آشنایی با قسمتهای خارجی یک آکواریوم آب شور مرجانی

یکی از اکوسیستم های پیچیده در طبیعت اکوسیستم دریا ها می باشد. آکواریومی که شما می خواهید راه اندازی کنید فقط قطعه ی بسیار کوچکی از اقیانوس است و حتی شاید شبیه به آن نیز نباشد. این پروسه ی راه اندازی آکواریوم نیازمند مطالعه بسیار زیاد می باشد و همچنین صبر و شکیبایی زیادی را می طلبد.

آشنایی با قسمتهای خارجی یک آکواریوم آب شور مرجانی

راه اندازی آکواریوم

برای این که یک راه اندازی بی نقصی داشته باشد باید تعدادی مطالب را که یاد می گیرید به افراد خانواده نیز یاد بدهید. مثلا باید تا جایی که ممکن است به طرف آکواریوم اسپری خوشبو کننده نزنید و یا حدالامکان آکواریوم را به دور از روشنایی های اضافی مثل تابش نور ستقیم آفتاب یا چراغ قرار دهید. این دلیل شماره یک برای رشد سیانوباکتری ها ست که افراد بسیاری به این خاطر آکواریوم را رها کرده اند. در حالی که می توانستند با یه جابه جایی ساده ی منبع نور یا آکواریوم مشکل خود را حل نمایند. یکی از دیگر چیزهایی که باید با افراد خانواده در مورد آن حرف زد وجود کمی بوی دریا ست . بعضی از مردم از بوی دریا خوششان می آید در این صورت آکواریوم می تواند به عنوان یک خوشبو کننده ی بزرگ نیز عمل کند.

آشنایی با قسمتهای خارجی یک آکواریوم آب شور مرجانی

انتخاب مکانی مناسب برای آکواریوم

مهم ترین و اولین مورد این است شما باید اطلاعاتی در مورد مکان مناسب جهت قرار دادن تانک داشته باشید. مثلا 300 لیتر بسیار سنگین است و اگر شما از فنداسیون سیمانی بهره می برید جایی برای نگرانی نیست ، اما در برخی خانه ها ممکن است دارای کفی ضعیف از چوب یا چیز دیگری باشند که بر اثر موریانه یا رطوبت به مشکل برخورد خواهید کرد و طی مثلا 15 سال اکواریوم کج خواهد شد. بنابرین بهتر است به این نکات توجه داشته باشیم و این مطلب را در ذهن داشته باشیم که پیشگیری بهتر از درمان است. سعی کنید مکانی انتخاب کنید که به دور از پنجره و نور مستقیم آفتاب باشد و همچنین مکانی پر رفت و آمد نباشد تا ماهی ها استرس کمتری داشته باشند. مرجان ها دید خوبی ندارند یا بهتر است بگوییم اصلا دیدی دارند ؟! پس اگر قصد ندارید ماهی نگه دارید ، مکان پرتردد مسئله ای نخواهد بود. بهنر است بدانید وقتی که آکواریوم را راه اندازی کردید نمی توانید آن را دائما جابه جا کنید و ثابت خواهد بود پس بهتر است در مکانی آن را قرار دهیم که به بهترین نحو به کناره ها و حتی پشت آن دسترسی داشته باشیم تا بتوانیم به راحتی نظافت نماییم . وحتی اگر در خانه گربه یا سگ داشتید این مسئله پر رنگ تر خواهد شد چرا که آنها موجب خواهند شد که کناره ها وعقب پایه ی آکواریوم پر مو شود و این خود موجب آتش سوزی می شود . پس حواسمان به این نکات باشد تا بعدا به مشکل بر نخوریم.
خود مکان پریز نیز جهت وصل دستگاه ها به برق، مهم است. حتما باید یک خروجی GFCI برای جلوگیر از اتصال و آتش سوزی داشته باشید. اگر قصد راه اندازی یک سیستم بزرگ را دارید حتما یک کلید برای قطع کلی برق سیستم در نظر بگیرید. حداقل باید یک محافظ برق نیز داشته باشد اگر به خروجی GFCI دسترسی نداشته باشید.

آشنایی با قسمتهای خارجی یک آکواریوم آب شور مرجانی

قسمت خارجی یک آکواریوم آب شور مرجانی

یک پایه زیبا می تواند خیلی جذاب باشد. شاید آکواریوم های زیبایی که در مغازه ها می بینید مناسب خانه ی شما نباشد . بعضی اوقات مجبورید که خودتان دست به کار شده و پایه ی مناسب خانه تان را طراحی کرده و بسازید. البته اگر خودتان بسازیدش می توانید سامپ با ابعاد مورد نیاز با توجه به تجهیزاتی که دارید در نظر بگیرید که این خود یک مزیت محسوب می شود. اگر قادر به ساختن پایه برای خودتان نیستید ، مناسب ترین پایه را برای خانه ی خود انتخاب نمایید و در صورت عدم تطابق رنگ پایه ، میتوانید آن را رنگ کنید. شما همچنین می توانید از پایه فلزی استفاده کنید که دوعدد آکواریوم مشابه را در آن بگذارید ، یکی بهعنوان سامپ و دیگری به عنوان خود آکواریوم. طرح های زیادی وجود دارد که شما می توانید انجام دهید ولی باید برای مکان خود طرحی را پایه ریزی نمایید. تاج های مختلفی از نازک تا کلفت وجود دارد. ولی شما باید به نسبت سقف خانه یکی از این ها را انتخاب نمایید به طور مثال برای سقف بلند تاج کلفت بسیار مناسب است ولی برای سقف کوتاه اصلا خوب به نظر نخواهد رسید. خود ساختار متناسب ، بسیار مهم است . پایه و تاج ، آکواریوم را مانند یک تلوزیون زیبا نشان خواهد داد. فراتر از این بحث ها خود جنس نیز مهم است مثلا نئوپان چیز مستحکمی نیست پس بهتر است از چوب محکم تر و یا از فلز استفاده کنید.

آشنایی با قسمتهای خارجی یک آکواریوم آب شور مرجانی
یکی از گزینه های پیشروی شما نبود تاج است. اگر شما چیزی برای نگه داشتن سیستم نور و همچنین برای ممانعت از پریدن ماهیها به بیرون دارید ، نیازی به تاج خواهید داشت. هوای آزاد ناشی از نبود تاج موجب افزایش اکسیژن و همچنین موجب کاهش حرارت ناشی از سیستم نور خواهد شد، البته این مشکل را می شود با فن حل کرد.
ساختن آکواریوم در دیوار نیز یکی از راه های است که می توانید جذابیت خاصی به آکواریومتان بدهید. در اصل یکی از مزیت های این روش اختصاص یافتن یک اتاق به تجهیزات آکواریوم است. این اتاق به شما اجازه می دهد که تجهزات بیشتری داشته باشد و همچنین در مواردی که می خواهید تنها باشید مکانی مناسبی برای پنهان شدن خواهد بود. همچنین در این اتاق می توانید آکواریوم های دیگری داشته باشید که برای قرنطینه ماهی ها به کار ببرید. پایه مهم نیست ، حتی می توانید آکواریوم را روی یک طاق بگذارید . طرح کلی این است که یک آکواریوم بزرگ که بالای یک آکواریوم کوچک تر قرار دارد.

 

منبع : https://mag.asanteb.com

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا