لکههای پوستی و بررسی کامل دلایل گوناگون شکلگیری آنها
زگیل و یا لکههای پوستی عمیق به طور معمول از بین نرفته و اغلب آنها ناشی از آکنه شدید میباشند، اما در برخی از موارد این مشکل میتواند به علت عفونتهای پوستی و یا تورم نیز ایجاد شود. برخی از درمانهای خانگی ممکن است باعث کاهش ظاهر زخمها و بهبود وضعیت پوست در چهره افراد شود. ما در این مقاله قصد داریم تا به علتهای مختلف لکههای پوستی و راههای مختلف درمان آن بپردازیم.
علائم لکههای پوستی چیست؟
زگیل و یا زخمهای آکنه اغلب به صورت حفره و یا سوراخهای پوستی بر روی چهره فرد ایجاد خواهند شد. این وضعیت زمانی رخ میدهد که لایههای عمیق پوست دچار آسیب شوند. همانطور که این لایهها به تدریج بهبود مییابند، کلاژن اضافی تولید میشود، این کلاژنهای اضافی عموما با بقیه پوست مطابقت ندارد. اختلالات و یا بیماریهایی که باعث ایجاد زخمها و لکههای پوستی میشوند را در زیر با هم بررسی خواهیم کرد:
آکنه: یکی از عوامل رایج این مشکل، آکنه است. آکنه در طول زندگی به ویژه هنگام تغییرات هورمونی و در دوران بلوغ برای اکثر افراد اتفاق میاُفتد. پوست افراد در این بُرهه از زمان چربی اضافه تولید کرده و منافذ پوست را مسدود میکند، این امر سبب ایجاد جوشهای پوستی خواهد شد. این جوشها به مرور زمان میتوانند به زخم تبدیل شوند.
بیماریهای عفونی: بیماریهای عفونی یکی دیگر از عوامل رایج این مشکل میباشد. بیماریهای عفونی نظیر آبله و آبله مرغان میتوانند سبب ایجاد زخمهایی در بدن فرد شده و برای وی مشکلاتی را به وجود آورند. آبله مرغان سبب ایجاد لکههای کوچک، تورم و خارش در سراسر بدن خواهد شد. عفونتهای دیگر وجود باکتریهایی مانند استافیلوکوک یا استرپتوکوک بوده که میتواند باعث ایجاد زخم گردد. این عفونتها ممکن است در یک فولیکول مو رخ داده و ایجاد جوش نمایند.
واکنشهای رفتاری فرد: درمانهای متعددی برای مهار این وضعیت وجود داشته و هر کدام از آنها دارای نتایج متفاوتی میباشند. نکته قابل توجه و حائز اهمیت این است که برخی از پوستها قادر به تحمل بعضی از درمانها نیستند، بنابراین فرد باید در مورد گزینههای درمان خود با پزشک متخصص مشورت نماید.
پوست شیمیایی: بسیاری از افراد برای کاهش زخمهای خود، پوست شیمیایی را انتخاب میکنند. در این نوع از پوست، یک لایه اسید بر روی صورت قرار گرفته و برای تولید نتایج مشابه از آنزیم استفاده میشود. این درمانها لایههای بیرونی پوست را حذف کرده و موجب بازسازی آن خواهند شد. در برخی شرایط پوست قرمز شده و حتی ممکن است به طور کامل از بین برود.
Dermabrasion: این روش بدون استفاده از مواد شیمیایی انجام شده و بدین صورت است که یک پاککننده کوچک به صورت چرخشی بر روی پوست آسیب دیده منتقل شده تا لایههای بالا را از بین ببرد. این درماتوفیزیک یا خراشیدگی بسته به اندازه ناحیهای که نیاز به درمان دارد، تحت بیهوشی موضعی یا عمومی قرار خواهد گرفت. در بعضی موارد، dermabrasion ممکن است خطر ایجاد زخمهای جدید و یا منافذ بزرگ را افزایش دهد.
Microdermabrasion: درمانهای Microdermabrasion با هدف از بین بردن لایههای خارجی پوست، منجر به کاهش وزن خواهد شد. متخصصان در این روش برای حفظ کردن پوست از مواد ساینده مانند کریستالهای کوچک بیکربنات یا اُکسید آلومینیوم استفاده میکنند تا لایههای بیرونی پوست را پاک نمایند. این بهترین روش برای درمان زخمهای کوچک میباشد.
پرکنندههای پوستی: پزشکان همچنین میتوانند برای درمان علائم موجود از پر کنندههای پوستی استفاده کنند. محصولات مختلفی از جمله اسید هیالورونیک و هیدروکسی پالپیت کلسیم در بازار وجود دارند که میتوانند مورد استفاده قرار بگیرند. اداره غذا و داروی ایالات متحده (FDA) تنها Bellafill را برای درمان زخمهای آکنه تایید کرده است. این محصول دارای میکروسکوپهای پلی متیل متاکریلات کوچک (PMMA) در پایه کلاژن است. اثر پرکنندههای پوستی موقت بوده اما معمولا از چند ماه تا یک سال بسته به نوع محصول به طول میانجامد. به عنوان مثال تاثیرات Bellafill معمولا 5 سال باقی خواهند ماند.
انجام لیزر به صورت مکرر: هدف از انجام لیزر حرارتی تحریک بازسازی در خود زخم است. نور لیزر بر روی بافت زخم از عینک ها هدایت میشود. در این مرحله، پوست زخمی پوشانده شده و سلولهای جدید رشد خواهند کرد.
لیزر تسکین دهنده Ablative: نوعی از درمان لیزر است که با استفاده از آن لایههای پوست را از بین میبرد. این روش به طور معمول نیاز به چند هفته مراقبتهای پزشکی و بازیابی دارد، اما این نتایج میتواند برای سالها بدون هیچگونه درمان اضافی ادامه یابد.
لیزر Ablative دارای برخی تغییرات ازجمله قرمزی و تورم خواهد شد. در برخی موارد نیز، لیزر درمانی آلتراسونیک میتواند سبب ایجاد آکنه یا بدتر شدن زخم شود.
Microneedling: درمان کلاژن با microneedling شامل سوراخ کردن پوست، با استفاده از سوزنهای کوچک است. همانطور که این زخمها بهبود مییابند، پوست نیز کلاژن بیشتری تولید کرده تا علائم ایجاد شده را پر کند. در این روش تکرار درمان ممکن است هر چند هفته یک بار مورد نیاز باشد و در طول یک سال نتایج قابل توجهی مشاهده خواهد شد.
معرفی برخی از درمانهای خانگی
در حالی که هیچ تضمینی برای از بین بردن لکههای پوستی با استفاده از درمانهای خانگی وجود ندارد، بسیاری از افراد بر این عقیدهاند که زخمهایشان با انجام یک یا چند روش درمان خانگی بهبود خواهد یافت.
به کارگیری روغنهای مرطوبکننده
بعضی از روغنهای طبیعی نیز ممکن است علائم آلرژی همانند زگیل را کاهش دهند. این روغنها اغلب دارای آنتی اکسیدانهای طبیعی یا ترکیبات دیگری هستند که ممکن است به کاهش بافت و یا بهبود زخم کمک نمایند. روغنها بعد از تمیز کردن پوست آسیبدیده میتوانند به عنوان مرطوبکنندهها مورد استفاده قرار گیرند. بعضی از روغنها ممکن است بر روی پوست برخی افراد واکنش بدی نشان داده و موجب بدتر شدن زخم شوند، بنابراین بهتر است قبل از استفاده، آن را بر روی ناحیه کوچکی از پوست خود آزمایش کنید. روغنها و کرههای مفیدی که دارای تاثیرات خوبی بر روی پوست میباشند، شامل موارد زیر است:
- کره کاکائو
- کره قلم
- روغن جوجوبا
- روغن کنجد
- روغن دانه گل سرخ
- روغن زیتون
- درمان OTC
این کرم ها عمدتا با آب کردن پوست و کاهش علائمی همانند خارش و یا قرمزی پوست همراه است. این نوع از کرمها به رشد کردن پوست جدید و کاهش علائم آلرژی کمک میکنند. آنها اغلب برای به دست آمدن نتیجه خوب باید به مدت طولانی مورد استفاده قرار گیرند. استفاده مداوم از این مواد شیمیایی ممکن است عوارض جانبی ناخواستهای را نیز ایجاد نماید، بنابراین قبل از مصرف آنها لازم است با پزشک متخصص مشورت کنید.
ماساژ صورت: در حالی که این درمان مستقیما برای زخم به کار نمیرود ولی ماساژ صورت ممکن است به حمایت از سایر روشهای درمان کمک بسزایی نماید. ماساژ دادن به وسیله دست بر روی صورت میتواند به بهبود گردش خون در پوست و حذف سموم کمک کرده و درمانهای دیگر را موثرتر نماید.
اسانس اسطوخودوس: اضافه کردن چند قطره اسانس اسطوخودوس به روغنهای نامبرده شده میتواند به بهبود زخم کمک کند. تحقیقات نشان داده است که اسانس اسطوخودوس دارای خواص ضد باکتری و ضد التهابی بوده و میتواند برای کاهش و بهبود این نوع از زخمها بسیار مفید واقع شود.
نگاهی اجمالی بر مقاله
در حالی که هنوز هیچ نوع درمان قطعی که شامل حال همه افراد شود، وجود ندارد اما گزینههای درمان بسیاری برای افرادی که مایل به حذف این لکههای پوستی هستند، به چشم میخورد. بهترین راه برای رفع این مشکل، مشورت گرفتن از یک پزشک متخصص جهت یافتن روشی مناسب برای درمان میباشد، زیرا پوست افراد مختلف با یکدیگر متفاوت بوده و از این رو یقینا درمانهای متفاوتی خواهند داشت.
منبع: http://asanteb.com