میکرودرم ابریژن و کاربرد آن در زیبایی پوست

شاید اصطلاح میکرودرم ابریژن برای همه ما آشنا به نظر بیاید اما آیا می‌دانید این تکنیک به چه منظور انجام می‌شود؟ میکرودرم ابریژن یکی از رایج ترین و غیر تهاجمی ترین روش‌های لایه برداری پوست است که علاوه بر این موضوع می‌تواند ضایعاتی دیگر را نیز در سطح پوست انسان از بین ببرد. مشکلات پوستی سطحی از شایعترین مواردیست که افراد مختلف جهت بهبود آن به متخصص پوست مراجعه می‌نمایند و در بسیاری از موارد نیاز به درمانی پیچیده و با هزینه‌های سرسام آور نیست. این مقاله اختصاص به تکنیک میکرودرم ابریژن داشته و کاربرد آن را در زیبایی پوست و رفع مشکلات سطحی پوست توضیح خواهد داد.

میکرودرم

آشنایی مقدماتی با میکرودرم ابریژن

بسیاری از ما با یکسری از مشکلات معمولی پوست که حاصل از نوع غلط تغذیه، سیگار کشیدن، افزایش سن، جای جوش، لکه های پوستی و… می باشد، روبرو هستیم. به اعتقاد و تجربه پزشکان متخصص پوست می توان چنین مشکلاتی را به وسیله میکرودرم ابریژن مداوا نمود و یا تا حد زیادی کاهش داد. در این تکنیک با استفاده از فرایند لایه برداری پوست که در آن قسمت شاخی پوست برداشته شده و اجازه تنفس و فعالیت به لایه های زیرین خواهد داد می توان آلارم طبیعی ترمیم پوست را در بدن به جریان انداخت. همین امر سبب یکسری فرایندهای دیگر شده تا حالتی درخشان تر، صاف تر و زیباتر در سطح پوست ما ایجاد شود. مدت زمان انجام میکرودرم ابریژن معمولا بین 15 الی 30 دقیقه بوده و به صورتی سرپایی و بدون درد انجام می شود. تعداد جلسات و فواصل لازم برای این امر بنا به تشخیص پزشک بوده و باید دوره درمان تکمیل شود اما به طور تقریب می توان گفت که بین 6 الی 10 جلسه لازم است تا وضعیت پوست بهبود یافته و نتیجه ای مطلوب حاصل شود. در ادامه به بررسی ضایعاتی خواهیم پرداخت که امکان درمان آنها توسط شیوه غیر تهاجمی میکرودرم ابریژن وجود خواهد داشت. آسان طب از علاقمندان دعوت می کند ادامه این مقاله را مطالعه فرمایند.

میکرودرم ابریژن در چه مواردی مفید است؟

اگر چه نتیجه مفید و موثر تکنیک میکرودرم ابریژن به مواردی بسیار از جمله سن متقاضی و نوع، جنس، رنگ و ضایعات پوستی او و حتی شیوه تغذیه و سبک زندگی او بستگی دارد اما پزشکان و کارشناسان زیبایی معتقدند که به طور نسبی می توان بر روی تکنیک میکرودرم جهت بهبود یکسری ضایعات پوستی در جلسات متعدد با فواصل معین حساب نمود. این ضایعات پوستی شامل:

♦ تیرگی های اکتسابی پوست: که اغلب به دلیل شیوه غلط زندگی، تابش مستقیم آفتاب بر پوست، استفاده بیش از حد از محصولات آرایشی و… اتفاق می افتد. در این موارد می توان با استفاده از تکنیک میکرودرم ابریژن به بهبود وضعیت پوست پرداخته و با از میان برداشتن لایه سطحی و مرده پوست، حالتی درخشان و اصلاح شده در پوست صورت ایجاد نمود.

♦ باز و بسته کردن منافذ پوست: بخش بزرگی از مشکلات معمولی پوست به باز یا بسته بودن غیر طبیعی منافذ پوستی اختصاص داشته که در چنین مواردی می توان از این روش درمانی استفاده نمود.

♦ رفع جای جوش و آکنه: معمولا پس از بهبود جوش یا آکنه در پوست های چرب، فرو رفتگی ها یا لکه های قرمز رنگی بر روی پوست بر جای می ماند که این ضایعات را تا حد مطلوبی می توان با میکرودرم از میان برداشت.

میکرودرم

♦ رفع اسکارهای سطحی: مانند جای آبله مرغان که در صورت سطحی یا کم عمق بودن می توان با طی چندین جلسه به بهبود آنها کمک نمود. اما به اعتقاد پزشکان در این موارد استفاده از شیوه میکرونیدلینگ بهتر و مفیدتر خواهد بود.

♦ رفع ترک های پوستی یا استریا: ترک های پوستی موسوم به استریا در زمانی اتفاق می افتد که پوست انسان پی در پی در اثر افزایش یا کاهش وزن مورد تهاجم قرار گرفته و دچار ترک هایی قرمز رنگ در لایه سطحی خود خواهد شد. پس از مدتی این ترک ها تغییر رنگ پیدا کرده و به شکلی سفید رنگ دیده خواهند شد. در چنین مواردی نیز می توان از میکرودرم ابریژن استفاده نمود اما چندان کارساز نبوده و تاثیری مفید بر وضعیت ترک های پوستی نخواهد داشت.

♦ رفع ملاسما یا لکه های بارداری: این لکه ها در دوره بارداری و یا در مواردی دیگر به وجود می آیند و لکه هایی تکه ای بوده و ظاهری ناخوشایند دارند. در این موارد نیز می توان از این شیوه درمانی برای بهبود این ضایعه استفاده نمود.

♦ رفع لکه های کبدی یا پیری: در بسیاری از موارد و در اثر افزایش سن، پوست انسان دچار لکه های کبدی شده که به اعتقاد برخی از پزشکان، میکرودرم ابریژن به بهبود این وضعیت کمک خواهد نمود.

چگونگی انجام میکرودرم ابریژن

در تکنیک میکرودرم ابریژن با استفاده از اپلیکاتور و وکیوم های استاندارد، در ابتدا ماده ای کریستالی شکل و ریز بر سطح پوست پراکنده شده و با سایش پوست به شکلی ملایم آماده ورود به مرحله بعدی خواهد شد. در مرحله بعدی با وکیوم مخصوص این کریستالهای ریز از روی پوست مکیده شده و جمع آوری می شوند. در این فرایند، لایه سطحی مرده پوست نیز برداشته شده و حالتی صاف و یکدست به خود خواهد گرفت. از بین رفتن لایه مرده در سطح پوست باعث بالا رفتن سطح تبادلات فیزیولوژی پوست شده و در لایه های عمیق باعث تحریک جریان خون رسانی و لنفاوی می شود. همین امر سبب ساز تحریک کلاژن سازی پوست شده و می تواند شانس جوانسازی و ترمیم پوست را افزایش دهد. در واقع با سایش سطحی پوست، سیستم ترمیمی در بدن به طور طبیعی وارد میدان شده و دستور بازسازی در سطحی ترین لایه پوست را خواهد داد. کریستال های مورد استفاده در دستگاه میکرودرم ابریژن علاوه بر پودر اکسید آلومینیوم، می توان از کلرید سدیم، بی کربنات سدیم و اکسید منیزیم استفاده نمود.

موارد ایمنی در میکرودرم ابریژن

میکرودرم

اگر تصمیم به انجام میکرودرم ابریژن برای بهبود پوست صورت خود گرفته اید بهتر است با مراجعه به یک پزشک متخصص پوست و در یک کلینیک مجهز اقدام به انجام این تکنیک نمائید. چرا که نتایج مفید و مطلوب این شیوه تا حد بسیار زیادی به تجربه و تبحر پزشک شما بستگی خواهد داشت. در غیر این صورت ممکن است دچار عوارضی احتمالی شوید که در ادامه در این‌باره صحبت خواهیم نمود. این تکنیک باید در محیطی کاملا بهداشتی و توسط دستگاه استاندارد که شامل اپلیکاتور و وکیوم می باشد انجام شود. قبل از انجام آن باید صورت را از هرگونه ماده آرایشی بهداشتی پاک نموده و اقدام به انجام آن نمود.

در صورت احساس فشار بیش از حد یا سایش شدید و در انتها وکیوم آزار دهنده باید این موضوع را به پزشک خود اطلاع دهید. این روش نیازی به بیهوشی یا بی حسی نداشته و متقاضی پس از انجام آن می تواند به فعالیت های روزمره خود مشغول شود. علاوه بر پوست صورت می توان از این تکنیک برای بهبود وضعیت پوست گردن، بازوها و… نیز استفاده نمود. پس از انجام میکرودرم ابریژن مختصر قرمزی در پوست به وجود می آید که بنا به نظر و تجویز پزشک باید از پمادی مخصوص استفاده نمود و در صورت قرار گرفتن در معرض آفتاب، حتما از کرم ضد آفتاب کمک گرفت.

عوارض میکرودرم ابریژن

  • در صورت انجام میکرودرم توسط شخصی غیر از پزشک احتمال عارضه وجود خواهد داشت.
  • در صورت آلودگی لوازم و عدم ضد عفونی کردن آنها، ممکن است پوست دچار عفونت شود.
  • در صورت استفاده از میکرودرم ابریژن کریستالی، ممکن است این ذرات ریز وارد چشم شده و شخص را دچار مشکلاتی نماید.

توصیه‌هایی مفید پس از میکرودرم

  • پس از انجام میکرودرم باید از پمادی که توسط پزشک تجویز می شود استفاده نمائید.
  • میکرودرم باعث اندکی خشکی در پوست شده که باید از کرم مرطوب کننده عالی استفاده نمود.
  • بهتر است پس از این درمان از قرار گرفتن در معرض آفتاب خودداری نمائید.
  • چنانچه به هر دلیلی مجبور به قرار گرفتن در معرض نور آفتاب شدید از یک کرم ضد آفتاب عالی استفاده نمائید.
  • دوره درمان خود را تکمیل نموده و جلسات را به تعویق نیندازید.

منبع: https://mag.asanteb.com

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا