راه درمان کورک چیست ؟ ( دمل )

کورک یک عفونت عمقی جلدی است که فولیکول مو و نسوج اطراف ان را فرا میگیرد . عامل مولد آن معمولا استافیلوکوکوس و گاهی نیز میکروب های دیگر می باشند . محل بروز عارضه بیشتر قسمت های مودار بدن مخصوصا مواضعی است که در معرض تحریک ، فشار ، سایش و رطوبت است . این عفونت معمولا قابل انتقال است از این جهت است که در بسیار موارد کورک به صورت متعدد مشاهده می شود .

در افرادی که به صورت گروهی زندگی می کنند گاهی اپیدمی کورک مشاهده می شود ، البته لازم به ذکر است که مساعد بودن بدن و مقدار مقاومت آن در برابر این بیماری نیز در ابتلاء به این بیماری بسیار قابل توجه است اگر چند کورک مجاور یکدیگر با ارتباط فولیکول های انها به صورت یک توده وسیع و عمیق عفونی با چشمه های مترشحه چرکی متعدد تشکیل شود آن را کفگیر می گویند .

درد شدید کورک مربوط است به فشار توده عفونی به رشته های انتهایی اعصاب و هرقدر فشردگی بیشتر و فضای لازم برای انبساط توده عفونی کمتر باشد درد شدیدتر است .

درمان کورک در منزل

درمان کورک راههای متعددی دارد . در کورک  علاوه بر درد ممکن است تب و ناراحتی عمومی نیز موجود باشد مخصوصا در کفگیر ، درد و تب و کسالت به مراتب بیشتر از کورک است . در  درمان کورک به این نکته توجه کنید که  کورک را قبل از آنکه تورم آن کلا چرکی شود می توان با ضماد دارو و انداختن زالو روی آن و گاهی استفاده از داروهای خوراکی همراه داروهای ضمادی تحلیل برد .

اما در صورت تحلیل نرفتن ، پس از چند روز و گاهی یکی دو هفته طول می کشد تا به چرک تبدیل شده و دهن باز کند و چرک جمع شده در داخل آن به تدریج خارج گردد ، در این موقع لازم است برای درمان کورک داروهایی که چرک را از عمق زخم جذب می کنند بر روی آن گذاشته شود تا چرک را جذب و خارج سازد .

اطباء سنتی درمان کورک را تقریبا همانند باد سرخ  میدانند ، بدین طریق که ابتدا روی آن متناسب با سن وبنیه فرد زالو می اندازند ، سپس مخلوطی از کافور و سرکه یا کافور و آبلیمو را روی آن می مالند و این عمل را چند روز ادامه می دهند . اگر ورم تحلیل رفت و کورک بهبودی یافت که هیچ ، ولی چنانچه ورم کورک به چرک تبدیل شود ، یعنی هنگامی که با انگشت دست احساس شود که از زیر نرم شده آنوقت لازم است که داروهایی بگذارند تا دهن باز کند و چرک آن خارج گردد . در این حالت لواشکی از آرد جو و گل ختمی و اسفرزه و شیر گاو درست کرده و گرما گرم در بالای آن می اندازند تا دهن باز کند .

به گزارش اسان طب در درمان کورک در صورتی که با انداختن این لواشک ، دهان آن باز نگردد می توان یک زرده تخم مرغ را با مقداری نمک مخلوط کرده مقداری در بالای آن بگذارند دهان باز می کند . حال پس از باز کردن دهن باید در بالای آن مرهمی بنام مرهم لعابی گذاشته شود که درست می شود از کتیرای گون 4 مثقال و گل ارامنی 12 مثقال که هر دو را پودر کرده و مقداری آب جوش بالای آن ریخته و بهم می زنند و می گذارند سرد شود . مرهم حاصل را مرهم لعابی می نامند . از این مرهم که خوب می تواند چرک زخم های چرکی را جذب نماید در دهانه آن گذاشته می شود . ضمنا اگر اطراف آن سرخی داشته باشد می توان برای درمان کورک در روی سرخیها نیز از مخلوط کافور و سرکه ضماد نمود .

درمان کورک

درمان کورک یا دلم روشهای مختلفی داشت که در این بخش به بعضی از انها اشاره کردیم. کورک یا دمل یکی از بیماری های عفونی و پوستی است که بر روی فولیکول مو هم تاثیر میگذارد.

زالودرمانی نزد متخصص یکی از راههای درمان کورک است که اکثرا هم جواب می دهد. کورک همانطور که در شکل دیدید یک حالت عفونی و چرکی دارد.

منبع :

ASANTEB.COM

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا