معرفی انواع مختلف بیماری سرطان کندروسارکوم

سرطان کندروسارکوم در حقیقت تومورهایی هستند که بر بافت‌های متصل و حمایت کننده اطراف هر یک از سیستم‌های بدن تاثیر می‌گذارند، سارکوم‌ها می‌توانند بر روی پوست، استخوان و سایر بافت‌های نرم بدن اثرگذار باشند. بافت‌های نرمی که این سرطان می‌تواند بر روی آنها اثر بگذارد چربی، ماهیچه، رگ‌های خونی، بافت‌های زیر پوست، تاندون‌ها و برخی از سایر بخش‌های نرم بدن می‌باشد. بر اساس آمارهای ارائه شده سرطان کندروسارکوم در ایالات متحده سالانه 14000 نفر را دچار مشکل خواهد کرد و در رده دوم شایعترین سرطان‌ها نیز قرار دارد.

سرطان کندروسارکوم

معرفی علائم مرتبط با سرطان کندروسارکوم

اینطور که پیداست افراد مبتلا به سرطان کندروسارکوم غالبا نشانه‌ای را نمی‌بینند تا زمانی که توده به اندازه کافی رشد کند و احساس شود، برخی از علائم اصلی سرطان کندروسارکوم عبارتند از:

√ درد: یکی از واضح‌ترین علائم مربوط به این سرطان، درد می‌باشد. این مشکل زمانی احساس خواهد شد که تومور تاثیر خود را بر روی بافت‌های اعصاب و یا عضلات بگذارد.

√ التهاب: هنگامی که رشد تومور به اندازه کافی باشد با گذشت زمان اندکی نوعی التهاب و تورم در مکان بافت موردنظر قابل رویت خواهد بود.

√ وجود علائم مشخص در محل قرارگیری تومور: اندام‌های مربوطه قادر نیستند تا به درستی حرکت کنند، این مسئله بستگی به محلی دارد که تومور در آن قرار گرفته است.

دقت داشته باشید که برخی از علائم خاص می‌توانند بیانگر نوع خاصی از سرطان کندروسارکوم باشند، به عنوان مثال ممکن است تومورها باعث خونریزی دستگاه گوارش شوند، در این حالت امکان دارد علائمی نظیر خون در مدفوع و یا مدفوع سیاه رنگ مشاهده شود.

معرفی انواع گوناگون سرطان کندروسارکوم

سرطان کندروسارکوم دارای حالت‌ها و انواع مختلفی می‌باشد که در ادامه به بررسی هر کدام از آنها خواهیم پرداخت.

√ سارکوم پلئومورفیک: این مورد که در گذشته به عنوان هیستوسیتوما فیبروز بدخیم شناخته می‌شد غالبا در سینه و پا یافت می‌شود، البته گاهی وقت‌ها نیز در پشت شکم دیده شده است.

√ تومور استرومائی گوارشی: این مورد می‌تواند بر روی سلول‌های عصبی و عضلانی خاصی تاثیرگذار باشد.

√ لیپوسارکوم: لیپوسارکوم با بافت‌های چربی بدن ارتباط دارد.

√ سارکوم سینوویال: این نوع از انواع سرطان کندروسارکوم در اطراف مفصل دست و یا پاها یافت می‌شود.

√ رابدومیوسارکوم: این مورد در دوران کودکی رایج می‌باشد و بر روی عضلات شکل خواهد گرفت، حداقل در اکثر موارد بدین صورت بوده است.

√ آنژیوسارکوم: سرطان کندروسارکوم و نوع آنژیوسارکوم آن بر روی سلول‌های خونی و یا عروق لنفاوی تاثیر خواهد گذاشت.

√ فیبروسارکوم: این مورد معمولا در اندام افراد تشکیل می‌شود که از فیبروبلاست‌ها تشکیل شده است.

بهتر است بدانید که لیست کامل انواع مختلف این نوع سرطان به بیش از 50 مورد می‌رسد، در این مقاله سعی شده است علاوه بر ارائه اطلاعات کلی در رابطه با سرطان کندروسارکوم برخی از انواع مختلف آن را نیز شرح دهیم.

