خارش موضعی بدن + ویدئو بهترین راهکارهای برطرف کردن آن
خارش بدن به دو دسته عمومی و موضعی تقسیم می شود. خارش موضعی بدن علل و روشهای درمانی مختلفی دارد. یک روش برای درمان خارش موضعی بدن آنست که 3 قاشق عسل و 3 قاشق دارچین را با هم مخلوط کرده و به محلی که میخارد بمالید. در این بخش از مجله پزشکی آسان طب درباره علل و روشهای درمان خارش موضعی بدن اطلاعاتی را جمع آوری کرده ایم که تقدیم تان می کنیم.
خارش موضعی بدن
خارش موضعی بدن می تواند موضعی (محدود به یک منطقه) و یا عمومی (در سراسر بدن و یا در چند منطقه از بدن) باشد. در برخی موارد، خارش در شب بدتر می شوند. غالبا درمان خارش های عمومی سخت تر از خارش های منطقه ای می باشد. خارش می تواند همراه و یا بدون ضایعات پوستی از قبیل: برآمدگی ها، تاول و یا ناهنجاری های دیگر باشد. برخی موارد این خارش ها نیاز به درمان توسط یک پزشک متخصص پوست دارند، به عنوان مثال بیماری پوستی اگزما، گال (جرب) و …
سایر شرایطی که باعث خشکی پوست میشوند شامل: مشکلات پوستی، بیماریهای داخلی، آلرژی ها (حساسیتها) و واکنشهای دارویی است که ما در اینجا آنها را برای شما شرح میدهیم.
اختلالات پوستی که باعث خارش موضعی بدن میشوند عبارتند از اگزما (درماتیت)، پسوریازیس، جرب (گال)، شپش، آبله مرغان و کهیر. در این بیماریها، خارش در قسمتهای خاصی از بدن دیده میشود و میتواند همراه با سایر علائم پوستی مثل قرمزی، سوزش، برآمدگی و تاول پوستی باشد.
2این بیماریها شامل بیماریهای کبدی، بیماری سلیاک، نارسایی کلیه، کم خونی ناشی از کمبود آهن، بیماریهای تیروئید و سرطانها (لوسمی و لنفوم) است. در این بیماریها، خارش معمولاً در کل بدن دیده میشود نه در یک قسمت خاص از بدن.
مشکلاتی که سیستم عصبی را تحت تاثیر قرار میدهند مثل ام اس، دیابت و زونا میتوانند باعث ایجاد خارش شوند.
پشم، مواد شیمیایی، صابون و سایر مواد محرک میتوانند باعث خارش پوست شوند. گاهی اوقات مواد آرایشی باعث آلرژی و خارش میشوند. آلرژیهای غذایی نیز میتوانند باعث خارش پوست شوند.
واکنش به مصرف برخی داروها مثل آنتی بیوتیک ها، داروهای ضدقارچ و مسکنها میتواند باعث ایجاد جوش و خارش پوست شود.
برخی از خانمها در طی دوران بارداری دچار خارش پوست به خصوص در ناحیه شکم، ران پا، سینه و بازو میشوند. همچنین مشکلات پوستی خارش دار مثل درماتیت، در طی بارداری بدتر میشوند.
اعتقاد طب سنتی این است که خشکی پوست در میان افرادی با مزاجهای «گرم و خشک» و «سرد و خشک» شایعتر است. غلبه سردی و خشکی در این افراد باعث خشکی بیشتر پوست و در نتیجه، خارش خواهد شد. ضمن اینکه مصرف خوراکیهایی با مزاجهای گرم و خشک و سرد و خشک هم میتواند خشکی و خارش پوست را تشدید کند.
معمولا مرکز تنظیم خشکیها در بدن، کبد است. یعنی خشکی پوست و خارشهای آن در اغلب موارد با افزایش رطوبت کبد از بین میرود یا تا حد زیادی تخفیف پیدا میکند.
برای افزایش رطوبت کبد و درمان خارش، دو روش مصرف دارو و اعمال یداوی در طب سنتی وجود دارد. اعمال یداوی شامل ماساژها و حجامت میشوند.
