سلامت روان را با فعالیتهای ورزشی به دست آورید
یکی از مهمترین مسائلی که باید مورد توجه تمامی افراد قرار داشته باشد بدون تردید مباحث مرتبط با سلامت روان میباشد، مطالعات و تحقیقات بسیار زیادی وجود دارند که نشان میدهند ورزش کردن میتواند تا چه حد در ایجاد سلامت روان موثر باشد، البته باید توجه داشت که ورزش کردن زیاد هم ممکن است اثرات منفی بر روی روان داشته باشد. در این مقاله قصد داریم به بررسی تاثیرات ورزش بر روی سلامت روان بپردازیم.
اطلاعاتی در رابطه با سلامت روان
اخیرا محققان یکی از دانشگاههای معتبر ایالات متحده آمریکا اطلاعات مربوط به 1.2 میلیون نفر از مردم آمریکا را مورد بررسی قرار دادند تا بتوانند رابطهای میان ورزش کردن و سلامت روان پیدا کنند، البته نوع ورزش نیز مدنظر و جزو اهداف تحقیقات بوده است، زیرا برخی از ورزشها حتی میتوانند تاثیرات معکوسی بر روی سلامت روان داشته باشند. بر اساس یافتههای محققان مشخص شده است که ورزشهای تیمی و هوازی همانند دوچرخهسواری میتوانند بر روی سلامت روان افراد تاثیرات مثبتی داشته باشند، آنها یافتههایشان را در یکی از مجلات پزشکی معتبر جهان چاپ کردهاند که با استقبال زیادی هم مواجه شد. دکتر آدام چکرود میگوید:
“افسردگی یکی از عوامل اصلی ناتوانی در افراد مختلف بوده و برای درمان آن باید راههایی به سرعت پیدا کرد تا بتوان از طریق آن به رفع مشکل پرداخت، با توجه به پایین بودن میزان سلامت روان در افراد یک جامعه لازم است تمامی افراد، اعم از کودک و بزرگسال به سراغ انجام فعالیتهای ورزشی بروند، این مسئله میتواند تاثیرات فراوانی بر روی سلامت روان داشته باشد”.
توجه داشته باشید که افراد با یکدیگر متفاوت هستند، بنابراین باید طوری برنامه ورزشی تعیین شود که با روحیه آنها تناسب داشته باشد.
تمامی ورزشها میتوانند موثر واقع شوند
محققان برای اینکه بتوانند به نتایج درستی دست یابند به سراغ آزمایش نمونههای آماری رفتند، شرکتکنندگان در این مطالعه از سراسر ایالات متحده به کار گرفته شدند و در سالهای 2011 و 2013 و همچنین 2015 مورد بررسی کامل بر اساس فاکتورهای رفتاری قرار گرفتند. بد نیست بدانید که برای تجزیه و تحلیل آنها محققان تنها از اطلاعات جمعیت شناختی استفاده نکردند بلکه به سراغ اطلاعات سلامت جسمی و روانی تمامی شرکتکنندگان نیز رفتند، محققان در بین بررسیهای خود افسردگی را به عنوان تنها اختلال سلامت روان افراد معرفی کردند. فعالیتهایی همچون مراقبت از کودکان، انجام کارهای خانه، باشگاه رفتن، دوندگی و دوچرخهسواری نمونههایی از مواردی بودند که به وسیله محققان مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفتند. داوطلبانی که برای آزمایش اعلام آمادگی کردهاند گزارشی را از وضعیت روانی خود طی یک بازه 30 روزه ارائه کردند و همچنین به فعالیتهای ورزشی خودشان هم اشارهای داشتند.
عواملی که باید مورد بررسی قرار گیرند
پزشکان برای به دست آوردن نتایج درست به عواملی همچون سن، نژاد، وضعیت تاهل، درآمد، سطح تحصیلات و شاخص توده بدنی نیز توجه ویژهای داشتند زیرا بر این باور بودهاند که تمامی این موارد ممکن است بر روی نتایج اثرگذار باشند، به همین دلیل و برای آنکه بتوانیم نتایج درستی را به دست آوریم توجه به موارد ذکر شده الزامیست. بر اساس نتایج به دست آمده مشخص شد افرادی که ورزش نمیکنند در هر ماه چیزی حدود 3.4 روز از سلامت روان خوبی برخوردار نیستند، این آمار در افرادی که ورزش میکنند چیزی در حدود 1.5 روز تعیین شد که به خوبی حکایت از اهمیت ورزش در ایجاد سلامت روان دارد. اینطور که از نتایج آزمایش میتوان فهمید انجام هرگونه از فعالیتهای ورزشی میتواند در سلامت روان موثر واقع شود اما ورزشهایی نظیر دوچرخهسواری و ورزشهای تیمی از درصد تاثیر بالاتری برخوردار بودهاند، بد نیست بدانید حتی فعالیتهایی که به عنوان ورزش هم شناخته نمیشوند دارای تاثیرات مثبتی بر روی سلامت روان هستند، فعالیتهایی نظیر خانهداری که مورد آزمایش هم قرار گرفته شده است.
چه میزان از ورزش مناسب است؟
به گزارش مجله پزشکی آسان طب دانشمندان متوجه شدهاند که ورزش کردن میتواند به میزان 43.2 درصد در سلامت روان افراد موثر واقع گردد، این رقم کمی نیست و باید مورد توجه قرار گیرد. محققان بر این باورند که یکی از عوامل مهم و تاثیرگذار بر روی سلامت روان بدون شک چگونه ورزش کردن و مدت زمان آن به حساب میآید. با بررسی یکی از گروههای شرکتکننده مشخص شد که افراد با فعالیتهای ورزشی دو تا سه بار در هر هفته دارای سلامت روان بالاتری نسبت به سایر افراد جامعه میباشند، این مسئله میتواند چراغ راهی شود برای کسانی که به دنبال کسب سلامت روان میباشند، اما بد نیست بدانید که بر اساس یافتهها شرکتکنندگانی که هفتهای سه تا 5 بار به مدت 30 الی 60 دقیقه ورزش کردند دارای سلامت روان بالاتری نسبت به تمامی گروهها بودند. افرادی که از نظر جسمی بیش از 90 دقیقه فعالیت داشته باشند شاهد بهبودی وضعیت سلامت روان خواهند بود، بد نیست بدانید که که افراد با 3 ساعت فعالیت در طول روز دارای تاثیرات معکوسی در این زمینه خواهند بود، این یک موضوع بسیار مهم بوده که باید مورد توجه تمامی افراد قرار گیرد. در گذشته مردم بر این باور بودند که انجام فعالیتهای ورزشی میتواند در بهبود سلامت روان موثر باشد اما اینطور که مطالعات نشان میدهد نتایج چیز دیگری است. اگر بخواهیم یک وضعیت مناسب در رابطه با فعالیت ورزشی را برای شما بیان نماییم مطمئنا انجام 23 مرتبه تمرین در طول یک ماه که هر کدام 90 دقیقه هم باشد میتواند تندرستی را به همراه داشته باشد.
چکیدهای از مقاله سلامت روان
سلامت روان یکی از موضوعاتی است که دارای اهمیت و ارزش بالایی میباشد، چیزی که در این میان به چشم میخورد اطلاع نداشتن اکثر افراد از چگونه انجام دادن فعالیت ورزشی است. محققان آزمایشهای زیادی را در این رابطه انجام دادند و به نتایج جالبی در رابطه با نقش ورزش بر روی سلامت روان دست یافتند، البته بهترین حالت ورزش کردن را در بند قبلی ذکر کردیم که میتوانید با مطالعه کامل مقاله به آن دست یابید، بهتر است بدانید که فعالیتهای طولانی ورزشی نیز ممکن است نتایج معکوسی را در زمینه بهبود سلامت روان ایجاد نمایند. محققان بر این باورند که انجام طولانی فعالیتهای ورزشی میتواند پس از گذشت مدت زمانی خاص نوعی حساسیت و اضطراب را در افراد ایجاد نماید که این مسئله مسلما با بهبود وضعیت سلامت روانی در تناقض خواهد بود.
منبع: https://mag.asanteb.com