بیماری گلوکوم و تاثیرات درمانی بی‌نظیر چای سیاه بر آن

یکی از بیماری‌هایی که در افراد مسن ایجاد می‌شود و یک وضعیت چشمگیر نسبتا شایع بوده که سبب از دست رفتن بینایی خواهد شد، بیماری گلوکوم می‌باشد. بیماری گلوکوم در افرادی که روزانه مصرف چای داغ داشته باشند، بسیار کمتر خواهد بود.

بیماری گلوکوم و بررسی آن

علاقه‌مندان به مجله پزشکی آسان طب؛ این بیماری یک وضعیت چشم بوده که با آسیب به عصب بینایی همراه است و حتی احتمال دارد که بینایی نیز از بین برود. عوامل خطرناکی که برای ایجاد بیماری گلوکوم ممکن است وجود داشته باشند را می‌توان سن، سابقه پزشکی دیابت، چاقی و فشار خون بالا دانست.

بیماری گلوکوم

بر اساس اطلاعات منتشر شده اخیر موسسه ملی چشم، تنها در سال 2010 به میزان 1.9 درصد از جمعیت آمریکای شمالی در سن 40 سالگی به بیماری گلوکوم مبتلا شده‌اند.

آیا مصرف قهوه سبب ایجاد این بیماری خواهد شد؟

دانشمندان در گذشته بر این عقیده بودند که مصرف قهوه سبب افزایش خطر ابتلا به بیماری گلوکوم و یا افزایش فشار درون چشم شود، با گذشت زمان و آزمایشات متعدد صورت گرفته این نظریه رد نشد اما نشان داده شده است که مصرف متوسط آن ضرری نخواهد داشت.

علاوه بر آن، برخی از مطالعات نشان داده است که مصرف سایر نوشابه‌های کافئین‌دار و غیر کافئین‌دار می‌توانند اثراتی را بر گلوکوم داشته باشند.

دقت داشته باشید که این مفهوم و دلایل بیان شده تایید نشده است، چرا که بیشتر تحقیقات مربوط به ارتباط بین نوشیدنی‌ها و خطر افزایش بیماری گلوکوم به نمونه‌های جمعیتی کم مربوط بوده و تقریبا بدون نتیجه است.

اخیرا دانشمندان دانشگاه براون در پراویدنس و همچنین دانشگاه کالیفرنیا در لس‌آنجلس تصمیم گرفته‌اند تا نوشیدنی‌های مختلفی همچون چای داغ، چای بدون کافئین، چای سرد، قهوه و نوشیدنی‌های گرم و تاثیراتشان بر روی گلوکوم را بررسی نمایند.

طبق اظهار نظرات دانشمندان، تاکنون هیچ آزمایشی به صورت کامل مبنی بر اثرات قهوه، کافئین و قهوه بدون کافئین، چای و نوشیدنی‌های دیگر بر روی بیماری گلوکوم را مورد بررسی قرار نداده‌اند و قطعا نتایج بسیار جالبی در این رابطه به دست خواهد آمد.

آن‌ها اضافه کرده‌اند که هدف این مطالعه، بررسی ارتباط بین مصرف نوشابه‌های مختلف کافئین‌دار و غیر‌کافئین‌دار بر روی این بیماری می‌باشد. نتایج مطالعه در روزنامه مربوط به چشم پزشکی در بریتانیا منتشر شد.

مصرف‌کنندگان چای از خطر کمتری برخوردارند

نویسنده Connie Wu و همکارانش داده‌های تحقیقاتی مربوط به بهداشت و تغذیه ملی از سال 2005 – 2006 را مورد تجزیه و تحلیل قرار داده که در آن پرونده‌های بیش از 10000 نفر به کارگیری شد.

این بررسی طیف وسیعی از ابزارها، مصاحبه‌ها، امتحانات فیزیکی و نمونه‌های خون را مورد بررسی و ارزیابی قرار داده‌اند.

