آشنایی با برخی از خواص مهم کلم قمری بر روی بدن

کلم قمری نوعی سبزی است که به خانواده کلم‌ها تعلق دارد. از دیگر نام‌های این گونه می‌توان به مواردی مانند کلم سر، کلم سنگی، کلم قنبیط، کلم قنبید و داش کلم اشاره کرد. این کلم‌ها بیشتر در کشورهای آسیای میانه و شرقی یافت می‌شوند. از هند به عنوان مهم‌ترین تولید کننده کلم قمری یاد می‌شود. در ایران نیز استان‌هایی مانند کرمان، کرمانشاه و اردبیل این گونه را کشت می‌کنند. بسیاری از غذاهای محلی غرب کشور مانند کلم قمری پلو، آش کلم قمری و آبگوشت قنبید با استفاده از این ماده تهیه می‌شوند. درست مانند دیگر اعضای خانواده کلم‌ها، قمری نیز دارای خواص و فواید بسیاری است که ما در این مقاله شما را با برخی از مهم‌ترین آنها آشنا می‌کنیم.

کلم قمری

خواص کلم قمری

همان طور که اشاره شد این گونه دارای خواص درمانی بسیاری است. برخی از کارشناسان فواید این کلم را با بروکلی مقایسه می‌کنند. بیشتر تحقیقات انجام شده حاکی از این است که قمری دارای طیف وسیعی از مواد باارزش مانند مس، پتاسیم، منگنز، آهن و کلسیم، و همچنین ویتامین‌ها، مانند ویتامین C، ویتامین B، ویتامین A و ویتامین K می‌باشد. علاوه بر این، کلم قمری همچنین دارای فیبرهای رژیمی و ترکیبات آنتی اکسیدانی مانند فیات شیمیایی و کاروتن‌های مختلف است. همین موضوع باعث می‌شود تا استفاده از این گونه کلم را در رژیم غذایی خود قرار داده یا این که مصرف آن را افزایش دهیم.

کمک به گوارش

درست مانند تمام اعضای خانواده کلم‌ها و دیگر سبزی‌ها، قمری دارای منابع قابل توجه‌ای از فیبرهای رژیمی می‌باشد. این موضوع باعث می‌شود تا استفاده از آن به صورت موثری به سلامت گوارش و هضم شما کمک کند. امروزه ثابت شده که مصرف فیبر می‌تواند به جلوگیری از یکی از رایج‌ترین بیماری‌های گوارشی یعنی یبوست کمک کند. علاوه بر این دانشمندان بر این باور هستند که فیبرهای رژیمی باعث تقویت فعالیت باکتری‌های مفید روده می‌شوند. این امر می‌تواند به فرایند هضم کمک کرده و شما را از شر التهابات دستگاه گوارش در امان نگه دارد.

کاهش وزن

متاسفانه این روزه به دلیل زیاده روی در استفاده از غذاهای فست فودی و نوشابه‌ها، بیشتر مردم از اضافه وزن رنج می‌برند. یکی از بهترین کارهایی که می‌توانید برای کاهش وزن انجام دهید این است که رژیم غذایی خود را دست خوش تغییر قرار دهید. همان طور که می دانید یکی از مشکلات برای وزن کم کردن احساس گرسنگی است. مصرف خوردنی‌هایی که دارای فیبر هستند می‌تواند این موضوع را حل و فصل کند. دانشمندان اعتقاد دارند که فیبرها موادی دیر هضم هستند و به همین دلیل وقتی شما آنها را جذب کنید، تا ساعت‌ها احساس گرسنگی نخواهید کرد.

کلم قمری

تنظیم فشار خون

یکی دیگر از ویژگی‌های مثبتی که به این کلم نسبت می‌دهند، تنظیم فشار خون می‌باشد. تحقیقات زیادی در این مورد انجام شده که نتایج نشان می‌دهد این موضوع ریشه در سطح بالای پتاسیم موجود در آن دارد. پتاسیم مانند یک وازودیلاتور عمل کرده و باعث می‌شود تا رگ‌های شما گشاد شوند. این موضوع نقش بسزایی در کاهش فشار خون بالا دارد چرا که اگر رگ‌ها تنگ باشند، قلب برای پمپاژ خون باید فشار بیشتری به خود بیاورد. این موضوع می‌تواند به شرایط خطرناکی مانند مشکلات قلبی و سکته مغزی بینجامد. پتاسیم همچنین یکی از بخش‌های اصلی تنظیم سیال در بدن است، زیرا با سدیم برای تنظیم حرکت حرارتی بین سلول‌ها کار می‌کند.

جلوگیری از آنمی

بررسی عناصر موجود در این کلم به ما نشان می‌دهد که آهن یکی از مهم‌ترین اجزای تشکیل دهنده آن است. امروزه ثابت شده که آهن مهم‌ترین نقش در ساخت سلول‌های قرمز بدن را دارد. سلول‌های قرمز نیز در انتقال اکسیژن به سایر اندام‌های بدن مربوط هستند. اگر بدن شما به اندازه کافی آهن نداشته باشد، مشکلاتی مانند خستگی، سردرد اختلالات معده، اختلال در تمرکز و نارسایی کلی سیستم ایمنی بدن به وجود می‌آید. به همین دلیل به افرادی که از کم خونی یا آنمی رنج می‌برند توصیه می‌شود از مواد آهن دار مانند کلم قمری استفاده کنند. 

سلامت چشم

همان طور که اشاره شد در این کلم میزان قابل توجه ویتامین A وجود دارد. این ویتامین قادر است تا سلول‌های چشمی شما را از شر آسیب‌های رادیکال‌های آزاد در امان نگه دارد. این کار باعث می‌شود تا در دوران کهن‌سالی مشکلاتی مانند کم سویی به سراغ شما نیاید. علاوه بر این، کلم قمری دارای آنتی اکسیدانی به اسم بتا کاروتن می‌باشد. این آنتی اکسیدان به جلوگیری از مشکلاتی مانند دژنراسیون ماکولا و آب مروارید کمک می‌کند.

منبع: https://mag.asanteb.com

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دکمه بازگشت به بالا