10 راهکار برای مقابله با اعتیاد به کار کردن
کار بخش مهمی از زندگی هر شخصی چه مرد و چه زن است. تنها هدف کار کسب در آمد نیست. بلکه برنامه ریزی زندگی، استقلال، آرامش، اجتماعی بودن و … هم جزو اهداف کار کردن می باشند. اما متاسفانه خیلی ها بیش از حد کار می کنند و دچار اعتیاد به کار شده اند. زیاد کار کردن اثرات خیلی بدی برای سلامت روحی و جسمی افراد دارد و حتی میتوانند بر کیفیت کار و زندگی شان هم اثر بگذارد. در این بخش روشهای مقابله با اعتیاد به کار را برای شما گردآوری کرده ایم که تقدیم می کنیم.
راههای مقابله با اعتیاد به کار
اگر شما هم فکر می کنید که بیش از حد کار می کنید حتما روشهای زیر را در این بخش از آسان طب مطالعه کرده و انجام دهید تا مشکل اعتیاد به کار تان حل شود و به زندگی تان سر و سامانی بدهید. در غیر این صورت با مشکلات جدی روبرو می شوید و چیزی از زندگی تان نمی فهمید.
1- زمان بندی داشته باشید.
زمان بندی برای موفقیت در زندگی و مقابله با اعتیاد به کار امری ضروری است. شما باید برای هر کاری، زمان خاصی در نظر بگیرید. مثلا شش ساعت در روز را برای کار کردن زمان بندی کنید. اگر به شما بگویند فقط در همین شش ساعت باید کار کنید چه می کنید ؟ مسلما همه تلاش تان را می کنید تا همه کارهایتان را در همین شش ساعت انجام دهید. خب الان هم همین کار را کنید و بگویید بعد x ساعت دیگر کاری نمی کنم. حتی اگر کارم تمام نشده باشد. پس همه تلاشم را می کنم تا با سرعت و کیفیت کارم را به پایان برسانم. باید طوری روزتان را زمان بندی کنید که برای همه کارها مثل تفریح، استراحت، تلویزیون، مهمانی و … هم وقت بگذارید. با زمان بعدی شما سعی می کنید به موقع آن هدف مورد نظر را به پایان برسانید تا به بقیه کارهایتان برسید.
2- برنامه ریزی کنید.
برنامه ریزی برای زندگی و نوشتن اهداف کوتاه مدت و بلند مدت نقش مهمی در موفقیت شما دارد. شما باید عاشق کارتان باشید و برنامه ریزی کنید. زیاد کار کردن باعث خستگی شما شده و کیفیت تان را هم کاهش می دهد. این را بدانید که در کنار کار، استراحت کردن و اختصاص وقت به خانواده منجر به سوددهی بیشتر می شود. با افرادی معاشرت کنید که تعادل کار و زندگی را حفظ کرده اند. سعی کنید در کارهایتان برنامه ریزی داشته باشید. مثلا بگویید از ساعت 6-9 کار می کنم. از ساعت 9-9.5 میانوعده می خورم. ساعت 5-6 عصر به کلاس ورزشی می روم و … . وقتی شما برای هر کاری ساعت محدودی داشته باشید و برنامه ریزی کنید بهتر به همه کارهایتان می رسید.
3- طوری کار کنید که انگار در تعطیلات هستید.
کارتان را با لذت و علاقه انجام دهید. فکر کنید به تعطیلات آمده اید. گاهی موسیقی گوش کنید. بین کار میانوعده هایی که دوست دارید را میل کنید. وسط کار کمی قدم بزنید و در همین حین کارتان را هم درست و با کیفیت انجام دهید. اگر به زور و با مشقت کار کنید، از زندگی و کارتان هیچ لذتی نمی برید و کارتان هم کیفیت لازم را نخواهد داشت.
4- آدرنالین خود را کنترل کنید.
استرس و خستگی ناشی از کار کیفیت کارتان را کم می کند. پس همیشه شاد باشید و بخندید. مراقب چیزهایی که باعث تحریک حس عصبانیت، اضطراب و خجالت شما می شود باشید. اگر این اتفاق افتاد به سرعت از ابزارهایی مانند یک لبخند ساده یا ریلکس کردن استفاده کنید تا غم و اندوه از شما دور شود.
5- انگیزه هایتان را ارزیابی کنید.
