خارش پا و بوی بد پا
خارش پا و بوی بد پا دو مشکل مربوط به پا هست که جان بسیاری از افراد را به لبشان آورده است. نگران نباشید . ما در این بخش اطلاعاتی را درباره خارش پا و بوی بد پا در اختیارتان می گذاریم. یک روش مفید هم برای درمان خارش پا و هم بوی بد پا استفاده از حنا است. شما میتوانید گاهی وقتها به پای تان حنا بزنید و صبرکنید تا رنگ بگیرد. همچنین جوش شیرین برای پیشگیری از بو گرفتن پا مفید است.
بیماری خارش پا
در این قسمت درباره علایم خارش پا و تسکین و درمان خارش پا اطلاعاتی را گرداوری کرده ایم .
علایم خارش پا
پس از بازی تنیس داخل کفش شما آنچنان گرم و مرطوب است که رشد و تجمع قارچهایی که موجب خارش پا می شوند ، در آن چندان تعجب اور نیست .
به مانند قارچ نان ، تریکوفیتون روبروم در محیط گرم و مرطوب کفش ها رشد می کند و موجب عفونت قارچی پا می شود .(پای ورزشکاران)
بیشتر مردم در حین کار ناچارند پاهای خود را برای مدتی طولانی در محیطی تاریک ، گرم و مرطوب در داخل کفش ، نگاه دارند . این خود یک عامل مهم در بروز عفونت های قارچی پا است . هنگامی که این عفونت ها رخ می دهند ، خاراندن پایی که به شدت خارش دارد موجب آسیب بر پوست بین انگشتان می شود و یک عفونت ثانویه باکتریایی می شود که به شدت دردناک است .
خارش پا همچنین می تواند ناشی از واکنش حساسیتی پوست نسبت به چیزهایی است که با آن در تماسند .
تسکین خارش پا و درمان خارش پا
اگر موضعی که خارش دارد را خراش ندهید ، رنج نخواهید کشید . این روش ها را به کار ببندید .
برای درمان خارش پا داروی ضد حساسیت مصرف کنید . گرچه این داروها علت را از بین نمی برند ، اما خارش را تخفیف می دهند .
برای درمان خارش پا بین انگشتان را به خوبی خشک کنید . پس از حمام به دقت بین انگشتان را با یک حوله و یا حتی یک مو خشک کن ، خشک کنید .
برای درمان خارش پا از کرم ضد قارچ استفاده کنید . هنگامی که پای شما به خوبی خشک شد ، آن را به دقت با کرمهای ضد قارچ چرب کنید . این کار را حتما پیش از خواب انجام دهید .
برای درمان خارش پا از پودرهای ضد قارچ استفاده کنید . دوبار در روز ، هر بار به مدت چند دقیقه مقداری پودر ضد قارچ بر روی پاها و درون کفش خود بریزید . این کار را تا دو هفته پس از رفع علائم ادامه دهید .
برای درمان خارش پا جورابهای خود را عوض کنید . اگر پاهای شما زیاد عرق می کنند ، چند جفت جوراب با خود داشته باشید و در طول روز چند بار جورابهایتان را عوض کنید .
برای درمان خارش پا به کفش های خود استراحت دهید . پس از هر بار پوشیدن کفش ، به مدت 48 ساعت از آنها استفاده نکنید تا کاملا خشک شوند . بهتر است در طی این مدت درون آنها پودر ضدقارچ بریزید . این عمل خارش پا را تسکین می بخشد .
برای درمان خارش پا از جوراب های آکریلیک استفاده کنید . به نظر می رسد این جوراب ها بیشتر از جوراب های نخی ، عرق پا را جذب می کند . به هر صورت بهتر است از جوراب های سفید رنگ استفاده کنید چرا که مواد رنگی جوراب ها خود می توانند تحریک کننده باشند .
برای درمان خارش پا از مواد طبیعی استفاده کنید . سعی کنید تنها از کفش هایی استفاده کنید که از چرم طبیعی ساخته شده باشند . کفش های ضد آب و پلاستیکی ، به هوا اجازه گذر نمی دهند ، بدین ترتیب محیط مناسبی برای رشد قارچها فراهم می اید . البته کفشهای پلاستیکی تابستانی مناسب می باشند .
درماتیت تماسی یک علت خارش پا
دیگر عامل خارش پا ، درماتیت تماسی است ، که واکنشی است حساسیتی نسبت به محرک های خاص . این مواد محرک شامل چسب و رنگ مورد استفاده در کفش ها و جوراب ها هستند .
امتحان کنید . به گزارش آسان طب چنانچه تصور می کنید کفش یا جوراب یا مواد شوینده ای که با آن کفش یا جوراب خود را می شویید عامل محرک می باشند ، از آنها برای مدتی استفاده نکنید ، اگر پس از مدت کوتاهی احساس بهبود نمودید ، می توانید بگویید مقصر را پیدا کرده اید .
خشکی پوست یک علت خارش پا
خوشبختانه مبتلایان به خشکی پوست پا گرفتار بیماری پای ورزشکاران نمی شوند . اما متاسفانه پای خشک خود موجب بروز خارش شدید می شود . برای فایق آمدن بر این مشکل این توصیه ها را به کار ببندید .
برای درمان خارش پا کرم به پا بمالید . شبها پیش از خواب ، پای خود را با مقداری کرم مرطوب کننده و یا پارافین چرب کنید و بر روی آن یک کیسه پلاستیکی بکشید .
برای درمان خارش پا از کرمهای حاوی ویتامین E استفاده کنید . پای خود را هر روز با این کرم ها مالش دهید. تا اثر شگفت انگیز آن را مشاهده کنید .
برای درمان خارش پا از ترکیبات اوره استفاده کنید . اوره یک ترکیب مرطوب کننده است . استفاده از لوسیون های حاوی اوره دوبار در روز ، در برطرف کردن خشکی پا اثر قابل توجهی دارد .
خار پاشنه پا هم گاهی موجب خارش پا می شود .
بوی پا یا بوی بد پا
در این قسمت درباره علایم بوی بد پا و تسکین و درمان بوی بد پا اطلاعاتی را در اختیارتان می گذاریم.
علایم بوی بد پا
این مشکل ممکن است یک خانواده را از هم بپاشد و یا به عنوان یک فاجعه محیطی تلقی شود .
با این وجود ، بوی ناخوشایند پا یک مشکل جدی نیست ، بلکه نشانه ای است از فعالیت زیاد غدد عرق . ترشح زیاد عرق موجب فزونی رشد باکتری ها و قارچ ها می شود که این خود موجب افزایش برای پا خواهد شد .
به دلایل نامشخصی ، غدد عرقی در برخی از افراد فعالیت زیادی دارند و این موجب فزونی رشد قارچها و باکتریایی می شود که عفونت با آنها عامل ایجاد بو است .
رفع بوی بد پا
پیش از آن که به دلیل بوی بد پا با دوستانتان مشکل پیدا کنید این توصیه ها را به کار گیرید .
برای رفع بوی بد پا تغییر به وجود آورید . تغییر متناسب کفش ها و جورابها ،احتمال رشد باکتریها و قارچ های مسبب بوی بد را کاهش می دهد . بنابراین باید چند جفت کفش و جوراب داشته باشید تا آنها را به طور متناوب عوض کنید .
برای از بین بردن بوی بد پا پودر بپاشید . دو بار در روز بر روی پاهای خود پودر ضد قارچ بپاشید . این پودر ها قارچ های تولید کننده بوی بد پا را نابود می کنند . این پودر ها در صورتی مفید و اثر بخش خواهند بود که پاهای شما خشک باشند .
برای رفع بوی بد پا از جورابهایی از جنس الیاف مصنوعی استفاده کنید . گر چه نخ سلطان پارچه ها است ، اما جوراب های از جنس الیاف مصنوعی به گونه ای بهتر بوی پا را از بین می برند ، چرا که این مواد جذب کننده بهتری هستند ، و رطوبت کمتر یعنی باکتری و در نتیجه بوی کمتر .
برای رفع بوی بد پا از مهارکننده های بو استفاده کنید . ذغال شارکول در صورتی که در کفش گذاشته شود ، در جذب بو موثر است ، اما به شرطی که از جوراب هایی از جنس الیاف مصنوعی استفاده کنید .
از مواد خوشبو کننده استفاده کنید . شما می توانید از خوشبو کننده ها برای رفع بوی پا استفاده کنید .
برای رفع بوی بد پا از اجناس طبیعی استفاده کنید . کفش هایی که از چرمهای طبیعی ساخته شده اند از تهویه مناسب تری برخوردارند ، و بهتر از کفش های پلاستیک گرما را از خود عبور می دهند .
برای رفع بوی بد پا نسبت به آنچه می خورید دقت کنید . در برخی افراد مصرف غذاهای تند و ادویه وار موجب بدبو شدن عرق می شود . اگر علاقه دارید که غذای تند بخورید، ولی پاهای شما بو ندهند، باید آنها را در اسرع وقت بشویید .
برای رفع بوی بد پا از چای استفاده کنید . اسید تانیک موجود در چای ، در رفع بوی پا بسیار موثر است . بدین منظور یک قوری چای در یک تشت آب بریزید و پای خود را در ان فرو برید . برای حصول نتیجه بهتر ده دقیقه پای خود را در این ظرف نگه دارید . می توانید با آب وصابون رنگ چای را از روی پاهای خود بزدایید .
برای رفع بوی بد پا از ترکیبات صد تعریق استفاده کنید . از آنجا که بوی پا در اصل ناشی از تعریق پا است ، پس منطقی است که از مواد ضد تعریق به منظور از بین بردن آن استفاده کنید . دیده شده است در مواردی که تعریق بسیار شدید نیست ، استفاده از افشانه های (اسپری) ضد عرق مفید بوده است .
از الومینیوم کلراید استفاده کنید . در موارد تعریق شدید از پزشک خود بخواهید این دارو را تجویز کند . این دارو غدد عرقی را مسدود می کند . برای حصول نتیجه بهتر ، شب اول که از این دارو استفاده می کنید ، یک کیسه پلاستیک بر روی پای خود بکشید . پس از آن بدون نیاز به این اقدام ، هفته ای یک بار از این ماده استفاده کنید .
خارش پا یکی از مشکلات پوستی است که بسیار هم آزار دهنده هست. سعی کنید همیشه از تمیز بودن پا و انگشتان بین پا مطمین شوید . برای درمان خارش پا باید مدام ان را بشویید و ضد عفونی کنید . کرم های ضد قارچ هم گزینه مناسبی است. سعی کنید تا جایی که میتوانید برای مدتی طولانی پایتان در کشفتان نباشد . اجازه دهید به ان هوا برسد.
ممکن است خارش پا ی شما به خاطر خشکی پوست پایتان باشد. برای درمان خارش پا از زدن کرم مخصوصا کرم هایی که ویتامین E دارند کمک بگیرید.
درمان خارش پا و بوی بد پا با حنا
اگر رنگ گرفتن پایتان برایتان مهم نیست ( البته این رنگ مدام کمرنگ می شود ) یکی از بهترین راهها حنا گرفتن به پا هست. مخصوصا اگر شب تا صبح باشد. خب شما در مهمانی ها جوراب می پوشید و اصلا معلوم نیست. همچنین حنا به عنوان یک ماسک پوست هم عمل میکند.
همچنین برای بوی کفش میتوانید در کفشتان جوش شیرین بریزید.
درباره درمان خارش پا و درمان بوی بد پا به طور کلی باید بگوییم که شاید اصلی ترین علل ان عرق کردن پا باشد. شما باید نکات بهداشتی را برای مراقبت از پا انجام دهید تا به مشکل برنخورید.
اول اینکه در هر شرایطی جورابتان را برای فردا بشویید . حتی اگر حس میکنید بو نمیدهد.
دوم اینکه اگر هر روز به حمام نمی روید پاهایتان و مخصوصا بین انگشتان پا را با اب و صابون بشویید .
همچنین یادتان باشد بعد از شستن پا باید بین انگشتان پا را کامل خشک کنید.
اگر این نکات را رعایت کنید مطمین باشید کمتر به خارش پا و بوی بد پا دچار می شوید.
منبع :
asanteb.com