قبل از کاشت و پرورش گل یاسمن حتما این مطلب را بخوانید
گل یاسمن یکی از خوشبوترین و خوشرنگترین گلهای موجود در طبیعت میباشد که طرفداران بسیاری داشته و هر شخصی حتی اگر یکبار نیز بوی آنرا استشمام نماید مایل است تا یک یا تعدادی از آنرا به منزل و محل کار خودش برده و به صورت خانگی پرورش دهد. گل یاسمن به صورت طبیعی در رنگهای مختلفی دیده میشود و ارتفاع آن در صورت مراقبت اصولی به بیش از یک متر نیز میرسد. گلدهی این گل زیبا از اواخر زمستان آغاز شده و میتواند تا تابستان نیز این گلدهی ادامه داشته باشد. در صورتی که در این بازه زمانی فرصت حضور در باغ پرورش گل یاسمن را داشته باشید میتوانید منظرهای زیبا و معطر را نظاره گر باشید. در این مقاله قصد داریم تا به معرفی گل یاسمن بپردازیم.
آشنایی با گل یاسمن
گیاهشناسان یاسمن را یکی از گل های خانگی می دانند زیرا این گل به سادگی با شرایط محیط منزل سازگار شده و می تواند عطر خود را در منزل شما پراکنده کند. از گل یاسمن برای هدیه دادن به دیگران نیز می توان استفاده نمود. گل یاسمن گونه های متفاوتی دارد که در این مقاله قصد داریم تا شما را با گونه های متفاوت آن و همچنین شرایط نگهداری گل یاسمن در منزل بیشتر آشنا نماییم.
انواع گل یاسمن
- یاسمن صورتی
- یاسمن نارنجی
- یاسمن ستارهای
√ یاسمن صورتی:
گل یاسمن دارای نوع های مختلفی است که یکی از زیباترین آنها در زمستان گل می دهد و با نام یاسمن صورتی شناخته می شود. این گل که از خاصیت روندگی برای رشد خود استفاده می کند بیشتر تحت عنوان گل تزئینی پرورش داده می شود و می توان از آن برای سبدهای آویزان شده از سقف استفاده نمود.
√ یاسمن نارنجی:
از دیگر گونه های یاسمن می توان به یاسمن نارنجی اشاره نمود، در تمام سال گلدهی خود را دارند و برای رشد به خاک اسیدی نیازمند می باشد. این گونه نیز مانند گونه ی صورتی دارای حالت رونده می باشد.
√ یاسمن ستاره ای:
نوع ستاره ای گل یاسمن از نظر ظاهری و ابعاد دارای تفاوت هایی با سایر نوع های گل یاسمن میباشد. پس از اینکه به حد قابل قبولی از رشد رسید خواهید دید که از نظر پرپشت بودن برگ ها از سایر گونه های گل یاسمن نیز پرپشت تر می باشد. این مدل دارای گل های کوچک به شکل ستاره بوده و برگ های آن سبز براق بوده که در مجموع، ظاهری زیبا را برای این گل به ارمغان می آورد.
شرایط نگهداری از گل یاسمن
آبیاری:
این گل جزء آن دسته از گیاهانی است که می بایست به صورت مرتب به آن آب داده شود تا بتواند انرژی لازم مورد نیاز برای گل دهی در زمان خود را کسب نماید توجه داشته باشید که نیاز این گیاه به آب در دوران گلدهی بیشتر نیز خواهد شد. برای آبیاری نیز در فصول گرم سال می بایست خاک گیاه همواره مرطوب باشد ولی در فصول سرد ابتدا می بایست سطح خاک تا حدودی خشک شده و سپس نسبت به آبیاری گیاه اقدام نمود.
برای آبیاری گل یاسمن باید به این نکته توجه داشته باشید که آبیاری بیش از نیاز گیاه برای آن مضر بوده و این کار در صورتی که در فصل های سرد سال رخ دهد موجب کمرنگ شدن برگ ها و حتی ریزش آنها می شود. همچنین در فصل های گرم می بایست رطوبت محیط را حفظ نمایید تا از خشک شدن برگها جلو گیری کرده باشید.
دمای مناسب:
برای اینکه گل یاسمن، متوجه فرا رسیدن زمان گلدهی خود شود می بایست حدود 6 ماه در معرض هوای سرد قرار گیرد تا بتواند در اواخر زمستان و اوایل بهار به خوبی گلدهی نماید. در صورتی که به میزان کافی سرما در اختیار گیاه قرار نگیرد شاهد کاهش میزان گلدهی این گل خواهید بود. به همین دلیل توصیه می شود در فصل پاییز گل را در معرض هوای آزاد 4-16 درجه قرار گیرد تا نیاز سرمایی آن مرتفع شود.
نور کافی برای رشد گل یاسمن:
گل یاسمن یکی از گل های آفتاب دوست نیز به شمار می رود و برای اینکه بتوانید از پرورش آن بهره کافی را ببرید می بایست آنرا در مکانی روشن قرار دهید که جداقل 4 ساعت نور خورشید به گل بتابد.
خاک مناسب:
گل یاسمن نیز مانند تمامی گل ها از خاکی با زهکشی مناسب و غنی شده با کودهای مورد نیاز می بایست برخوردار باشد. از نشانه های ضعیف بودن خاک گل یاسمن، کوچک ماندن برگ های این گیاه در کنار رنگ پریدگی آنها را می توان نام برد.
منبع: https://mag.asanteb.com