ارائه اطلاعاتی درباره سارکوم کاپوسی

سرطان کندروسارکوم

این مورد یک نوع از سارکوم به حساب می‌آید که بر روی پوست تاثیر خواهد گذاشت و به وسیله یک ویروس ایجاد می‌شود. برخی از جزئیات مربوط به آن عبارتند از:

  • تومورهای کاپوس غالبا ضایعات پوستی متمایزی را تولید می‌کنند اما می‌توانند بر روی بافت‌های نرم نیز اثرگذار باشند
  • سارکوم کاپوسی توسط ویروس human herpesvirus 8 ایجاد می‌شود

علت‌های مختلف ایجاد سرطان کندروسارکوم

در ابتدا باید گفت که علت اصلی ایجاد سرطان کندروسارکوم مشخص نیست، با این حال محققان توانسته‌اند به برخی از علل احتمالی دست یابند که از بین آنها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • سارکوم کاپوسی، تنها نوع سارکوم بافت نرم که علت مشخصی دارد به نام ویروس human herpesvirus 8 می‌باشد
  • دوزهای بالایی از تابش
  • شرایط ژنتیکی، برای برخی از این موارد امکان دارد که شرایط ژنتیکی در ایجاد مشکل دخالت داشته باشد

یکی دیگر از عوامل خطرناک سن افراد است که همواره همراه سرطان می‌باشد، همچنین قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی خاص از جمله وینیل کلرید، دیوکسین‌ها و علف کش‌های فنوکسی استیک نیز می‌توانند در ایجاد این مشکل تاثیرگذار باشند.

آزمایش‌ها و روش‌های تشخیص سرطان

به گزارش مجله پزشکی آسان طب هنگامی که پزشکان در رابطه با سوابق پزشکی و همچنین معاینات فیزیکی به اطلاعات موردنظر دست پیدا می‌کنند می‌توانند با تجویز اسکن‌های تصویربرداری نیز تشخیص لازم را داشته باشند، البته این کار باید از طریق تجزیه و تحلیل آزمایشگاهی مورد تایید قرار گیرد. برخی از ویژگی‌های فیزیکی که می‌تواند پزشکان را وادار به تحقیق بیشتر نماید عبارتند از:

  • بزرگتر بودن از سایز 2 اینچ قطر توده در حال رشد
  • ثابت و یا عمیق بودن
  • احساس درد بیمار
  • بازگشت تومورهایی که در گذشته حذف شده‌اند

با استفاده از امکانات و تکنولوژی‌های موجود در زمینه پزشکی می‌توان اطلاعات کاملی را در زمینه بیماری افراد جمع کرد که به تشخیص نیز کمک می‌کند، البته می‌توان از آنها برای سنجش موفقیت‌آمیز بودن درمان نیز استفاده کرد. برخی از این تکنیک‌های تصویربرداری را می‌توان مواردی همچون اشعه ایکس، سی تی اسکن، MRI (تصویربرداری رزونانس مغناطیسی)، سونوگرافی و PET (توموگرافی انتشار پوزیترون) عنوان کرد.

گزینه‌های درمانی مناسب برای بافت‌های نرم سارکوم

سرطان کندروسارکوم

هر مشکلی مسلما گزینه‌های درمانی خاص خودش را دارد که سرطان کندروسارکوم نیز از این قاعده مستثنی نخواهد بود، از جمله:

√ جراحی: شایعترین روش درمان این سرطان بوده و هدف آن نیز حذف تومور و حتی برخی از بافت‌های طبیعی اطراف می‌باشد. برخی از پزشکان برای آنکه بتوانند نوع دقیق تومور را تعیین کنند به سراغ روش بیوپسی نیز خواهند رفت.

√ پرتو درمانی: این کار باعث از بین رفتن سلول‌های سرطانی شده و ممکن است قبل و یا بعد از جراحی انجام شود.

√ شیمی درمانی: انجام این روش نیز می‌تواند علاوه بر انجام جراحی موثر باشد، البته کمتر از پرتودرمانی به کار گرفته می‌شود.

توجه داشته باشید که برخی از سارکوم‌ها را می‌توان با شیوه‌های درمانی دیگری نیز درمان کرد، درمان‌های خاص دارویی و هدفمند که با ژنتیک تداخل دارند، درمان‌های بیولوژیکی همانند ایمنوتراپی نیز موجود هستند که پزشکان می‌توانند بر اساس نیاز و شرایط افراد از آنها استفاده نمایند. انتخاب و شدت درمان به عواملی همچون مرحله و درجه سرطان، اندازه تومور و میزان گسترش آن بستگی خواهد داشت.

شیوه‌های پیشگیری از ایجاد سرطان کندروسارکوم

سارکوم به طور معمول قابل پیشگیری نیست، پرتودرمانی یکی از روش‌هایی بوده که از ریسک بالایی برخوردار است، بنابراین کاهش آن می‌تواند عملی پیشگیرانه به حساب آید، البته پزشکان به خوبی می‌دانند که در چه مواردی باید از روش‌های پیشگیری استفاده نمود. همواره پیشگیری بهتر از درمان است و شاید برخی به همین دلیل استفاده از پرتودرمانی را بهتر از خطرات سرطان بدانند، در هر صورت باید برای تشخیص، درمان و حتی پیشگیری، مطالعات و بررسی‌های لازم توسط پزشکان در سطح بالا انجام گیرد.

منبع: https://mag.asanteb.com

‫4/5 ‫(1 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دکمه بازگشت به بالا