ماهی های کوی بالغ ، جنسیت ، تکثیر و تولید مثل آنها
زمان بلوغ در ماهی نر و ماده ماه کوی (Koi Fish) متفاوت می باشد. در ماهی نر این زمان در حدود 2 الی 3 سالگی در آب و هوای معتدل می باشد، این در حالی است ماهی ماده حداقل با فاصله 6 الی 12 ماه با ماهی نر بالغ می گردد. در ادامه این مقاله درباره ی تعیین جنسیت ، تکثیر و تولید مثل ماهی های کوی صحبت خواهیم کرد.
جلوگیری از ایجاد تلفات در ماهی های کوی
نوردهی در آکواریوم برای ثابت ماندن رنگ کوی ها در آکواریوم بسیار مهم است، در غیر اینصورت رنگ کوی های شما بعد از مدتی شفافیت خود را از دست داده و کم رنگ می گردند . کوی ها ممکن است از آکواریوم بیرون بجهند، برای جلوگیری از ایجاد تلفات می توان از درب شیشه ای برای آکواریوم خود استفاده نمود.
تعیین جنسیت ماهی های کوی
زمان بلوغ در ماهی نر و ماده متفاوت می باشد. در ماهی نر این زمان در حدود 2 الی 3 سالگی در آب و هوای معتدل می باشد، این در حالی است ماهی ماده حداقل با فاصله 6 الی 12 ماه با ماهی نر بالغ می گردد. حال اگر ماهیان شما بالغ می باشند شما تا حدودی می توانید از روی شکل بدنی آن ها جنسیت آن ها را مشخص کنید. برای این کار ماهی ها را از اب خارج کنید و در ظرفی مناسب قرار بدهید و سپس از بالا به آن ها نگاه کنید، بدن ماهی ماده از بالا گرد تر و عمیق تر دیده خواهد شد در حالی که بدن ماهی نر کشیده تر می باشد. البته ماهی کوی درای برخی صفات جنسی دیگر نیز است که فقط می توان آن ها را در فصل تخمریزی مشاهده کنید. به طور مثال می توان به ظهور دانه های سفید رنگ و جوش مانند بر روی سر و |آبشش ماهی و یا بیرون زدگی مجرای تخمریزی ماهی ماده در فصل آمادگی برای تخمریزی اشاره نمود.
این مقاله را نیز مطالعه بفرمایید : ویژگی های یک ماهی کوی سالم زینتی و روش مراقبت از آن
تکثیر ماهی های کوی
همراهان مجله ی پزشکی آسان طب ؛ اکنون باید بدانید که فصل و زمان تخمریزی در ماهیان کوی چه زمانی می باشد. فصل تولید مثل در ماهی کوی اواخر فصل بهار خواهد بود. ماهی کوی بر اساس تغییرات دمایی ایجاد شده در محیط و همچنین تغییرات طول روز زمان مناسب برای تولید مثل خود را انتخاب خواهد کرد و در نتیجه زمان تخمریزی این ماهیان می تواند تا اوایل فصل تابستان در مناطق سردسیر و تا اوایل بهار در مناطق گرمسیر متغییر باشد.
البته روش بهتر برای درک زمان درست تخمریزی این است شما از طریق رفتار ماهیانت خود متوجه آن شوید که دقیق تر می باشد. در نزدیکی زمان تخمریزی ماهی نر رفتار هایی مثل حرکت گروهی در گوشه های استخر یا تعقیب ماهیان ماده را از خود نشان خواهد داد و همچنین ماهی های ماده کوی نیز در شروع این دوره از ماهیان نر بیشتر غذا می خورد و در مناطق کم عمق آب شنا می کنند و بدن آن ها متورم می گردد.
این مقاله را نیز مطالعه بفرمایید : ماهیان کوی پرخور و شکمو ، تغذیه و روش نگهداری از آنها
پس از اینکه ماهیان شما مراحل فوق را بگذرانند نوبت به این می ررسد که در انتظار تخمریزی ماهیانتان باشید. برای اینکه ماهی های کوی تخمریزی کنند می توانید از دو روش استفاده کنید:
- روش تخمریزی طبیعی
- روش تخمریزی و یا تخمگیری مصنوعی
در تخمریزی طبیعی تمام فرآیند تخمریزی توسط ماهی ها و به صورت طبیعی و بدون دخالت انسان انجام می شود. در این روش ماهی نر و ماده در سطح آب شروع به شنا خواهند کرد و کوی ماهی نر ، ماهی ماده ر ا دنبال می کند. ماهی های کوی علاقه دارند که تخمریزی را در مناطق کم عمق آب در بین ریشه یا برگ های ریخته شده درختان انجام بدهند. البته ماهی کوی علاقه شدیدی به خوردن تخم های خود دارند، برای جلوگیری از این امر و افزایش تعداد تخم ها ی باقی مانده می توانید از محیط های مصنوعی که ریشه درختان یا برگ ها را برای کوی شبیه سازی می کنند استفاده کنید. این محیط ها را می توانید از رشته های کاموا و نخ های ابریشمی نیز تهیه کنید. تخمریزی که در حدود 20 الی 30 دقیقه طول می کشد و پس از اتمام آن باید محیط های مصنوعی تخمریزی را همراه با تخم ها از برکه خرج کنید و به داخل ظرفی با یک شعله اکسیژن قرار بدهید تا افزون بر محافظت تخم ها از خورده شدن توسط والدین، آن ها را در شرایطی تحت کنترل تر از برکه قرار بدهید. در نهایت تخم ها بعد از 3 الی 6 روز هچ می گردند.
منبع : https://mag.asanteb.com