انگیزه کارتان را بسنجید. ایا فقط برای پول کار می کنید؟ مگر غیر از این است که برای شادی پول بدست می آورید. پس چرا باید برای بدست آوردن پول شادی تان را از بین ببرید. این ساعت کاری طولانی شما ناشی از ترس از شکست است یا علاقه؟ از کارتان انرژی می گیرید یا خسته می شوید؟ شاید با پاسخ دادن به این سوال ها دلیل اعتیاد به کار تان را متوجه شوید.
6- اولویت هایتان را درجه بندی کنید.
افرادی که اعتیاد به کار دارند اکثرا به اجبار کار می کند. سعی کنید اولویت های زندگی تان را درجه بندی کنید. از اولویت اول شروع کنید و تا اولویت آخر را انجام دهید. عاقلانه و به طور موثر از وقتتان استفاده کنید. سعی کنید کارتان را دوست داشته باشید و به سلامت جسمی، روحی و احساسی تان اهمیت دهید. همه چیز کار نیست. در کنار کار کردن باید به ورزش ، تغذیه، تفریح، استراحت و بقیه نیازهایتان هم اهمیت دهید.
7- آیا واقعا می خواهید تغییر کنید؟
همه دوست دارند تعادل زندگی شان را حفظ کنند اما حقیقت این است که ما اغلب چیزهایی را می خواهیم که در نظر همه خوب است اما آنقدر برایمان اهمیت ندارد که برایش تلاش کنیم. اولین قدم برای تغییر افراد معتاد به کار این است که از خود پرسند: «آیا واقعا می خواهم در زندگی ام تعادل داشته باشم؟» و اگر جواب بله بود: «از چه چیزهایی می توانم برای رسیدن به تعادل صرف نظر کنم؟!» پس اگر می خواهید تغییر کنید از همین الان دست به کار شوید و این تغییر را به فردا نسپارید.
8- برای تجدید قوا از دسترس خارج شوید.
کارآفرینان عاشق کارشان هستند و می دانند تبدیل ایده هایشان به واقعیت نیازمند زمان طولانی و کار زیاد است. زمانی را به خودتان اختصاص دهید و از دسترس خارج شوید تا بتوانید به یاد بیاورید که هدف اصلی این کارها چه بوده است. خودتان را وابسته به چیزی نکنید. گاهی تنها بنشینید و فکر کنید به جای اینکه زمان کار کردنم را بیشتر کنم کیفیت آن را بیشتر می کنم تا در زمان کمتری همان کار را انجام دهم. گاهی وقتها در تنهایی به زندگی تان فکر کرده، اشکالات آن را بگیرید و بعد تصمیم بگیرید که آن را اصلاح کنید.
9- توازن ایجاد کنید.
در زندگی تان توازن ایجاد کنید. بین همه مسائل زندگی (خودتان، خانواده، استراحت، سلامتی، کار کردن ) باید توازن و تعادل وجود داشته باشید. ببینید که بیشترین و کمترین وقت را به چه مواردی اختصاص داده اید. به همان اندازه که نباید کم کاری کنید و از کارتان برای تفریح بگذرید، به همان اندازه هم باید همه چیزتان کار نباشد و به بخش بخش زندگی تان توجه کنید. با این کار شما می توانید برای کارهایی که وقت کمی اختصاص داده اید، راهی پیدا کنید. سعی کنید به همه برنامه های زندگی تان اهمیت دهید و یکی را فدای دیگری نکنید.
10- چرا این کار را شروع کردید؟
به دلایلی که کارتان را شروع کرده اند فکر کنید. این دلایل می تواند خواستن وقت، پول و اختیارات بیشتر باشند. کسب و کارتان را آن طور که تصور می کردید مدیریت کنید. زیرا اگر این کار را نکنید خسته و از کار افتاده خواهیدشد. جوری برنامه ریزی کنید که وقت آزادی هم برای تان باقی بماند. یادتان باشد شما کار می کنید تا از زندگی لذت ببرید. نه اینکه به خاطر کار لذت های زندگی تان را از بین ببرید.
امیدواریم از اطلاعاتی که در این بخش از مجله پزشکی آسان طب درباره روشهای مقابله با اعتیاد به کار تقدیم تان کردیم بهره کافی را برده باشید.
منبع : https://mag.asanteb.com