بیماری گلوکوم

همراهان آسان طب؛ تیم تحقیقاتی تمام سعی خود را در رابطه با جمع‌آوری اطلاعات مربوط به تشخیص گلوکوم به کار گرفتند، از بین 1678 نفری که توافق کردند تا در این آزمایشات مورد بررسی قرار گیرند، بعد از مدتی مشخص شد که 84 نفر از بزرگسالان دچار بیماری گلوکوم شده‌اند.

به عنوان بخشی از آزمایشات، شرکت‌کنندگان در مورد عادات نوشیدنی خود که شامل میزان مصرف قهوه، چای داغ، چای بدون کافئین، نوشابه‌ها و چای یخی که در یک سال مصرف کرده‌اند را یادداشت و به تیم تحقیقاتی گزارش داده‌اند تا بررسی‌های لازم صورت گیرد و نتایج مطلوب به دست آید.

بر اساس یافته‌های دانشمندان، مشخص شد که شرکت‌کنندگان هر روزه چای داغ را مصرف کرده و با انجام این کار خطر ابتلا به بیماری گلوکوم تا میزان 74 درصد کاهش یافته که یک نتیجه بسیار عالی بوده است.

برای اطمینان از هماهنگ بودن نتایج، این تیم عوامل بالقوه‌ای همچون سابقه دیابت و عادات سیگار را نیز مورد بررسی قرار دادند.

هیچ ارتباطی بین خطر بیماری گلوکوم و سایر نوشیدنی‌هایی که در این مطالعه مورد توجه قرار گرفتند، از جمله قهوه کافئین‌دار و غیر کافئین‌دار، چای بدون کافئین و چای سرد یافت نشد.

آیا این روابط وجود دارد؟

دانشمندان هشدار داده‌اند این تنها یک ارتباط بوده که در مشاهدات یک آزمایش بیان شده است، بنابراین باید مورد بررسی بیشتری قرار گیرد. این مطالعه همچنین دارای محدودیت‌های دیگری همانند کم بودن شرکت‌کنندگان مبتلا به گلوکوم و عدم اطلاعات دقیق در رابطه با جدول زمانی بوده است.

برخی از اطلاعات دیگر نیز مهم است، همانند میزان چای‌های مصرف شده در طول هر روز که قطعا بر نتایج بسیار اثرگذار خواهند بود.

با این‌حال، نویسندگان مطالعه در مقاله خود خاطر نشان کرده‌اند که چای حاوی فیتوکمیکال‌ها و فلاونوئید‌ها بوده که نوعی ترکیبات شیمیایی موجود در گیاهان می‌باشند که دارای خواص ضد التهابی، ضدعفونی‌کننده، آنتی اکسیدان و خواص ضدعفونی مرتبط با پیشگیری از بیماری‌های قلبی و عروقی، سرطان و دیابت می‌باشد. بدین ترتیب، محققان پیشنهاد کرده‌اند که مصرف چای می‌تواند اثرات متابولیکی محافظتی را در نظر نگیرد.

Wu و همکارانش به مطالعات موجود اشاره کرده و اظهار داشته‌اند که گلوکوم ممکن است بخشی از تاثیر استرس اکسیداتیو و تولید عصبی باشد که دو فرآیند مرتبط با پیری و شکست در سطوح سلولی و مولکولی را شامل می‌شود.

بیماری گلوکوم

جمع‌بندی

بر اساس پیشنهاد محققان و با توجه به اثرات بسیار مثبت محافظتی مصرف چای داغ در هنگام پیری و آسیب‌رسانی به سلول‌ها، قصد دارند تا آزمایشات بیشتری را بر روی آن انجام داده و ارتباط آن با کاهش خطر بیماری گلوکوم را مورد بررسی و ارزیابی قرار دهند.

این تیم، نسبت به این موضوع بسیار تاکید داشته و قصد دارند تا آزمایشات دقیق و حساب‌شده‌ای را به انجام برسانند تا بتوانند با قاطعیت بیشتری در رابطه با مصرف چای داغ بر روی گلوکوم اظهار نظر کنند.

Source: http://asanteb.com

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا