مهارت زبان بدن چیست و در مشاغل مختلف چگونه است ؟
مهارت زبان بدن یکی از مسایل روزی هست که در صورت استفاده صحیح از آن تاثیر بسیار خوبی در ارتباطات روزانه ما در برخورد با افراد مختلف خواهد داشت . در واقع “زبان بدن” مجموعه ای از رفتارهای غیر کلامی و فیزیکی است که چهره ، حرکات دست و پا ( هنگام نشستن ، راه رفتن ، خوابیدن ) و حتی نوع حرکت و توجه با چشم خود را نمایان می کند . این گونه رفتار ها که از آن به نام Body Language یاد می شود از سمت راست نیم کره مغز فرمان می گیرد . اگر طرف مقابل با این نوع ارتباط غیر کلامی آشنایی نداشته باشد ممکن است برداشت های متفاوت و نادرستی از آن ها بشود .
آموزش این ترفند کمک شایانی برای برقراری ارتباط در موقعیت های مختلف خواهد کرد . مثلا امکان دارد در آینده شغل متناسب با مدرک تحصیلی پیدا کنید و رو شغل های مثل بازریابی رو آورید ، قطعا با داشتن مهارت Body Language در این شغل موفق تر خواهید و محصولات بیشتری از شرکت را به مشتریان خواهید فروخت . یا اینکه آموختن آن به شما کمک خواهد که کلک ها و ترفندهای طرف مقابل آگاه شده و عکس العمل های هوشمندانه ای را از خود نشان دهید . در ادامه این پست در گروه سبک زندگی از سایت آسان طب به شما چند نمونه از این مهارت ها را در موقعیت های مختلف با شما به اشتراک خواهیم گذاشت .
دسته بندی افراد در مورد آگاهی به مهارت زبان بدن
بطور کلی مهارت زبان بدن شامل بخش مختلفی مثل مدل انتقال هیجان به طرف مقابل ، نوع دست دادن ، نشستف سیگار کشیدن ، به آغوش گرفتن و غیره دانست . برای این مهارت سه حالت مطرح است :
1. اگر دو طرف به زبان بدن آگاه باشند به راحتی مفهوم رفتار هم را خواهند فهمید مثلا در طول مکالمات یا گفتگوهای حضوری اگر بخشی از صحبت های هم را متوجه نشوند با دادن علامت هایی به هم درخواست توضیح بیش تر می کنند ، 2. گاهی شخصی این گونه از حرکات را از خود نشان می دهد آگاهی نداشته مثلا موقع حرف زدن پایش را تکان می دهد یا با انگشتر یا دستمال دستش بازی می کند و فرد مقابل که با این گونه حرکات آشنایی دارد می تواند اوضاع را به نفع خود مدیریت کند ، 3. حالت سوم این است که دو طرف هیچ اطلاعی در این زمینه ندارند ممکن است براساس یک سری عوامل طبیعی بدنش حرکاتی را از خود نشان دهد.
در ادامه در مورد زبان بدن مدیر با زیر دستان و همچنین در نوع بکار گیری این مهارت در شغل بازاریابی به شما نکاتی را خواهیم گفت .
ارتباط مدیر با مراجعه کننده یا افراد زیر دست :
ترفند برخی مدیران بخش ها یا مدیر کل با با کارمندان و زیر دستان یا حتی ملاقات مستقیم با ارباب رجوع به گونه ای است که مثلا نگاه مستقیم به طرف مقابل نمی کند و معمولا با یک سری از پرونده های روی میز خود را مشغول می کند یا اینکه مدام به ساعت نگاه کرده به نشانه اینکه یک جلسه یا قرار کاری دارد و منظور از این چنین رفتارهایی ایجاد نشدن فضای صمیمی بین مقام ارشد با بقیه است .
گاهی هم مدیر عدم علاقه برای ارتباط برقرار کردن با زیر دستان خود را از طریق این رفتارها نشان می دهد : 1. جواب سلام و صبح بخیر کارمندان خود را نمی دهد ، 2. از یک مسیر جدا گانه وارد اتاقش می شود یا موقع رفت و آمد در محیط کار در مواجه با زیر دستان مسیر خود را عوض می کند تا با آن ها رو در رو نشود ، 3. هنگام پاسخ دادن به سوالات از حداقل جملات استفاده می کند ، 4. یکی از حرکات زبان بدن در روبرو شدن مدیر با بقیه و صحبت کردن با آنها این است که معمولا دست به سینه خواهد بود .
مهارت زبان بدن در بازاریاب ها
هنگامی که بازاریاب برای مشتری محصولات را ارائه می دهد بهتر است برای تکمیل توضیحات خود از مشتری استفاده کند و او را به چالش بکشد . مثلا اگر محصول نرم افزار دارد از مشتری بخواهد بر روی گزینه مورد نظر کلیک کند . ارتباط های چشمی و یا بکار بردن حالات متلف چشم در بروشور یا نرم افزار مربوط به آن باعث می شود سریع تر نظر مشتری جلب شود .
یکی دیگر از تکنیک Body Language استفاده از اشاره به قسمت های مهم است و موضوع را برای مشتری برجسته می کند. موضوع دیگر تاثیر رنگ ها در این گونه ارتباطات است . این موضوع را هم در بروشور ها و لباس شخص بازاریاب برای قرار کاری می تواند موثر باشذ .
منبع : asanteb.com