زخم‌های دهان و ارائه 10 راهکار مهم برای رفع این مشکل

زخم‌های دهان می‌توانند دردناک و تحریک‌کننده باشند، در حالی که معمولا در عرض یک هفته به خودی خود درمان می‌شوند، اما راه‌هایی برای سرعت بخشیدن به این روند و کاهش ناراحتی وجود دارد. لازم است بدانید علاوه بر داروهای بدون نسخه، برخی از داروهای خانگی نیز وجود دارند که به بهبود زخم‌های دهان کمک بسزایی خواهند کرد. 10 روش آزمایش شده برای از بین بردن این زخم‌ها وجود دارد که برایتان شرح خواهیم داد.

زخم‌های دهان و بررسی آن

علاقه‌مندان به مجله پزشکی آسان طب؛ زخم‌های دهان معمولا کوچک بوده اما دردناک هستند. آن‌ها اغلب به رنگ‌های سفید، خاکستری و یا قرمز در دهان پدیدار می‌شوند. زخم‌های دهان معمولا در قسمت‌های نرم دهان مانند زبان، داخل گونه‌ها و یا در پشت لب ظاهر خواهند شد.

زخم‌های دهان

زخم‌های خفیف اغلب در حدود یک هفته به خودی خود بهبود می‌یابند و قُطر آن‌ها کمتر از یک سانتیمتر بوده که می‌توانند به تنهایی و یا به صورت خوشه‌ای ظاهر شوند، اما زخم‌های سرطانی (آفت‌های مجدد) که اصطلاح پزشکی آن استوماتیتیس یا RAS می‌باشد به طور مکرر ظاهر خواهند شد. یک نوع دیگر از زخم‌ها نیز وجود دارد که نسبتا بزرگتر از زخم‌های عادی بوده و نادرتر و شدیدتر از RAS می‌باشد و ممکن است تا 2 هفته و یا حتی بیشتر ادامه داشته باشد.

ده روش برای از بین بردن زخم‌های دهان

زخم‌ها عموما به خودی خود درمان می‌شوند، اما راه‌هایی برای کاهش درد، سرعت بخشیدن بهبودی کامل آن و جلوگیری از عفونت وجود دارد، که شامل موارد زیر است.

ژل یا پچ بدون قند

داروهای موضعی بدون نسخه که معمولا به شکل ژل می‌باشند، به نوع زخم بستگی دارند، این داروهای موضعی عموما مانع از زخم شدن دهان بر اثر خوردن مواد غذایی تند و یا اسیدی خواهد شد. این داروها برای مصرف داخل دهان طراحی شده و مانع تحریک زخم‌ها توسط مواد غذایی مختلف خواهد شد.

استفاده از دهان‌شویه

پس از مصرف مواد غذایی دهان خود را به منظور پاکسازی با دهانشویه شستشو داده تا از درد و ناراحتی زخم‌های دهان رهایی یابید. برای این منظور فرد دهان خود را توسط مواد ضدعفونی کننده برای جلوگیری از عفونت‌های متداول شستشو می‌دهد.

استفاده از محلول آب و نمک

افراد همچنین می‌توانند از یک جایگزین طبیعی مانند محلول نمک برای ترویج بهبود زخم‌های دهانی خود استفاده کنند، اما توجه داشته باشید که شستشو دهان با محلول نمک نباید جایگزین دهانشویه‌های داروئی شود.

تمرین بهداشت دهان و دندان با یک برس نرم

مراقبت از دهان و مراقب بودن از آسیب‌های ناشی از زخم می‌تواند روند بهبود زخم‌های دهانی را افزایش دهد. استفاده از مسواک نرم می‌تواند به جلوگیری از تحریکات زخم‌های دهلیزی کمک کند، همچنین شما می‌توانید با رعایت بهداشت و مراقبت از دندان‌ها و تمیز کردن لثه‌ها از ابتلا به زخم‌ها جلوگیری کنید.

مصرف مکمل‌های ویتامین B12

ویتامین B12 از عملکرد طبیعی مغز و سیستم عصبی حمایت کرده و نقش مهمی در ایجاد گلبول‌های قرمز ایفا می‌کند. بر طبق مطالعات انجام شده مشخص شد که مصرف مکمل‌های ویتامین B12 موجب کاهش درد زخم‌ها شده و افراد کمتر به آسیب‌های زخمی دچار خواهند شد.

نوشیدن چای بابونه با عسل

بابونه و عسل از گذشته‌های بسیار دور برای سلامت انسان مورد استفاده قرار می‌گرفتند و نوشیدن چای بابونه و عسل موجب کاهش درد و التهاب شده و زخم‌ها را بهبود می‌بخشد. البته شواهد علمی محدودی از مزایای آن در درمان زخم‌ها وجود دارد، بنابراین نباید آن‌ها را جایگزین دارو کنیم.

http://asanteb.com/

عسل دارای خواص ضد‌عفونی کننده بوده و می‌تواند به طور مستقیم به درد زخم‌ها کمک کند. عسل همچنین می‌تواند با بابونه ترکیب شده و خواص بیشتری را به وجود آورد. توجه داشته باشید که چای عسل و بابونه باید قبل از نوشیدن کمی سرد شود. بابونه دارای خواص ضد التهابی بوه، بنابراین شما می‌توانید با مصرف آن، به درمان زخم‌هایتان کمک کرده و از چای سرد آن برای شستشوی دهان خود استفاده کنید.

اجتناب از غذاهای خاص

فرد باید از مصرف مواد غذایی بسیار تند، شور و یا اسیدی جلوگیری کند زیرا می‌تواند باعث تخریب زخم‌ها و جلوگیری از بهبودی آن‌ها شود. در نظر داشته باشید که حتی مصرف نوشیدنی‌های گرم و مواد غذایی خشک مانند نان سوخاری و تست نیز ممکن است باعث بروز ناراحتی شود.

استفاده از آلوئه‌ورا

همراهان مجله پزشکی آسان طب؛ استفاده مستقیم از ژل آلوئه‌ورا اغلب باعث تسکین تحریک، کاهش درد و التهاب می‌شود. اگر چه شواهد علمی محدودی در مورد مزایای آلوئه‌ورا برای زخم‌های سرطانی وجود دارد، اما برای استفاده از مرکز ملی بهداشت مکمل و یکپارچه سازی (NCCIH) استفاده می‌شود.

بی‌حس کردن دهان با یخ

فرد می‌تواند تراشه‌های یخ را مکیده و سپس آن‌ها را بر روی زخم خود به منظور کاهش درد نگه دارد تا ناراحتی به وجود آمده را از بین ببرد، زیرا سرما این احساس ناخوشایند را از بین خواهد برد.

شستشو با روغن گل میخک

در گذشته روغن گل میخک برای از بین بردن درد استفاده می‌شد، بنابراین فرد می‌تواند همانند مصرف محلول نمک و دهانشویه، دهان خود را با استفاده از روغن گل میخک شستشو داده تا درد ناشی از زخم‌های دهانی را از بین ببرد.

دلایل بروز زخم‌های دهان چیست؟

زخم‌های دهانی اغلب زمانی ایجاد می‌شوند که فرد به هر طریقی به داخل دهان خود آسیب برساند، اما زخم‌های خفیف متفاوت هستند زیرا این زخم‌ها بارها اتفاق می‌افتند و امکان دارد همیشه علت مشخصی نداشته باشند.

زخم‌های دهانی در بعضی از افراد پس از حدود یک هفته خوب شده اما در بعضی از افراد این زخم‌ها به صورت دوره‌ای تکرار می‌شوند که عواملی مانند سیستم ایمنی ضعیف، استرس و آلرژی به یک غذای خاص می‌تواند در بروز این زخم‌ها دخیل باشد. بهتر است بدانید در برخی موارد، زخم‌های دهلیزی می‌تواند به علت عفونت‌های ویروسی، بیماری کرون، کمبود ویتامین و یا تغییرات هورمونی باشد.

چه موقع باید به دکتر مراجعه کنیم؟

اغلب زخم‌های دهان به خودی خود درمان می‌شوند و معمولا نشانه‌ای از مشکل جدی نمی‌باشد، اما اگر این زخم‌ها بیش از 3 هفته طول بکشد، فرد بیمار شده و دچار مشکل بلعیدن خواهد شد که در این صورت باید به پزشک مراجعه کند.

http://asanteb.com/

اگر زخم‌های دهانی شما به صورت دوره‌ای و مکرر ایجاد شود، حتما با پزشک خود در این رابطه مشورت کنید، زیرا ممکن است این زخم‌ها ناشی از مصرف غذاهایی خاص مانند غذای تند باشد. در برخی موارد نیز، زخم‌های دهلیزی می‌تواند نشانه‌ای از یک بیماری مانند بیماری‌های دستگاه گوارش باشد، بنابراین اگر کسی علائم زیر را داشته باشد باید با پزشک مراجعه کند.

خستگی ناگهانی برای بیش از چند روز

یک التهاب یا درد در قسمت دیگری از بدن

تب

سوزش و یا ایجاد ناراحتی در چشم

دل درد

لازم است بدانید که اگر زخم‌ها به طور خاص قرمز و دردناک می‌شوند، می‌تواند نشانه‌ای از عفونت باشد. زخم ها ممکن است دردناک و تحریک کننده باشند، بنابراین اگر علت آن مشخص شود بهتر و سریع تر درمان شده و حتی می‌توانیم برای جلوگیری از ایجاد آن از عوامل بروز زخم‌ها اجتناب کنیم، با این حال، افراد می‌توانند انواع درمان‌های خانگی و راه حل‌های بدون دردسر را امتحان کرده تا درد و ناراحتی ناشی از زخم را کاهش دهند، بنابراین بهتر است افراد داروهای بدون نسخه موضعی و یا داروهای طبیعی را در منزل خود نگه دارند تا به محض بروز زخم با آن مقابله کرده و به درمان آن بپردازند.

آیا شما تاکنون با این مشکل مواجه شده‌اید؟ برای رفع آن از کدام روش استفاده کردید؟

Source: https://mag.asanteb.com

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا