10 روش درمان کم پشتی ریش ؛ 4 دلیل ایجاد آن ؛ ویدئو
کم پشتی ریش مشکلی است که میتواند به دلایل مختلف در برخی از مردان به وجود آید و موجب ناراحتی آنها شود. پسران به طور طبیعی در دوران بلوغ شاهد رویش موهای صورت خود هستند که این شرایط ممکن است در برخی افراد ایجاد نشود. ما در این مقاله قصد داریم به بررسی دلایل مختلف و درمان کم پشتی ریش بپردازیم.
10 روش مختلف درمان کم پشتی ریش
علت اصلی کم پشتی ریش به ژنتیک مربوط میشود که در این صورت معمولا درمانی برای آن وجود ندارد، اما اگر علت این مسئله عامل دیگری به غیر از ژنتیک باشد، راهکارهای مختلف میتوانند تا حدودی شرایط فرد را بهبود بخشند. ریش تکه تکه معمولا ریش جذابی نیست، به همین دلیل افراد معمولا در پی یافتن راههای مختلف برای پر پشت کردن موهای صورت خود هستند. قسمتهایی از صورت که مو در آنجا رشد نمیکند، معمولا فاقد فولیکول مو است، لذا هیچ درمانی برای آن وجود ندارد و هیچ روشی نمیتواند موجب رشد مو در آن نواحی شود، مگر اینکه کاشت مو صورت گیرد. به گزارش مجله پزشکی آسان طب افرادی که دچار کم پشتی موهای صورت خود هستند، در ابتدا باید به یک متخصص غدد درون ریز مراجعه کنند تا تحت بررسی هورمونی قرار گرفته و مشکلات هورمونی احتمالی آنها درمان شود، البته پس از آن مراجعه به یک متخصص پوست، مو و زیبایی نیز موثر خواهد بود. برخی از راهکارهای موثر برای تقویت رشد ریش وجود دارد که در زیر به آنها اشاره خواهیم کرد:
1. ورزش کردن و خواب کافی
رعایت اصول اولیه مانند ورزش کردن و خواب کافی میتواند در رشد موهای صورتتان موثر باشد. ورزش کردن با افزایش جریان خون موجب تغذیه کیسههای ترشحی مویی در زیر پوست شده و رشد مو را افزایش خواهد داد. ورزش کردن همچنین میتواند خطر ابتلا به بیماریهایی که موجب تداخل در رشد مو میشوند را نیز کاهش دهد.
2. رژیم غذایی درست
داشتن یک رژیم غذایی سالم و حاوی پروتئین زیاد میتواند نقش مهمی در رشد موهای صورت و ریش داشته باشد، زیرا مو از پروتئین ساخته شده است، بنابراین مصرف پروتئین را در رژیم غذایی خود هرگز فراموش نکنید. رژیم غذایی مناسب برای این افراد به طور معمول شامل پروتئین، کربوهیدرات و چربی خواهد بود.
3. مصرف مکملهای غذایی
مکملها حاوی ترکیباتی هستند که تولید دی هیدروتستوسترون و تستوسترون را افزایش داده و نقش مهمی را افزایش سرعت رشد مو ایفا مینمایند.
4. روغنهای گیاهی
در صورتی که قصد دارید از روشهای خانگی برای درمان کم پشتی ریش خود استفاده کنید، استفاده از روغنهای گیاهی و مالیدن آنها بر روی نواحی مورد نظر قطعا بیتاثیر نخواهد بود. برخی از موثرترین روغنهای گیاهی برای درمان کم پشتی ریش شامل روغن نارگیل، روغن زیتون روغن اکالیپتوس هستند. اسیدهای چرب موجود در روغن نارگیل به کیسههای ترشحی مو نفوذ کرده و با مرطوب ساختن آنها موجب تقویت رشد مو میشوند. روغن اکالیپتوس نیز میتواند موجب محکمتر، درخشانتر و پرتر شدن موها شود. توجه داشته باشید استفاده از روغن هفت گیاه یا روغن تقویتی مو که در اکثر عطاریها موجود است هم میتواند موثر باشد.
5. مصرف قرص و تقویت کنندهها
مصرف قرص جینسینگ یا قرص اسید فولیک که خون ساز هم میباشد میتواند موجب پر پشت شدن ریش و سبیل شود. این قرصها به راحتی در داروخانهها قابل دسترس است، اما نباید بدون توصیه پزشک از آنها مصرف نمود.
6. خوردن مواد غذایی با طبع گرم
خوردن غذاهایی مانند حلوا و ارده که طبع گرمی دارند و خون ساز هم میباشند، برای تقویت رشد مو مفید هستند. استفاده از سبزی شنبلیله نیز به دلیل داشتن هورمون، بسیار مفید خواهد بود.
7. روش میکرونیدلینگ
میکرونیدلینگ روشی است که طی آن سوراخهایی در سطح پوست توسط سوزنهای ریز ایجاد میشود. در این روش با ایجاد زخم توسط سوزنهای دستگاه به طور طبیعی پوست سر یا نواحی دیگر که نیاز به رشد مو دارد، شروع به کلاژن سازی مینماید تا زخم را بهبود دهد و از این رو مواد مغذی بیشتری به فولیکولهای رشد مو خواهد رسید و مو به سرعت رشد مناسب دست پیدا خواهد کرد.
برای اطلاعات بیشتر در این زمینه، مطلب روش میکرونیدلینگ را بخوانید.
8. ماساژ صورت و کاهش ندادن چربی
ماساژ دادن صورت، گردش خون را افزایش داده و در نتیجه مواد غذایی را برای کیسه ترشحی مو تامین مینماید. کاهش دادن چربی بدن نیز در حقیقت میزان تولید هورمون دی هیدروتستوسترون و تستوسترون را کاهش داده و همین مسئله موجب میشود که رشد ریش متوقف شود.
9. استفاده از کورتون
در صورتی که علت کم پشتی ریش بیماری طاسی سکهای یا آلوپسی باشد، سیستم دفاعی بدن به دلایل نامعلوم علیه فولیکولهای مو فعال شده و موجب ضعیف شدن ریشه و در نهایت نابودی مو میگردد. درمان قطعی برای این نوع کم پشتی وجود ندارد و درمانهای موجود معمولا جهت جلوگیری یا شدت آن استفاده میگردند و استفاده از کورتون جزء این دسته است. توجه داشته باشید که مصرف کورتون حتما باید با محدودیت و تحت نظر پزشک انجام شود.
10. میکروپیگمانتاسیون و پیوند مو
میکروپیگمانتاسیون نوعی خالکوبی پیشرفته البته با مزایای بهتر است و برای انجام آن از رنگها و موادی استفاده میشود که از نظر پزشکی مورد تایید میباشند. دوام این مواد بر روی پوست معمولا به مدت 2 یا 3 است و به راحتی به وسیله لیزر پاک میشود. پیوند مو نیز روش مناسبی برای درمان کم پشتی ریش است و معمولا به دلیل شبیه بودن الگوی رشد موهای شقیقه و خط موها از آنها استفاده میشود.
دلایل ایجاد کم پشت بودن ریش
دلایل مختلفی جهت کم پشتی ریش وجود دارد که در اینجا به به برخی از مهمترین آنها خواهیم پرداخت:
1. ژنتیک
بزرگترین عامل در رشد و ظاهر ریش، ژنتیک است. ژنتیک نقش مهمی در چگونگی رشد موها ایفا میکند و اگر علت کم پشتی ریش، این مسئله باشد، درمان خاصی برای آن وجود ندارد، اما متعادل کردن هورمونها میتواند در روند این شرایط مفید واقع شود.
2. متعادل سازی هورمونها
هورمونی که وظیفه پیداش مو بر روی صورت را دارد، تستوسترون است. زمانی که تولید تستوسترون به بالاترین حد خود برسد، پسران متوجه پیدایش اولین موهای صورت خود خواهند شد، اما تولید این هورمون در برخی افراد صورت نمیگیرد و یا میزان آن کم است و همین مسئله موجب میشود که ریش کم پشت شود.
3. استرس
استرس بر همه ارگان بدن و حتی در رشد مو نیز تاثیر میگذارد. اگر در دورهای از زندگی خود استرس بالایی را متحمل شدهاید، ممکن است متوجه کم پشت ریش خود در برخی نواحی صورت شوید، اما این مسئله معمولا دائمی نبوده و برای درمان لازم است که استرس خود را کاهش دهید.
4. رژیم غذایی
استفاده از یک رژیم غذایی مناسب و مواد غذایی مغذی علاوه بر عملکرد درست بدن موجب تقویت و رشد موها میشود و به همان نسبت اگر تغذیه درستی نداشته باشید، ممکن است تغییر زیادی در موهای صورت خود مشاهده کرده و ریش کم پشتی داشته باشید.
کاربران گرامی، در صورتی که روش دیگری برای درمان کم پشتی ریش میشناسید، لطفا آن را برای ما ارسال نمایید. برای انجام این کار، شما میتوانید به انتهای مقاله رفته و اگر با موبایل و تبلت هستید، نظر، نام و ایمیل را یادداشت کرده و با زدن تیک I’m not a robot پیام خود را ارسال کنید و چنانچه با کامپیوتر و یا لپ تاپ هستید در قسمت دیدگاه (انتهای صفحه) نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید.
منبع: https://mag.asanteb.com