بیماری‌ های رایج در میمون های خانگی و مشکلات نگهداری

میمون ها از حیوانات خانگی غیر معمول یا خاص به شمار می آیند که جزئی از گروه های هفتگانه ی حیوانات اگزوتیک می باشند و از آنجا که حیوانات با نمک و بسیار جذابی هستند، بسیاری از افراد تمایل دارند آن ها را در خانه ی خود داشته باشند، اما از این مسئله آگاه نیستند که میمون ها به علت این که نزدیک‌ ترین ساختار آناتومیکی و فیزیولوژیکی را با انسان دارند، بیماری‌ های مشترکی هم دارند که هیچ راه پیشگیری‌ نیز ندارند. در ادامه این مقاله به بررسی مشکلات نگهداری و بیماری‌ های رایج در میمون های خانگی می پردازیم که کمتر به آن ها اشاره شده است، با ما همراه باشید.

بیماری‌ های رایج در میمون های خانگی و مشکلات نگهداری

بیماری‌ های رایج در میمون

چند سالی است که نگهداری میمون رزوس در خانه های ایرانی رایج شده است. این حیوان وحشی که زادگاهش واقع در مناطق جنوب شرقی آسیا می باشد به صورت قاچاق وارد کشور می‌ گردد و از آنجا که حیوان با نمک و جذابی است، بسیاری از افراد تمایل دارند آن را در خانه داشته باشند، اما نمی‌ دانند میمون به علت این که نزدیک‌ ترین ساختار آناتومیکی و فیزیولوژیکی را با انسان دارد، بیماری‌ های مشترکی دارند که هیچ راه پیشگیری‌ نیز ندارند.

بیماری‌ های رایج در میمون های خانگی و مشکلات نگهداری

مشکلات نگهداری و انواع بیماری‌ های رایج در میمون

بر طبق تحقیقات انجام شده درباره ی انواع بیماری‌ های رایج در میمون توسط مجله ی پزشکی آسان طب ؛ از جمله این نوع از بیماری‌ ها می توان به کزاز، ایدز، تب زرد، مننژیت، هپاتیت، بیماری‌ های ناشی از هرپس، ویروس‌ ها و انواع بیماری های انگلی داخلی و عفونت‌ های قارچی پوستی اشاره نمود. معمولا هنگامی که حیوانی به شکل قاچاق وارد کشور شده باشد، نظارتی بر سلامت واقعی اش وجود ندارد و ظاهر آن ها نیز هیچ نوع بیماری را نشان نمی‌دهد. اما واقعیت این است که متاسفانه بیماری‌ های ذکر شده به صورت مخفی و بی‌هیچ نشانه ی خارجی در بدن میمون وجود دارند.

گاهی با ورود عامل بیماری‌زا به بدن انسان است که علائم بیماری ظاهر می‌ گردند. ضمن این که در صورتی که حیوان از محل زندگی و قفس‌ خود فرار کند ممکن است به یک گونه مهاجم تبدیل شده و آسیب‌ های جدی به اکوسیستم‌ های طبیعی کشور وارد کند. کما اینکه این میمون در برخی کشور های جهان از جمله عربستان سعودی و ایالات متحده و غیره بلایای زیادی را بر سر طبیعت آنجا آورده است و موجب نابودی برخی گونه ها شده است. افزون بر همه اینها، این حیوانات بسیار خرابکار می باشند و هر آنچه ببینند برایشان حکم اسباب بازی دارد. اما نمی‌ توانید آن ها را مدام در قفس نگه‌ دارید. به دلیل این که آن ها باهوش هستند و نمی‌ توانند در قفسی کوچک بمانند و نیاز به فضا و توجه خاصی دارند.

بعضی از آن ها تا آخر عمر خود گاز می گیرند و هیچ‌ اقدامی هم برای حل این مساله نمی‌ توانید انجام دهید. در ضمن بعضی‌ از میمون ها در هنگام دفع، مدفوع‌ خود را پخش کرده و همه چیز را کثیف می‌ کنند.

بیماری‌ های رایج در میمون های خانگی و مشکلات نگهداری

بیشتر بدانید: رابطه میمون ها با یکدیگر، پشتوانه ای جهت بقای آنها

معمولا با دردسر های عظیم که در نگهداری از این حیوان و اغلب برای صاحبان آن ها وجود دارد، کمتر کسی قادر است تمام مدت عمر حیوان، او را نزد خود نگه دارد. بنابر این میمون بیچاره دست به دست بین افراد مختلف می‌ چرخد و همین جا به‌ جایی‌ ها او را دچار مشکلات روحی و پرخاشگری می سازد، حتی ممکن است در این بین نیز دچار بیماری گردد. بوی بسیار زننده ی آن ها نیز یکی از دلایلی است که افراد نمی‌ توانند آن ها را برای مدت طولانی نگه دارند.

از همه این موارد که بگذریم به دلیل شیطنت های این حیوان ممکن است به خودش یا انسان های اطرافش آسیب های جبران ناپذیری وارد گردد. بنابر این پیش از به عهده گرفتن سرپرستی هر حیوانی خوب تحقیق نموده و همه جوانب این مسئولیت بزرگ را بسنجید.

منبع : https://mag.asanteb.com

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا