بیماری Poliosis و بررسی چگونگی ایجاد تغییر در رنگ مو
یکی از بیماریهایی که سبب خواهد شد تا تکههای سفیدی در موی انسان ایجاد شود، بیماری Poliosis نام دارد. اگر زمانی خود را در آیینه مشاهده کردید و ناگهان متوجه شدید که بخشی از موی سرتان تغییر رنگ داده و سفید شده است بدانید که دچار این بیماری شدهاید.
بیماری Poliosis و بررسی آن
علاقهمندان به مجله پزشکی آسان طب؛ در این مطلب قصد داریم تا به چگونگی ایجاد بیماری Poliosis و آنچه که افراد باید به آن اهمیت دهند و همچنین نحوه برخورد با آن بپردازیم. موضوعات این مقاله عبارتند از:
Poliosis چیست؟
علائم و ظاهر آن
علتهای مختلف ایجاد آن
چه شرایطی با Poliosis مرتبط است؟
رفتار
نتیجهگیری
Poliosis چیست؟
توجه داشته باشید که موی سفید ناشی از Poliosis به علت فقدان رنگدانهای به نام ملانین در فولیکولهای مو است. این وضعیت میتواند بر روی هر منطقه مودار بدن تاثیرگذار باشد، بخشهایی همانند ابرو و مژهها که از مهمترین بخشهای بدن نیز به شمار میروند. افرادی که دچار چنین عارضهای شوند باید به پزشک مراجعه کرده و وضعیت جسمانی خود را بسنجند.
علائم و ظاهر
بیماری Poliosis بسیار ساده است، بدین معنا که به راحتی در برخی از بخشهای بدن ایجاد تکههای سفید خواهد کرد. این اتفاق اگر بر روی موی سر بیافتد قضیه تمام شده اما ممکن است در سایر نقاط مودار بدن اتفاق بیافتد و دردسرهایی نیز داشته باشد.
نکته جالب آن است که این بیماری ممکن است به صورت ناگهانی در هر زمان و سنی ظاهر گردد، جالبتر آن است که ممکن است کیک کودک از بدو تولد نیز به Poliosis دچار باشد.
علت ابجاد بیماری Poliosis
افراد ممکن است به دلیل شرایط ژنتیکی که آنها را نام خواهیم برد دچار این بیماری شوند، این شرایط مورد بحث عبارتند از:
اسکلروز توبول
سندرم واردنبرگ
توجه داشته باشید که مردم همچنین به دلیل استفاده از داروهای خاص و یا ایجاد شرایطی همانند اختلالات التهابی دچار بیماری Poliosis شوند.
از میان داروها نیز میتوان به کلرامفنیکول آنتی بیوتیک و داروهای ضد سرطان اشاره کرد. جالب است بدانید شواهد دیگری نیز از ایجاد این بیماری در افرادی که به طور ناگهانی دچار استرس شدید روانی شدهاند، وجود دارد.
چه شرایطی با Poliosis مرتبط است؟
توجه داشته باشید که این بیماری به تنهایی ضرر خاصی ندارد اما در کنار شرایط خاص میتواند مشکلا جدی را در بر داشته باشد و سلامتی انسان را در معرض خطر قرار دهند.
برخی از شرایط بهداشتی مضری که ممکن است در کنار این بیماری ظاهر شوند عبارتند از:
شرایط پوستی
سرطان پوست ناشی از سلولهایی است که رنگ پوست را تامین میکنند، در مواردی خاص از ملانوم، Poliosis میتواند اولین علائم این نوع سرطان باشد.
شرایط چشم
طبق تحقیقات منتشر شده در مجله آکادمی پوست آمریکا در سال 1981 بیان شد که بیماری Poliosis در افراد مبتلا به Uveitis چشم بیشتر است. این مشکل چشم در حقیقت همان التهاب چشم بوده و در صورتیکه درمان نگردد ممکن است به سایر مشکلات چشمی همچون گلوکوم و آب مروارید شود.
بیماریهای التهابی
بیماریهای التهابی طبق بررسیهای انجام شده ممکن است عامل مهمی در توسعه بسیاری از بیماریها باشد.
اختلالات تیروئید
همراهان آسان طب؛ طبق مطالعات انجام شده در سال 2011 که در مجله بینالمللی پوست منتشر شد، نشان داده است که کودکان مبتلا به ویتیلیگو، بیماری که با Poliosis مرتبط بوده و پوست را تحت تاثیر خود قرار خواهد داد، احتمال دارد که اختلالات تیروئید و خود ایمنی را داشته باشند. طبق نتایج این مطالعه، 42 درصد کودکان مبتلا به ویتیلیگو، حداقل یکی از آنها دارای بیماری تیروئید و یا خود ایمنی بوده است.
در صورت عدم درمان تیروئید قطعا اثرات منفی را در پی خواهد داشت. این اثرات منفی عبارتند از:
خستگی
مشکل بلع
افسردگی
مسائل مربوط به حافظه
افزایش کلسترول
فعالیت جنسی پایین
افزایش وزن
نتیجهگیری
Poliosis به سادگی یک کمبود بیضرر از رنگدانه در فولیکولهای مو بوده که سبب تغییر رنگ آن به سفید و خاکستری خواهد شد. این وضعیت ممکن است از زمان تولد وجود داشته باشد و یا در سنین دیگری نیز رخ دهد.
این بیماری به خودی خود بیضرر است، اما ممکن است علائمی از مشکلات دیگر باشد. جالب است بدانید که این مشکل ممکن است توسط برخی از داروها و حتی با استرس روحی ایجاد گردد.
توجه داشته باشید درمانهای پزشکی مختلفی نیز وجود دارند که به نظر میرسد باعث معکوس شدن بیماری poliosis خواهند شد اما اغلب وقتگیر، خستهکننده و دارای هزینههای زیاد هستند.
بعد از آنکه به پزشک مراجعه کردید و خیالتان از بابت نبود مشکلات جانبی راحت شد باید تصمیم بگیرید آیا این موی تغییر رنگ یافته را خواهید پذیرفت یا خیر؟ در صورتی که پاسخ منفی باشد باید آنرا رنگ نمایید.
Source: https://mag.asanteb.com