10 روش درمان مولوسکوم یا همان زگیل‌های آبکی

زگیل‌های آبکی که با نام مولوسکوم نیز شناخته می‌شوند یک نوع خاص از عفونت ویروسی پوست محسوب می‌گردند. ظاهر این نوع از زگیل‌ها همانند زگیل معمولی بوده با این تفاوت که دارای یک حفره کوچک در مرکز خود هستند. راه انتقال این بیماری عموما از طریق تماس پوست به پوست صورت گرفته و بیشتر در کودکان رواج دارد اما می‌تواند بزرگسالان را نیز تحت تاثیر خود قرار دهد.

مولوسکوم

بیماری مولوسکوم یا زگیل‌های آبکی

رنگ این زگیل‌ها اغلب همانند پوست و یا صورتی کمرنگ بوده و اندازه آن‌ها حدود 2 تا 5 میلی‌متر می‌باشد. این زگیل‌ها در مرکز خود حاوی یک حفره کوچک بوده و عموما در نواحی شکم، بازوها، صورت و یا گردن کودکان شایع می‌باشند. بیماری مولوسکوم کودکانی که مبتلا به مشکلات پوستی دیگر مانند اگزما هستند را به مراتب بیشتر از دیگران درگیر خود خواهد کرد و عفونت می‌تواند به نواحی جدید نیز گسترش یابد. افراد مبتلا به ایدز یا سیستم ایمنی ضعیف نیز ممکن است شیوع گسترده‌تری از این بیماری را ایجاد کرده و این دوره می‌تواند بین 2 هفته تا 6 ماه طول بکشد. برخی از این زگیل‌ها هیچ رشدی ندارند اما برخی دیگر با گذشت زمان بزرگتر شده و مشکلاتی را برای فرد به وجود می‌آ‌ورند. زگیل‌های آبکی دردناک نیستند اما افراد اغلب به دلیل ظاهر ناخوشایند این زگیل‌ها سعی در از بین بردن آن‌ها دارند. بیماری مولوسکوم همانطور که گفته شد به سادگی از طریق تماس پوست با پوست منتقل شده و از بین رفتن آن معمولا چندین ماه زمان می‌برد.

برای از بین بردن این نوع از زگیل‌ها چه باید کرد؟

زگیل‌های آبکی معمولا به خودی خود و به تدریج بهبود می‌یابند و قبل از این که از بین بروند، ابتدا قرمز و تحریک شده و سپس شروع به ترک خوردن خواهند کرد، از این رو بهتر است منتظر بمانیم تا خودشان درمان شوند زیرا در این حالت، خطر ابتلا به زخم نیز کاهش خواهد یافت. برای جلوگیری از عفونت انجام کار خاصی لازم نیست اما در صورتی که کودک در ناحیه مورد نظر احساس خارش نماید و یا اینکه در آن ناحیه زخم ایجاد شود، می‌توانید خطر ابتلا به عفونت را با کوتاه کردن ناخن‌‌ها و پاکسازی آن‌ها تا حد زیادی کاهش دهید. در نظر داشته باشید که افراد مبتلا به مولوسکوم می‌توانند با انجام موارد نامبرده شده در این قسمت، از گسترش آن جلوگیری به عمل آورند:

  • اجتناب از انجام ورزش‌هایی مانند کشتی، ژیمناستیک و شنا
  • اجتناب از استفاده مشترک حوله، لباس و سایر موارد شخصی
  • قرار نگرفتن در مناطق آلوده
  • اجتناب از فعالیت‌های جنسی

معرفی راه‌های درمانی برای مقابله با بیماری مولوسکوم

زگیل‌های آبکی به ندرت نیاز به درمان دارند زیرا اغلب پس از مدتی به خودی خود از بین خواهند رفت، بنابراین انجام فعالیت‌هایی جهت بهبود، ممکن است باعث آسیب بیشتر آن‌ها گردد. از بین بردن این نوع از زگیل‌ها به ندرت رخ می‌دهد اما در موارد نادر درمان مورد نیاز است مانند زمانی که مکان زگیل در ناحیه صورت باشد که در این وضعیت بسیار نامناسب و ناراحت کننده خواهد بود. توجه داشته باشید که در صورت تصمیم برای برداشتن این زگیل‌ها، حتما این کار باید توسط متخصصین پوست انجام گیرد، زیرا گاهی اوقات سیستم ایمنی بدن نسبت به هر نوع باقیمانده ضایعه از خود واکنش نشان خواهد داد.

برخی از روش‌های خانگی برای از بین بردن این نوع از زگیل‌ها

مولوسکوم

در ابتدا لازم است به این نکته اشاره کنیم که تمامی موارد گفته شده در این قسمت بهتر است بنا به توصیه و تحت نظر پزشک انجام گیرد تا از مشکلات احتمالی آتی جلوگیری به عمل آید.

√ مورد اول؛ بتادین: برای پاکسازی ویروس ناشی از زگیل‌های آبکی می‌توانید از بتادین استفاده کنید. بتادین یک آنتی سیتیک مبتنی بر ید بوده که به مبارزه با ویروس زگیل‌های آبکی و از بین بردن آن‌ها کمک خواهد کرد. این محلول در بسیاری از داروخانه‌ها در دسترس می‌باشد. برای استفاده از بتادین، ابتدا دست‌های خود را با آب گرم کمی مرطوب کرده و سپس آن را توسط پنبه بر روی پوست آلوده بمالید. این کار را هر روز به مدت 5 دقیقه انجام دهید تا زگیل‌ها از بین بروند. توجه داشته باشید که این درمان برای افرادی که به بتادین آلرژی دارند، توصیه نمی‌گردد.

√ مورد دوم؛ سرکه سیب: این سرکه برای خشک کردن زگیل‌ها به کار رفته و یک درمان موثر تلقی می‌گردد. اسید موجود در سرکه سیب موجب از بین رفتن ویروس ناشی از زگیل خواهد شد. برای انجام این روش، یک پنبه را در سرکه سیب فرو برده و آن را بر روی زگیل قرار دهید، سپس ناحیه مورد نظر را توسط یک باند به مدت 24 ساعت ببندید. پس از برداشتن باند، زگیل باید از بین رفته باشد اما ممکن است دچار قرمزی شده باشد که آن هم در عرض چند روز ناپدید خواهد شد. توجه داشته باشید که سرکه سیب را می‌توان بر روی انواع زگیل‌ها استفاده کرد به جزء آن‌هایی که به علت بیماری‌های قابل انتقال جنسی مانند زگیل‌های تناسلی ایجاد شده باشند.

√ مورد سوم؛ کرم weed milk: این نوع از کرم برای درمان مولوسکوم به کار می‌رود، در حقیقت آنزیم پروتئولیتیک موجود در این گیاه سبب از بین رفتن زگیل‌های آبکی خواهد شد. این کرم را حداقل چهار بار در روز بر روی ناحیه مورد نظر اعمال نمایید.

√ مورد چهارم؛ اسید سالیسیلیک: این داروی موضعی برای نرم شدن زگیل‌ها استفاده شده و یک داروی ضدسرطان است که برای درمان بیماری‌های خفیف پوست استفاده می‌شود. زمانی که زگیل‌ها نرم شدند، اسید سالیسیلیک ازسنگ پا یا سوهان ناخن برای نابودی مولوسکوم اقدام خواهد کرد.

√ مورد پنجم؛ کرم‌های مرطوب کننده: برخی از مواد شیمیایی مرطوب که در کرم‌های پوستی OTC و تجویز شده موجود هستند، می‌توانند بر روی زگیل‌ها اعمال شده تا باعث خشکی و در نهایت نابودی آن‌ها شوند. برخی از موثرترین مواد مورد نیاز در این نوع از کرم‌ها شامل پتاسیم هیدروکلراید و کانتاریدین می‌باشند.

√ مورد ششم؛ کرم‌های رتینوئید: استفاده از کرم‌های رتینوئید به صورت روزانه به از بین رفتن مولوسکوم کمک می‌کند زیرا رشد سلول‌های پوستی زگیل را دچار اختلال خواهد کرد.

√ مورد هفتم؛ پودر نیترات نقره: این پودر سبب از بین رفتن لایه‌های بسیار نازک بافت زگیل‌های آبکی می‌شود. مصرف این پودر را به صورت روزانه و تا زمانی که زگیل‌ها از بین بروند، ادامه دهید.

√ مورد هشتم؛ موز: استفاده از لایه‌های نرم موز سبب نابودی مولوسکوم خواهد شد. آن را حداقل دو بار در روز بر روی پوست خود بمالید. با انجام این کار زگیل‌ها با گذشت زمان ناپدید خواهند شد.

√ مورد نهم؛ آب لیمو: برای از بین بردن ویروس مولوسکوم از آب لیمو استفاده کنید. اسید سیتریک موجود در آب لیمو حاوی مقادیر بالایی از ویتامین C بوده و ویروس را از بین خواهد برد. آب لیمو را حداقل 3 بار در روز و تا زمانی که زگیل‌ها به طور کامل از بین بروند، مصرف کنید.

√ مورد دهم؛ سیر خرد شده: سیر حاوی ماده‌ای به نام آلیسین است که دارای خواص ضدویروسی بوده و سبب نابودی مولوسکوم خواهد شد. سیر خرد شده را به مدت 24 ساعت بر روی زگیل‌های آبکی قرار داده و آن را با یک باند ببندید. این کار را تا چندین روز ادامه دهید.

گذری بر یک نکته پایانی

مولوسکوم

همانطور که قبلا هم اشاره شد، استفاده از تمامی مراحل فوق باید با مشورت پزشک انجام گیرد تا از بروز مشکلات آتی جلوگیری به عمل آید، همچنین در طول بیماری مولوسکوم، انجام برخی از فعالیت‌ها مانند شنا، کشتی و همچنین استفاده مشترک از لوازم شخصی و بهداشتی به هیچ وجه توصیه نمی‌گردد.

منبع: https://mag.asanteb.com

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دکمه بازگشت به بالا