عرق کاسنی یا عرق شاهتره که خوشبختانه در کشور ما هم به وفور پیدا میشوند هم میتوانند حرارت کبد را پایین بیاورند و تا حد زیادی جلوی خارشهای پوستی و خشکی آن را بگیرند. مصرف این دو عرق در افرادی با مزاج گرم و خشک، میتواند به سرعت رطوبت کبد را افزایش دهد اما افرادی که مزاج سرد و خشک دارند هم میتوانند از عرق کاسنی و شاهتره برای رفع خارشهای خود استفاده کنند اما در کنار آنها باید خوراکیهای دیگری مانند روغن زیتون و عسل هم بخورند.
درمان طبیعی خارش موضعی بدن:
1- لگن یا وان حمام را با آب گرم پر کنید و 4 قاشق مرباخوری روغن نعنا به آن اضافه کنید. حداقل برای 20 دقیقه در این آب قرار بگیرید. این درمان خانگی برای بهبود خارش متوسط تا شدید پوست موثر است.
2- 3 قاشق غذاخوری عسل را با 3 قاشق غذاخوری پودر دارچین مخلوط کنید تا خمیر نرمی به دست آید. این خمیر را روی قسمتی که میخارد، برای چند دقیقه بمالید. این مخلوط خارش را برطرف میکند. بعد از این که خارش کاملاً رفع شد، این خمیر را از روی پوستتان بشویید.
3- 2 لیوان جوی دو سر پرک شده را در یک وان یا لگن پر از آب گرم بریزید و با دستتان آن را مخلوط کنید. 20 دقیقه در این آب قرار بگیرید تا خارش و خشکی پوست برطرف شود.
4- 3 قاشق غذاخوری سرکه سیب را با 120 میلی لیتر آب گرم مخلوط کنید. لیف حمام را با این محلول خیس کنید و به آرامی قسمت خارش دار را با آن بشویید. این کار را ادامه دهید تا خارش برطرف شود. شما میتوانید این محلول را برای استفادههای بعدی در یخچال نگه دارید.
5- 4 قاشق غذاخوری جوش شیرین را با 90 میلی لیتر آب مخلوط کنید تا خمیر نرمی بدست آید. به آرامی این خمیر را روی پوست خود بمالید. این خمیر، سوزش و خشکی پوست را برطرف میکند.
6- از کرم مرطوب کننده استفاده کنید، خصوصا بعد از استحمام، یک کرم مرطوب کننده به پوستتان بمالید تا خشک نشود. علت شایع خارش پوست، خشکی آن است.
7- آب داغ خشکی پوست را بدتر میکند. پس در حمام از آب ولرم استفاده کنید. همچنین در وان پر از کف حمام نکنید، چون خشکی و خارش پوست را بدتر میکند.
8- از کرمها، لوسیون ها و صابون های معطر استفاده نکنید، زیرا مواد معطر باعث حساسیت پوستی میشوند و خشکی و خارش آن را بدتر میکنند.
9- در داخل خانه خود دستگاه بخور روشن کنید تا رطوبت هوا را افزایش دهد.
10- بعد از حمام، به آرامی با گذاشتن و برداشتن حوله روی پوست، آن خود را خشک کنید و حوله را روی پوست خود نکشید.
11- لیموترش تازه خاصیت ضدعفونی کنندگی دارد. کمی آب لیموترش تازه را روی پوست خارش دار خود بچکانید و کمی صبر کنید تا خشک شود. همچنین میتوانید لیف خود را با آب لیموترش تازه خیس کنید و به آرامی روی پوست خود بمالید. این کار خارش را خیلی کم میکند. همچنین میتوانید قبل از استفاده، لیموترش را در یخچال قرار دهید تا خنک شود و سپس آن را استفاده کنید. این کار تأثیر لیموترش را در کاهش خارش، افزایش میدهد.
هشدارها:
1- اگر خارش موضعی بدن شما بعد از چند روز بهتر نشد و حتی بیشتر شد، حتماً به پزشک متخصص پوست مراجعه کنید.
2- سعی کنید تا حد امکان پوست خود را نخارانید، زیرا این کار باعث خراش پوست و در نتیجه عفونت آن میشود.
3- لباس تنگ نپوشید، زیرا خارش پوست را بدتر میکند.
خارش موضعی بدن موضوع این قسمت از آسان طب بود. امیدواریم اطلاعات کافی را در این باره کسب کرده باشید.
شما اول از همه باید علت این مشکل را کشف کنید و سپس به سراغ راه درمان باشید.
Keep it coming, wrisret, this is good stuff.