نکاتی درباره پرورش ماهی

هدف اصلی از پرورش ماهی رشد ماهی در کوتاه ترین زمان و با کم ترین هزینه با حداقل مقدار غذا می باشد. پرورش ماهی یکی از شغلهایی است که حتی خانم های خانه دار در خانه می توانند انجام دهند. بدلیل خونسرد بودن ماهی ، این جانور برای تبدیل مواد غذایی به پروتئین بدن استعداد و توانایی بیشتری نسبت به جانواران خونگرم دارد .

انرژی مورد نیاز ماهی از تغذیه مناسب بدست میاید . ریشه این تغذیه مناسب نور خورشید است . چرا که انرژی خورشید از طریق گیاهانی که برای ساختن کربوهیدراتها انرژی مصرف می کنند به غذا تبدیل می شوند . در نتیجه جانوران این گیاهان را تغذیه نموده و به صورت انرژی وارد بدن ماهی ها می شوند .

پرورش ماهی
پرورش ماهی

موادی که در پرورش ماهی به ان نیاز است

در این بخش اطلاعاتی را درباره پرورش ماهی تقدیم می کنیم :

پروتئین ها در پرورش ماهی

پروتئینها برای پرورش ماهی ضروری است. پروتئینها از اسید امینه ساخته می شوند و  از راه اسیدهای دیواره روده جذب خون شده و یا برای تولید انرژی می سوزند . به گزارش آسان طب ، باید منابع گیاهی یا حیوانی پروتئین در جیره غذایی ماهی ها قرار داده شود .

چربی ها در پرورش ماهی

از اسیدهای چرب تشکیل می شوندو در غذاهای مصنوعی برای ماهیها در درجه دوم هستند .

کربوهیدرات ها در پرورش ماهی

کربوهیدراتها شامل نشاسته ، قند و سلولز است.  کربوهیدراتها برای تغذیه ماهیانی استفاده می شوند که قادر به بهره وری از محصولات گیاهی ( از طریق آنزیم آمیلاز) هستند .

ویتامین ها در پرورش ماهی

ویتامین ها انواع مختلفی دارند. مثلا تیامین ها که در سبزیجات و حبوبات و بافت حیوانی هستند و کمبود رشد نتیجه کمبود این ویتامین است. کمبود پیریدوکسین سبب کم خونی ماهی ها می شوند و در خمیر ترش ، غلات و حبوبات وجود دارد.

کمبود اسید کوربیک (موجود در سبزیجات و بافت های حیوانی ) در پرورش دادن ماهی ها منجر به خونریزی بافت ها در ماهی ها می شود.

ویتامین A از راه گنجاندن پودر ماهی در جیره غذایی ماهی ها تامین می شود. ویتامین دی که در نور حورشید است اگر به ماهی نرسد سبب اختلال در استخوان سازی ماهی می شود .

پرورش ماهی
پرورش ماهی

ضدعفونی کردن استخر در پرورش ماهی

استخرها سایزهای مختلفی دارند. از استخرهای صد متری برای تخم ریزی و از استخرهای ده هکتاری برای پرورش ماهی استفاده می شوند. استخرها در زمین حفر می شوندو ای به کمک پشته های خاک ساخته می شوند. بهترین و مهمترین روش ضدعفونی استخر های پرورش ماهی خنگ گذاشتن و به آیش در آوردن است .

تخم ریزی در پرورش ماهی

ماهیان آب شیرین در دمای 22 درجه شروع به تخم ریزی می کنند و استخرهای تخم ریزی  در اوایل ماه مه، وقتی که حرارت آب به سرعت افزایش می یابد اماده می شوند. در استخر بذر علف را میکارند تا تخم های ماهی به ان چسبیده شوند و استخر درست قبل از تخم ریزی پر از اب باید شود. درجه حرارتشان باید 18 درجه باقی بماند تا بتوان از انها استفاده کرد. دسته ماهی ها بعد اب گیری وارد استخر خواهند شد و  بعد از 36 ساعت تخم ریزی را انجام  می دهد. ماهی های ماده روی گیاهان تخم می ریزند. جالب است بدانید هر ماهی حدود 100000 تخم به ازای هر کیلوگرم از وزن بدن تولید میکنند. بعد از تخم ریزی باید انها را پرورش داد و از شکارچیها و بیماری در امان نگه داشت .

گردآورنده : https://mag.asanteb.com

 

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا