سکسکه کردن ، علت سکسکه و درمان سکسکه کردن

سکسکه کردن به دلایل مختلف اتفاق می افتد و روشهای درمانی مختلفی دارد. گاز زدن یک لیمو ترش به درمان سکسه کردن کمک می کند. همچنین شما میتوانید زانوهایتان را به سینه فشار دهید. یک روش دیگر هم اب خوردن و کمی نفس را حبس کردن است. در این بخش از مجله پزشکی آسان طب درباره سکسکه کردن اطلاعاتی را تقدیم می کنیم.

سکسکه کردن
سکسکه کردن

سکسکه کردن چیست؟

سکسکه کردن نوعی عمل انعکاسی در بدن است که در اثر نفخ و سوء هاضمه ایجاد شده و به راحتی هم درمان می شود.

علت سکسکه کردن و درمان سکسکه کردن
علت سکسکه کردن و درمان سکسکه کردن

نام پزشکی سکسکه کردن singultus است سکسکه یک عمل انعکاسی است و بدان معنی است که شما هیچ کنترلی بر آن ندارید. sekseke معمولا جدی نیست و در بسیاری از موارد فقط برای چند دقیقه وجود دارد مشکلات شایع گوارشی مثل نفخ و سوء هاضمه سبب سکسکه می شود. در موارد نادر، سکسکه می تواند برای مدت زمان طولانی دوام داشته باشد.

sekseke بیش از 48 ساعت را به سکسکه singultus مداوم یا طولانی ( سکسکه کردن بیش از 48 ساعت ) و سکسکه مقاوم به درمان ( سکسکه singultus بیش از یک ماه ) تقسیم می کنند. سکسکه شایع است و بیشتر مردم در موقعی از زندگی خود دچار سکسکه کردن singultus می شوند و در هر سنی، از جمله نوزادان تاثیر می گذارد. زنان و مردان به میزان مساوی دچار سکسکه کوتاه مدت می شوند.

با این حال، به دلایلی که هنوز روشن نیست، سکسکه کردن مداوم و مقاوم در مردان رخ می دهد سکسکه singultus مقاوم در بزرگسالان شایع تر است. این نوع سکسکه کردن می تواند خسته کننده و ناراحت کننده است و باعث می شود که خوردن و نوشیدن دشوار شود. در 80٪ موارد سکسکه های پیوسته و لاعلاج، یک علت قابل شناسایی است 20 درصد موارد باقی مانده، معمولا یک علت روانی دارد.

اگر شما دچار سکسکه کردن هایی می شوید که تا چند روز یا بیشتر ادامه پیدا می کنند، پزشک شما می تواند دستور انجام آزمایشاتی را تجویز کند که برای بررسی احتمال وجود یک مشکل جدی تر به کار می روند.

علت سکسکه کردن و درمان سکسکه کردن
سکسکه کردن

 چه کسانی دچار سکسکه کردن می شوند؟

مردان به مراتب بیشتر از زنان دچار سکسکه می شوند، اما عملا هر فردی از نوزادان گرفته تا افراد بزرگسال سکسکه را تجربه می کند.

سکسکه کردن زمانی شروع می شود که یک گرفتگی و اسپاسم عضلانی باعث منقبص شدن ماهیچه دیافراگم می شود. این اسپاسم باعث به درون کشیده شدن تنفسی می شود که ناگهان با بسته شدن تارهای صوتی، متوقف می شود. این بسته شدن ناگهانی باعث تولید صدای سکسکه می شود.

 چه عاملی باعث بروز سکسکه کردن می شود؟

ـ معده خیلی پر و انباشته می تواند باعث حمله های سکسکهsingultus شوند که به طور غیر ارادی بروز می کنند.

پر شدن معده در شرایط زیر امکان پذیر است:
ـ خوردن بیش از حد غذا و با سرعت
ـ به درون کشیدن هوای بیش از اندازه
ـ سیگار کشیدن
ـ تغییر ناگهانی در دمای معده مانند نوشیدن مایعات سرد بلافاصله بعد از نوشیدن یک نوشیدنی داغ.
ـ فشار روحی و یا هیجان زدگی احساسی.

نوزادان بیشتر از بزرگسالان سکسکه می‌کنند

دلیل اینکه نوزادان نسبت به بزرگسالان بیشتر سکسکه کردن می‌کنند، اغلب مربوط به بدن‌های کوچک و به طور کامل رشد نیافته‌شان است.‌‌ همان طور که در یک فرد بزرگسال، وقتی معده زیاد پر باشد می‌تواند باعث سکسکه کردن شود، باید بدانیم در یک نوزاد هم با در نظر گرفتن اینکه بچه‌ها معده کوچک تری نسبت به بزرگ تر‌ها دارند و سریع‌تر پر می‌شود، این اتفاق خواهد افتاد.

از دیگر دلایلی که نوزادان سکسکه کردن می‌کنند ممکن است تا حد زیادی به خاطر رشد نکردن قسمت تحتانی مری آن‌ها باشد. اسفنکتر تحتانی مری یک ماهیچه دایره‌ای است که در مری باز و بسته می‌شود و اجازه می‌دهد غذا وارد معده شود، در برخی از نوزادان این اسفنکتر، بسته نمی‌شود یا دیر‌تر بسته می‌شود. بنابراین غذا می‌تواند به داخل مری برگردد و باعث سکسکه کردن شود. این عارضه با گذشت زمان حل می‌شود و جای هیچ نگرانی ندارد.

یکی دیگر از دلایل، تغذیه نوزادانی است که به جای شیر مادر از شیشه استفاده می‌کنند و سکسکه وقتی اتفاق می‌افتد که سوراخ پستانک شیشه سوراخ درشتی داشته باشد و نوزاد هوای زیادی را ببلعد.

در این گونه موارد تنها راه حل ساده‌ای که می‌توانید انجام دهید این است که با توجه به سوراخ نوک سینه، سر پستانک شیشه را سوراخ کنید و اگر متوجه شدید سوراخ پستانک گشاد شده است آن را تعویض کنید.

علت سکسکه کردن و درمان سکسکه کردن
سکسکه کردن

 راه درمان سکسکه کردن چیست؟

درمان‌های دارویی، جراحی و جایگزین سکسکه

اگر سکسکه کردن ادامه پیدا کند، پزشک داروهایی را تجویز می‌کند. «کلرپرومازین» که یک داروی ضدجنون ضداستفراغ است، معمولا اولین داروی انتخابی پزشک است. البته گاهی داروهای دیگری مانند «هالوپوریدول» یا «متوکلوپرامید» نیز برای بیمار تجویز می‌شوند. داروهای شل‌کننده عضلات یا ضد دردها نیز گاهی برای درمان سکسکه به کار می‌روند.

یکی دیگر از روش‌های درمان، جراحی عصب فرنیک است. این درمان معمولا به عنوان آخرین راه‌حل در درمان مزمن مورد استفاده قرار می‌گیرد. در بعضی گزارش‌ها از هیپنوتیزم و طب سوزنی نیز به عنوان راه‌حل‌های پیشنهادی طب جایگزین برای درمان سکسکه‌های مقاوم نام برده شده است که البته شواهد معتبری برای تایید این روش‌ها وجود ندارد.

راه برای درمان‌ خانگی سکسکه کردن

درانتها به درمان‌های خانگی رفع سکسکه اشاره می‌کنیم:

1- نگه داشتن نفس و شمردن به آرامی از 1 تا 10

2- نفس کشیدن داخل یک کیسه کاغذی برای مدتی کوتاه

3- نوشیدن سریع یک لیوان آب سرد

4- خوردن یک قاشق شکر یا عسل یا قرار دادن آن در انتهای زبان

5- بالا کشیدن زانوها به درون سینه

6- بیرون کشیدن ناگهانی و شدید زبان

7- گاز زدن یک تکه لیموترش

8- غرغره آب یخ

9- ماساژ انتهای گلو

10- خوردن یک قاشق سرکه

11- نوشیدن آب به حالت درازکشیده و خوردن از سمت مقابل لیوان

12- قرار دادن انگشت در دهان

13- تکان تند و شدیدی به زبان خود بدهید

14- زبان کوچک را به کمک یک قاشق بلند کنید

15- یک تکه نان خشک را بجوید و سپس ببلعید

علت سکسکه کردن و درمان سکسکه کردن
سکسکه کردن

از قدیم گفته اند شخصی که سکسکه میکند را باید ترساند . ولی ما پیشنهاد میکنیم یک لیوان دم دست خود بگذارید و نفس عمیق بکشید و نفستان را نگه دارید . در همان حین اب را بنوشید. ولی باز هم تا جایی که توان دارید نفس نکشید.

اکثرا در این مواقع سکسه کم کم برطرف می شود.

امیدواریم از اطلاعاتی که در این بخش از اسان طب درباره سکسکه کردن تقدیمتان کردیم بهره کافی را برده باشید.

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا