روشهای درمان و علایم نوروپاتی شنوایی

نوروپاتی شنوایی یک بیماری است که در آن صدا غیر طبیعی به مغز انتقال می یابد. در این بخش از مجله پزشکی آسان طب درباره علت ، علایم و روشهای درمان نوروپاتی شنوایی اطلاعاتی را تقدیم می کنیم. این اختلا شنوایی موجب کاهش شنوایی و مشکلات شنوایی خواهد شد. گاهی وقتها اسیب به سر یا گوش ممکنست باعث این اختلال شود.

نوروپاتی شنوایی

نوروپاتی شنوایی ( Auditory neuropathy )

نوروپاتی شنوایی ، نوعی اختلال شنوایی است که در آن، صدا به طور طبیعی به گوش داخلی وارد می شود ولی انتقال سیگنال ها از گوش داخلی به مغز دچار اختلال است. بیماری نوروپاتی شنوایی از شیر خوارگی تا بزرگسالی، ممکن است ایجاد شود ولی در مجموع درصد کمی از افراد مبتلا به اختلال شنوایی را شامل می شود.

نوروپاتی شنوایی چیست؟

ممکن است شنوایی مبتلایان، طبیعی باشد و یا کاهش شنوایی خفیف تا شدیدی وجود داشته باشد. در این بیماران همیشه ضعف درکی – گفتاری وجود دارد، یعنی بیماران در درک واضح گفتار دچار مشکل هستند. بیمار ممکن است قادر به شنیدن صداها باشد ولی در تشخیص لغات با مشکل رو به رو می شود. صداها ممکن است به صورت تدریجی ظاهر و محو شوند و ناهمگاه باشند.

شما میتوانید جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد علل و درمان کاهش شنوایی به اینجا ( درمان پیر گوشی ) مراجعه و به معلومات خود اضافه کنید.

علل نوروپاتی شنوایی

علل بیماری به خوبی معلوم نیست. در بعضی موارد، آسیب سلول های مویی گوش داخلی که اطلاعات مربوط به صدا را از راه دستگاه عصبی به مغز انتقال می دهند موجب این بیماری می شود. سایر علل عبارتند از اختلال ارتباط میان سلول های گوش داخلی و اعصابی که از گوش داخلی به مغز می روند یا آسیب خود عصب.

عوامل خطر

در بعضی کودکان و نوزادان مبتلا به نوروپاتی شنوایی ، مشکلاتی از قبیل یرقان، زایمان پیش از موعد، پایین بودن وزن هنگام تولد و ناکافی بودن اکسیژن رسانی قبل از تولد وجود دارد. علاوه بر این بعضی داروهای مورد استفاده برای درمان عوارض طبی در زنان باردار یا نوزادان ، سلول های مویی گوش داخلی نوزاد را از بین می برند و موجب نوروپاتی شنوایی می شوند.

نوروپاتی شنوایی در بعضی از افراد فامیل یافت می شود و به این دلیل ممکن است در برخی موارد، عوامل ژنیتیکی دخالت داشته باشند.

تشخیص نوروپاتی شنوایی

از آزمایش های ABR و OAE برای تشخیص بیماری نوروپاتی شنوایی استفاده می شود. در این بیماری، نتیجه ABR قابل چشم پوشی یا بسیار غیر طبیعی و نتیجه OAE ، طبیعی است. طبیعی بودن OAE نشان دهنده عملکرد طبیعی سلول هایی مویی خارجی است.

نوروپاتی شنوایی بهتر یا بدتر می شود؟

بعضی از نوزادان مبتلا به نوروپاتی شنوایی بهبود می یابند و در طول یک یا دو سال شروع به شنیدن و صحبت کردن می کنند. در تعدادی دیگر، وضعیت بیماری ثابت می ماند و در گروهی نیز تشدید می شود. در بزرگسالان مبتلا، شنوایی ممکن است بر حسب عامل زمینه ای، در وضعیت پایدار باقی بماند و یا شدت و ضعف پیدا کند، یا به طور پیشرونده تشدید یابد.

درمان نوروپاتی شنوایی

راه کارهای درمان نوروپاتی شنوایی و وسایلی که به برقراری ارتباط بیماران با سایرین کمک می کنند

بعضی از متخصصان استفاده از سمعک و وسایل شنیداری شخصی مثل دستگاه های FM را برای برخی کودکان و بزرگسالان مفید می دانند. ایمپلنت (کاشت) حلزون نیز به بعضی از بیماران کمک می کند.

اکثر پژوهشگران با این کار که والدین کودک مبتلا باید با تیمی از متخصصان که وضعیت کودک و گزینه های درمانی لازم برای او و نیز اعضای فامیل و مراقبان وی را تعیین می کنند همکاری نمایند موافق هستند.

دو روش برای چگونگی آموزش شیرخواران و کودکان مبتلا به نوروپاتی شنوایی در زمینه نحوه برقراری ارتباط وجود دارد. به گزارش آسان طب، یکی، استفاده از « زبان علامتی» به عنوان اولین زبان کودک است و در روش دیگر، استفاده از مهارت های شنیداری و مهارت در مکالمه همراه با به کارگیری فن آوری هایی مثل سمعک و ایمپلنت حلزونی است. از ترکیب دو روش مذکور نیز می توان استفاده کرد. بعضی از متخصصان معتقدند که به ویژه برای کودکان مبتلا به نوروپاتی شنوایی ، یادگیری برقرار ارتباط، فقط از طریق زبان مکالمه ای دشوار است زیرا غالباً درک گفتاری آنان اغلب به شدت مختل است. کودکان بزرگتر و بزرگسالان مبتلا که قبلاً زبان مکالمه ای آنها تکامل یافته است ممکن است از آموزش لب خوانی سود ببرند.

نوروپاتی شنوایی

نوروپاتی شنوایی یکی از مشکلات گوش و شنوایی است که باید جدی گرفته شود. در این بخش از اسان طب درباره علایم این بیماری و همچنین راههای درمان ان اطلاعاتی را در اختیارتان گذاشتیم.

امیدواریم از مطالعه این مطالب بهره کافی را برده باشید.

منبع : asanteb.com

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا