ورزش کردن در چه زمانی برای بدن مضر میباشد؟
امروزه بسیاری میگویند که برای داشتن تن سالم و جسم شاداب باید ورزش کرد، اما به نظرتان آیا همه آدمها به یک میزان به ورزش نیازمندند؟ آیا شرایط یک کارمند و یک خانم خانهدار برای ورزش کردن برابر است و نوع ورزشهایی که افراد باید انجام دهند یکسان است؟ ورزش جزئی از ارکان تندرستی و سلامت جسم است و رابطهای مستقیم با ظرفیت فکری ما و رابطه دیگری با ظرفیت جسمی ما دارد. در این مقاله قصد داریم تا به بحث ورزش در بین اقشار مختلف اجتماع بپردازیم تا بدانیم بدن ما در بازه زمانی مشخص به چه میزان ورزش کردن نیاز دارد.
ورزش کردن برای چه افرادی مضر است؟
اگر ما کارمندی در شهر تهران را در نظر بگیریم که هر روز صبح ساعت 6 تا 6:30 فرزندش را بدون خوردن صبحانه به مدرسه می برد و ساعت 7:30 تا 7:45 در محل کار خود حاضر می شود، این شخص از خواب کافی بهره مند نبوده و در تمام طول راه با عجله و استرس حرکت کرده، در نتیجه خسته می شود و در محل کار چای می نوشد به امید آن که خستگی را رفع کند. این شخص از ساعت 3 بعد از ظهر هیچ انرژی ای ندارد.
آیا ورزش کردن برای چنین شخصی در چنین شرایطی درست است؟ خیر، ورزش کردن در این شرایط می تواند به بدن آسیب وارد کند، چنانچه شاهد بوده ایم در چند وقت اخیر افراد زیادی در پارک های تهران دچار ایست قلبی شده اند. این افراد بهتر است در روزهای کاری ورزش نکنند زیرا ورزش تا زمانی مفید خواهد بود که به بدن آسیب نزند.
از این مثال نتیجه می گیریم که ورزش رابطه مستقیمی با سن، جنس، نوع شغل، تغذیه، نوع رفتار فیزیکی شخص دارد. به همین دلیل بارها گفته شده انجام ورزش تا جایی ضروری است که انسان را نکشد. بارها دیده شده افرادی که بدون آگاهی وارد سونا می شوند یا افراد سن بالایی که در روزهای سیزده بدر پس از خوردن یک غذای سنگین شروع به ورزش هایی مثل فوتبال و والیبال می کنند دچار ایست قلبی می شوند.
«یا همه عمرت ورزش کن یا اصلا ورزش نکن» تا چه حد صحیح است؟
به گزارش آسان طب این مورد تا حدود زیادی صحیح است زیرا مثلا کسی که 5 سال ورزش می کند و بدن خود را به یک حجم غذا از نظر کیفیتی و کمیتی عادت می دهد اگر یکباره ورزش را کنار بگذارد به شدت دچار آسیب خواهد شد، زیرا او در روزی که ورزش می کرد مثلا 3000 کالری مصرف می نمود، پس با یک نسبت و تناسب ساده (که برای هر شخص متفاوت است) روزی که به طور کامل پشت میز می نشیند باید 1500 کالری مصرف کند، زیرا مصرف بیش از این اندازه کالری در بدن دپو می شود و بدن نمی تواند آن را بسوزاند. این مسئله سبب بوجود آمدن بیماری هایی از جمله گرفتگی عروق ، سکته مغزی ، چاقی، تنگی نفس، دیابت و … می شود. بنابراین اگر کنار گذاشتن ورزش همراه با رژیم غذایی مشخص و درست باشد خیلی دردسر ساز نخواهد شد. حقیقت دیگر درباره کنار گذاشتن ورزش این است که بدن شخصی که در طول سالها عضله سازی می کند، وقتی ورزش را رها می کند، عضله ها به یک باره شوکه می شوند، می افتند و حالت زشتی پیدا می کنند. در واقع پس از ترک ورزش نه تنها عضله ها از دست می رود بلکه مفاصل به نوعی دچار آرتروز و آرتریت می شوند. از معایب عضله این است که به ازای از دست دادن هر 500 گرم عضله، یک کیلوگرم چربی در لحظه جایگزین می شود.
منبع: https://mag.asanteb.com