید، بثورات پوستی باید ظرف چند هفته برطرف شوند. طی این مدت برای برطرف کردن خارش می توانید از هر کرم بدون نسخه ای که حاوی نیم درصد هیدروکورتیزون باشد، استفاده کنید. توصیه می شود تا آنجا که می توانید کمتر این کرمها را به کار برید. اگرچه این کرمها کاملاً ملایم هستند، استفاده روزانهٔ آنها برای مدتی بیش از یک ماه، کار چندان درستی نیست. زیرا کاربرد بیش از حد آنها باعث تغییر رنگ و نازکی پوست می شود همچنین مصرف مواد مغذی ای را که به حفظ سلامت پوست کمک می کنند. نظیر ماکس ئیپی لی، ویتامین C و ویتامین A را توصیه می نماییم. در صورتی که درمان درماتیت تماسی شما ظرف یک ماه موفق نبود، بهتر است به پزشک مراجعه نمائید.
منبع: https://mag.asanteb.com