از آنفلوآنزای معده مصون بمانید
آنفلوآنزای معده همان گاستروانتریت ویروسی است هیچ کس بیمار شدن را دوست ندارد به ویژه هنگامی که آن بیماری آنفلوآنزای معده باشد و علائمی مانند (تب، تهوع، لرز، اسهال و درد به آن اضافه شود و این فکر که ابتلا به ویروس آنفلوآنزای معده ممکن است در داخل باقی بماند احساس ترسناکی پدید می آورد در حالی که هیچ درمانی برای آنفلوانزای معده وجود ندارد راه حل های زیر ممکن است به تسکین علائم سخت این بیماری کمک کند. اسهال و استفراغ، عفونت معده و روده اغلب به نام “آنفولانزای معده” است. آنفولانزا معده با آنفولانزا متفاوت است. بیماری آنفلوآنزای معده باعث گلو درد، آبریزش بینی، سردرد و درد عمومی می شود این به ندرت باعث مشکلات معده می شود. عفونت های ویروسی معمولا علت گاستروانتریت هستند. باکتری نیز می تواند گاهی اوقات سبب آن شوند. آنفولانزای معده به راحتی و حتی از طریق هوا به افراد دیگر سرایت می کند و باعث درد شدید معده، اسهال، استفراغ، حالت تهوع و حتی تب و لرز می شود.
روشهای پیشگیری از آنفلوآنزای معد
گاستروآنتریت به دلیل آنکه همانند بیماری آنفلوآنزا با تب همراه است و به سرعت به افراد دیگر سرایت پیدا می کند، به «آنفلوآنزای معده» نیز معروف است.
آنفلوآنزای معده نیاز به درمان خاصی ندارد و در اغلب موارد به صورت خود به خودی و با مصرف زیاد مایعات بهبود می یابد، اما اگر فردی با مصرف مایعات و تامین املاح معدنی بدن بهبود نیافت، باید به پزشک مراجعه کند.
از آنجایی که بیماری آنفلوآنزای معده موجب کم آبی بدن می شود، به بیمار توصیه می شود برای تامین مایعات و املاح بدن، حتما محلول او آر اس تهیه کرده و مصرف کند، ولی شیر و آب میوه ننوشد، زیرا اسهال را بدتر می کنند.
از مهم ترین راهای جلوگیری از ابتلای به آنفلوآنزای معده، شستن مرتب دست ها با آب و صابون به خصوص قبل از خوردن غذا و بعد از رفتن به دستشویی است.»
درمان آنفلوآنزای معده با استراحت:
استراحت اولین و مهمترین است اگر شما آنفولانزا معده دارید بدن شما به منظور مبارزه با ویروس به استراحت نیاز دارد. شما نیاز به مقدار زیادی از خواب و کاهش میزان فعالیت به طور معمول در طول روز دارید. این به این معنی است که زمانی که شما در رختخواب نیستید روی نیمکت لم بدهید به یاد داشته باشید که شما در حالی که دراز کشیده اید تنبل نیستید و بدن شما برای مبارزه با ویروس و تعمیر آسیب در سطح سلول سخت در تلاش است.
درمان آنفلوآنزای معده با غذا:
نگه داشتن غذا با داشتن آنفلوآنزای معده می تواند مشکل باشد. اگر شما می توانید بخورید مواد غذایی ساده مانند کراکر، غلات، نان تست، برنج، سیب زمینی و مقدار کمی از ماست، موز و سیب های تازه نیز می تواند به شما در اسهال کمک کند. اگر به اجبار غذا بخورید باعث می شود شما احساس حالت تهوع پیدا نمایید.
شما باید از خوردن غذاهای حاوی کافئین، محصولات لبنی، غذاهای ادویه دار و غذاهای با چربی بالا اجتناب نمایید. این غذاها ممکن است ناراحتی معده شما را تشدید و سپس تهوع و اسهال را بدتر کند.
علت بیماری آنفلوآنزای معده
نورو ویروس علت اصلی آنفلوآنزای معده ویروسی است. این ویروس آنفلوآنزای معده به سرعت از فرد بیمار به سایر افراد منتقل میشود.
در اصل این ویروس آنفلوآنزای معده همه گیر است، به خصوص در جاهایی که تعداد زیادی از مردم در آنجا وجود دارند، مانند مدرسه، مهدکودک، خانه سالمندان، مراکز تفریحی و ….
نوروویروس در مدفوع و استفراغ فرد بیمار وجود دارد و به راحتی از فردی به فرد دیگر منتقل میشود.
نورو ویروس از زمانی که علائم بیماری مشاهده میشود تا حداقل سه روز پس از بهبودی آن که حدودا دو هفته طول می کشد، قابل انتقال است.
آلودگی به این ویروس آنفلوآنزای معده از چند راه امکانپذیر است:
– از طریق تماس مستقیم با فرد بیمار
– از راه غیر مستقیم مانند لمس یک جسم آلوده به ویروس آنفلوآنزای معده
– از راه مصرف غذای آلوده به ویروس آنفلوآنزای معده
علائم بیماری آنفلوآنزای معده:
– درد شدید معده
– حالت تهوع
– استفراغ
– اسهال
– احساس ضعف و خستگی شدید بدن
– تب و لرز
– کاهش اشتها
– سرگیجه
درمان بیماری آنفلوآنزای معده:
هیچ دارویی برای نورو ویروس آنفلوآنزای معده وجود ندارد و فقط بدن باید مقاومت کند، اما برای از بین بردن علائم بیماری می توان کارهای زیر را انجام داد:
– مصرف داروی ضد اسهال
– مصرف داروی ضد تهوع
– مصرف داروی مسکن برای کاهش تب و درد
– مصرف پروبیوتیکها برای کمک به بازگرداندن فلور طبیعی روده مانند ماست پروبیوتیک
در اثر اسهال، بدن مقدار زیادی از آب و مواد معدنی خود را از دست میدهد.
لذا برای تامین آب بدن و جلوگیری از کم آبی آن، بهترین کار خرید پودر او آر اس از داروخانه و تهیه محلول آن است. طبق دستور روی بسته پودر، محلول را در طی شبانه روز به طور منظم بنوشید.
همچنین میتوانید آب و چای کم رنگ و دمنوش های گیاهی نیز بنوشید، اما از نوشیدن آبمیوه و شیر خودداری کنید.
میوههایی که باعث یبوست شوند مانند موز نیز برای بیمار مفیدند.
در چه صورت باید به پزشک مراجعه کرد؟
– زمانی که دفعات بیرون روی بیش از شش بار در روز باشد احتمال ابتلا به آنفلوآنزای معده را دارید.
– اگر بیمار، کودک یا مسن باشد احتمال ابتلا به آنفلوآنزای معده را دارد.
– زمان اسهال و استفراغ طولانی شود (بیش از 24 ساعت).
– اگر اسهال و استفراغ شدت داشته باشد و همراه با تب و سرگیجه باشد احتمال ابتلا به آنفلوآنزای معده را دارید.
– اگر خون در مدفوع و استفراغ وجود داشته باشد، سردرد شدید، درد شکم شدید، درد قفسه سینه و فشار خون بالا باشد احتمال ابتلا به آنفلوآنزای معده را دارید.
– در صورتی که بیمار با غذا خوردن، سریعا بیرون روی داشته باشد احتمال ابتلا به آنفلوآنزای معده را دارید.
– در صورتی که بیمار طی 24 ساعت اصلا ادرار نکند (یکی از علائم کم آبی شدید بدن به علت اسهال شدید).
جلوگیری از ابتلای به آنفلوآنزای معده
– نباید موادغذایی یا ظروفی را که فرد بیمار استفاده کرده است، استفاده کنید. حتی تا چند روز پس از بهبودی بیمار این امر باید رعایت شود.
– سرویس بهداشتی را ضدعفونی کنید.
– پس از تماس با بیمار و قبل از آماده کردن غذا یا خوردن آن، باید دستها را با آب و صابون بشویید.
– وسایل بیمار مخصوصا حوله و لیوان وی باید جدا باشد و دیگران از آنها استفاده نکنند.
– لباس و ملحفه رختخواب بیمار باید به طور جداگانه و در دمای بالا شسته شوند.
در این بخش از مجله پزشکی آسان طب درباره روشهای درمان آنفلوآنزای معده، علایم و نشانه های ان اطلاعاتی را تقدیمتان کردیم. امیدواریم اطلاعات کافی را از این بخش بدست اورده باشید.
اگر علایم مشکوکی دیدید سریعا به پزشک مراجعه کنید.