نظافت آکواریوم و روشهای ساخت فیلتر برای آکواریوم

برای اینکه آکواریومی تمیز داشته باشیم و عمر ماهی های آکواریومی ما افزایش پیدا کند حتما” باید به تمیزی و نظافت آکواریوم اهمیت دهیم. ولی از آنجا که آکواریوم ها حجیم و بزرگ و سنگین هستند باید به دنبال روش های راحت برای نظافت اکواریوم باشیم. در ادامه این مقاله با مجله پزشکی آسان طب همراه باشید.

نظافت آکواریوم و روشهای ساخت فیلتر برای آکواریوم

نظافت آکواریوم ها

نظافت آکواریوم ها برای زیبایی و افزایش طول عمر ماهی ها بسیار مهم است. ولی نظافت آکواریوم و تعویض آب آن به علت حجم زیاد و وزن بالا و همینطور نگهداری از ماهی ها در جایی خارج از آکواریوم بسیار سخت است. برای اینکه یک آکواریوم تمیز و زیبا داشته باشید و البته ماهی های شما در آب آن سرحال باشند به نکات زیر توجه نمایید.

نظافت آکواریوم و روشهای ساخت فیلتر برای آکواریوم

استفاده از لجن خوارها

لجن خوار ها یا کت فیش ها موجودات جالبی هستند. آنها اکواریوم شما را تمیز می کنند و با چسبیدن به سنگ ها یا شیشه آکواریوم جلبکه و لجن هایی که شما با چشم قادر به دیدن آنها نیستد را می خوردند. همچینین آنها غذاهای پنهان شده لای سنگها را می بلعند و مانع فساد آنها در آب می شوند. این گونه ماهی ها موجودات بسیار مفیدی هستند. حتما” اگر آکواریوم دارید یا می خواهید یک آکواریوم تهیه کنید حتما” از این گونه از ماهی ها استفاده کنید زیرا با بسیاری از ماهی های آکواریومی سازگارند و هم نظافت آکواریوم شما را بر عهده دارند.

فیلترهای زیر شنی برای نظافت آکواریوم

فیلترهای زیر شنی صفحه هایی پلاستیکی هستند که توسط یک شلنگ به پمپ هوا متصل اند و باید آن را در کف آکواریوم خود قرار دهید. این فیلتر به وسیله اتصال به پمپ و جریان هوایی که زیر آن برقرار است باعث ایجاد خلع در زیر فیلتر می گردد بنابراین آب درون اکواریوم را به زیر خود می کشد پس در این میان ذرات غذا و مدفوع ماهی لای شن های کف آکواریوم می ماند و نمی تواند از شن ها عبور کند این روند باعث صاف و شفاف شدن آب آکواریوم شما می گردد. باید دقت کنید شن های روی فیلتر به اندازه کافی باشد زیرا در صورتی که ضخامت شن روی فیلتر کافی نباشد ذرات از لابلای شن ها عبور کرده و وارد چرخه  می گردند و از زیر فیلتر دوباره  به آب باز می گردند و دوباره باعث آلودگی و کدر شدن آب می شوند. البته توجه داشته باشید که شنها نباید ریز باشند زیرا در این صورت آب به خوبی تمیز نخواهد شد.

نظافت آکواریوم و روشهای ساخت فیلتر برای آکواریوم

فیلترهای ابری زغالی

فیلترهای ابری زغالی بیشتر در کار گاههای پرورش ماهی برای نظافت آکواریوم ها استفاده می شوند.این فیلتر ها برای گرفتن اجرام معلق در آب و بوی بد آب و رنگ آب برای تخمهای انواع ماهیها  استفاده می شوند. برای استفاده از آب فیلتر شده به وسیله این فیلتر باید آن را دو هفته قبل از استفاده از آب ، در آب قرار دهید تا آب مخزن کریستالی و شفاف شود که برای تکثیر انواع ماهیها مناسب است. برای ساخت این فیلتر یک وان پلاستیکی انتخاب کنید و یک فیلتر زیر شنی در کف آن بگذارید و بعد یک لایه اسفنج نازک و یک لایه زغال اکتیو و به همین ترتیب قرار دهید و در پایان هم مقداری سنگ ریزه بر روی آن میریزیم تا سنگین شود و به زیر آب برود به این ترتیب شما یک فیلتر ابری زغالی درست کرده اید.

فیلترهای برقی

این فیلترها به نام گپ نیز مشهورند و وقتی استفاده می شوند که تنها استفاده از فیلتر زیر شنی کفایت نکند. فیلترهای برقی در تصویه آب کمک زیادی می کنند و آب را شفاف و مناسب برای ماهی ها می کنند ولی برای نوزادان و بچه ماهی ها مناسب نیستند زیرا این فیلترها  نوزادان را مک زده و نوزادان از بین می روند برای خرید فیلتر برقی حتما فیلتر مناسب با آکواریوم خود تهیه کنید و از فروشنده بخواهید فیلتر مناسب با اندازه آکواریوم را به شما معرفی کند.

نظافت آکواریوم و روشهای ساخت فیلتر برای آکواریوم

فیلتر سطلی

فیلترهای سطلی یا سامپ خارج از آکواریوم نصب می شوند. روند کار به این گونه است آب از داخل آکواریوم خارج می شود به به فیلتر منتقل می گردد. فیلتر آب را تصفیه می کند و دوباره به آکواریوم بر می گرداند. برای ساخت این نوع فیلتر یک ظرف پلاستیکی یا وان کوچک تهیه کنید.چند لوله پلاستیکی هم نیاز دارید می توانید از لوله های تقسیم آب در کولر استفاده کنید که برای این کار بسیار مناسب هستند. موتور یک فیلتر برقی تهیه کنید.یک تکه لوله که به لوله ته فیلتر برقی متصل میشود توجه کنید که ته لوله را با تکه ای تور بپوشانید تا ماهیها به وسیله فیلتر مکیده نشوند. از ماسه سیلیس شسته شده وتمیز استفاده کنید. یک اسفنج برای تمیز کردن آب که یک لایه هم در کف فیلتر قرار می دهیم. و همینطور یک لایه زغال اکتیو برای شفاف کردن و گرفتن بوی نا مطبوع آب ، شما با این تجهیزات خود می توانید یک فیلتر خارج از مخزن برای خود بسازید.

امیدواریم از این مطلب استفاده کرده باشید و این مطلب رضایت خاطر شما را جلب کرده باشد. در ادامه نیز با ما همراه باشید و از مطالب دیگر مجله پزشکی آسان طب بهره ببرید.

 

 

منبع : http://asanteb.com

 

‫5/5 ‫(1 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا