بوی بدن و رفع آن با تغییر رژیم غذایی
بوی بدن دغدغه بسیاری از افراد است. خیلی از ما زود بدن مان بو میگیرد و به همین دلیل نگران حضور در اجتماع هستیم. ولی شما میتوانید با تغییر رژیم غذایی تان این بو را برطرف کنید. همچنین قبل از بیرون رفتن میتوانید یک دوش دو دقیقه ای بگیرید.
رفع بوی بدن
بدن هر کسی پس از سن بلوغ بو می دهد، فقظ ظاهراً بوی بدن بعضی ها به خصوص در ناحیهٔ زیر بغل و پاها بیشتر است. در عین حال مردان چون بیشتر از از زنان عرق می کنند، در این زمینه مشکل بیشتری دارند.
آگاهی علمی در مورد بوی بدن
میلیونها غدهٔ عرق در بدن انسان وجود دارد که دو گروه هستند. غده های نیم ریز که در ناحیه زیر بغل، تناسلی و پستان ها قرار گرفته اند و ماده ای شیمیایی تولید می کنند که رایحه ای شیرین دارد. باکتری ها، عرقی را که این غده ها ترشح می کنند به سادگی آلوده کرده بوی نامطبوعی ایجاد می کنند. باکتریها، عرق بدن تولید شده توسط این غدد ترشحی که در سراسر جسم پخش شده اند را هم تخریب می کنند، اما این عمل خیلی آهسته تر انجام می پذیرد.
عرق ترشح شده توسط غدد، بسته به آنچه میخورید بوی نامطبوع می گیرد، چون بدن همان طور که مواد غذایی خاصی را هضم می کنید، موادی شیمیایی آزاد میکند که به صورت عرق دفع می گردد. بعضی خوراکیها بدتر هستند که معمولاً مشکلی موقتی، اما ناراحت کننده است. بوی بدن نامطبوع تقریباً همیشه با دوش گرفتن از بین میرود، ولی اگر لباس های پوشیده را دوباره تن کنید، این بو بازمیگردد و باقی می ماند.
مصرف انواع افشره های بوزدا (دئودورانت) با رایحهٔ خوش در رفع بوی عرق تاثیر دارند، اما مواد ضد تعریق کمک می کنند تا عرقی که تولید می کنید را کاهش دهند. تمیز و خشک نگاه داشتن زیر بغل و پاها مانع نفوذ باکتری می گردد و پوشیدن لباس و جورابی که از الیاف طبیعی باشد هم تنفس پوست را ازاد می کند. بوی ناخوشایند بدن به دلیل چاقی نیز هست، چون افراد چاقی بیشتر عرق می کنند. چنانچه مشکل حاد است و قادر به کنترل آن نیستید، به پزشک مراجعه نمایید. معالجاتی برای جلوگیری از تعریق بیش از حد وجود دارد که شامل جراحی و تزریق بوتاکس به منظور مسدود نمودن پیام هایی است که مغز برای غدد عرق میفرستد.
خوردنیهای مفید برای رفع بوی بدن
به گزارش مجله پزشکی آسان طب حفظ رژیم سالم و متعادل غذایی براساس بشقاب غذایی مطلوب برای رفع بوی بدن مهم است. همچنین نوشیدن آب زیاد برای جایگزین نمودن مایعی که از طریق تعریق از بین میرود، در از بین بردن بوی عرق و بوی بدن تاثیر گذار است.
خوردنیهای قابل پرهیز برای رفع بوی بدن
غذاهای خیلی تند و ادویه دار که حاوی کاری، زیره و سایر ادویه های تند باشند. مصرف انواع سیر و پیاز عوامل اصلی تولید عرق تند بدن هستند. مشروبات الکلی و نوشیدنی های حاوی کافئین هم با افزایش بوی نامطبوع بدن ارتباط دارند. چنانچه تصور می کنید نوشیدن آنها روی شما تأثیر دارد، مصرف قهوه و چای و مشروبات الکلی را قطع نمایید و منتظر نتیجه باشید.
هشدار درباره بوی بد بدن :
اگر بوی بدن تان به طور ناگهانی بدون اینکه غذای نامعمولی بخورید، تغییر نمود با پزشک مشورت کنید. بعضی بیماری های خطرناک بر بوی بدن تأثیر می گذارند؛ به عنوان مثال تعریق شیرین مزه می تواند نشانه ای از انواع بیماری قند(دیابت) باشد. بخش مربوط به نفس بدبو را هم مطالعه نمایید.