کیپ شدن بینی و خشکی آن
کیپ شدن بینی یکی از مشکلاتی است که معمولا در فصل زمستان گریبانگیر ما می شود . برای پیشگیری و درمان کیپ شدن بینی باید هوا را مرطوب کنید و از بخور آب گرم هم کمک بگیرید. فقط مطمین شوید کیپ شدن بینی تان بخاطر وجود جسم خارجی در بینی نباشد. در این بخش اطلاعاتی را درباره کیپ شدن بینی و خشکی بینی تقدیم می کنیم.
گرفتگی و کیپ شدن بینی
درباره علایم کیپ شدن بینی و روشهای بهبود آن در این بخش اطلاعاتی تقدیم می کنیم. در هنگام کیپ شدن بینی بخور را فراموش نکنید. در حالت ساده میتوانید سرتان را روی قابلمه آبجوش بگیرید و روی سرتان پارچه ای بیندازید تا بخار وارد بینی شود. فقط دقت کنید که با آب جوش یا شعله گاز نسوزید.
علایم کیپ شدن بینی
احساس می کنید با چیزی راه بینی تان را مسدود کرده اند ، به گونه ای که نه تنها نمی توانید بویی احساس کنید ، بلکه حتی تنفس نیز برایتان دشوار شده است . در گرفتگی بینی ، لایه مخاطی بینی متورم است ، احتمالا این وضعیت در اثر سرماخوردگی و یا دیگر عفونت های ویروسی یا باکتریایی و یا حساسیت رخ می دهد ، عفونت مزمن سینوس ها و مصرف برخی از داروها نیز می تواند باعث گرفتگی بینی شود .
ممکن است راه بینی توسط چیز دیگری ، از جمله اشیاء خارجی یا عیوب ساختاری نظیر انحراف تیغه بینی ، پولیپ خوش خیم بینی و یا ضایعات رشد یافته دیگر ، مسدود شده باشد .
درمان گرفتگی بینی و درمان کیپ شدن بینی
یک نفس عمیق از راه دهان بکشید و این مطالب را بخوانید .
مدتی صبر کنید اگر گرفتگی بینی ناشی از سرما خوردگی و یا یک عفونت ویروسی است . این مشکل برای مدت محدودی باقی خواهد ماند و پس از یک تا چند هفته با برطرف شدن عفونت خود به خود بهبود می یابد .
اگر هوا خشک است ، آن را مرطوب کنید .
در ماههای گرم سال حفظ رطوبت مخاط بینی در داشتن خوابی آرام بسیار موثر است . در اتاق خواب خود از دستگاههای بخور استفاده کنید .(توجه کنید این دستگاه ها در معرض آلودگی با قارچ قرار دارند ، بنابراین باید هر روز آب آنرا عوض کرد و هر چند روز یک بار آنرا با سرکه شست وشو داد.)
بینی را شست و شو دهید .
یک چهارم قاشق مربا خوری نمک را در یک لیوان آب که قبلا جوشیده و حالا خنک شده است حل کنید و چندین بار در روز بینی خود را با این محلول شستشو دهید . همچنین می توانید از محلولهای آماده برای شستشو استفاده کنید . آبریزش بینی هم از کیپ شدن بینی جلوگیری می کند و راه تنفس را کمی باز می کند .
بخور با آب گرم .
آبی را که در حال جوشیدن است درون یک ظرف بریزید و صورت خود را با فاصله ای مناسب بر روی آن بگیرید . با حوله ای سر خود را بپوشانید . این کار را برای مدت 15 دقیقه ادامه دهید . برای کیپ شدن بینی روزی 3 تا 4 مرتبه آن را تکرار کنید . توجه کنید سر شما باید دست کم 40 سانتی متر با ظرف فاصله داشته باشد تا بخار آب گرم صورت تان را نسوزاند .
داروها .
داروهای مورد استفاده در سرماخوردگی می توانند مفید باشند . داروهای ضد احتقان نیز تا حدودی مشکل را برطرف می کنند . از داروهای ضد حساسیت تنها در مواقعی باید استفاده کرد که علایمی از قبیل عطسه ، خارش چشم ها و آبریزش بینی وجود داشته باشد . در چنین مواردی از داروهای ترکیبی که علایم متفاوت را بر طرف می کنند استفاده نکنید .
از داروهای ضد احتقان به مقدار زیاد استفاده نکنید .
از داروهای ضد احتقان بیش از پنج روز استفاده نکنید . استفاده زیاد از این داروها موجب اثر برگشتی خواهد شد . در چنین وضعیتی گرفتگی بینی ممکن است شدید تر نیز شود .
داروهای خود را بررسی کنید .
تعدادی از داروها از جمله ، بتابلاکرها (نظیر آتنولول و پروپرانولول) ، داروهای ضد فشار خون و دوز بالای استروژن می توانند حالت گرفتگی بینی ایجاد کنند . لذا در مورد تمامی داروهای مصرفی خود با پزشک مشورت کنید .
از شکلات استفاده نکنید .
مواد شیرین غلییظ شده ، به ویژه شکلات می تواند موجب تحریک تورم مخاط بینی شوند . لذا تا زمانی که گرفتگی بینی تان بر طرف نشده است از مصرف چنین موادی بپرهیزید .
انباشته ای از فلفل قرمز.
پروفسور واروتایلر استاد داروشناسی دانشگاه پوردو در ایندیانا می گوید : در غذای خود از فلفل قرمز استفاده کنید . کاپسایسین ماده فعال در فلفل قرمز ، موجب افزایش ترشحات مخاط بینی می شود . وی ادامه می دهد : این ماده موجب آبریزش و مرطوب شدن مخاط بینی می شود .
مقداری ورزش کنید .
اگر به سرماخوردگی خفیف مبتلا شده اید و تب یا علایمی شبیه آنفولانزا ندارید ، ورزش ملایم جهت رفع گرفتگی بینی مفید است . پروفسور دیوید نیمان می گوید : ورزش موجب می گردد تا از سرماخوردگی های بعدی نیز پیشگیری شود .چرا که پژوهش ها نشان داده اند که ورزش موجب تقویت دستگاه ایمنی بدن می شود .
با حمام گرم احتقان را از بین ببرید .
حمام گرم موجب گرم شدن تمامی بدن شده و جریان خون بینی را افزایش می دهد . با این روش احتقان بینی کاهش می یابد .
برای حساسیت چه باید کرد ؟
از مواد حساسیت زا دوری کنید . اگر در محیط بیرون کار می کنید ، شاید نتوانید از بسیاری از مواد حساسیت زا دوری کنید ، اما دست کم این کار را می توانید در منزل انجام دهید . سعی کنید دریابید که نسبت به چه چیز حساسیت دارید ، سپس تلاش کیند از آن دوری کنید .
از دارو استفاده کنید .
ممکن است پزشکتان داروهای متنوعی نظیر داروهای ضد حساسیت ، ضد احتقان ، افشانه های کرومولین سدیم جهت بینی ویا حتی افشانه های کورتونی ، جهت رفع گرفتگی بینی تجویز کند .
حساسیت زدایی . اگر کرفتکی بینی ناشی از حساسیت ، در شما مزمن و شدید باشد پزشک حساسیت زدایی نسبت به مواد حساسیت زا را پیشنهاد میکند .
حساسیت نسبت به شیر . حدود 10 درصد از افرادی که از گرفتگی بینی رنج می برند ، نسبت به شیر حساسیت دارند . برای درک این که ایا نسبت به شیر حساسیت دارید یا خیر برای دو هفته محصولات لبنی را از غذای خود حذف کنید و نتیجه را مشاهده کنید .
خشکی بینی چیست ؟
در این قسمت اطلاعاتی را درباره خشکی بینی در اختیارتان می گذاریم :
علایم خشکی بینی
آنچه برای بینی مشکل ایجاد محدودیت می کند ، همانا خشکی آن است . دکتر سوزان واین متخصص بیماری های آسم و آلرژی می گوید : گر چه این وضعیت بسیار ناخوشایند است ، اما در موارد نادر نشانه ای یک بیماری جدی است . به گزارش آسان طب در حقیقت در بیشتر موارد ، عامل چیزی است که می توانید به آسانی آنرا بر طرف سازید . بیشترین دلیل بروز چنین مشکلاتی عوارض دارویی است ، آنتی هیستامین ها که در درمان آبریزش بینی به کار می روند ، در راس این داروها قرار دارند . در این شرایط شما سعی در رفع یک مشکل دارید در حالی که مشکلی دیگر به وجود آورده اید . داروهایی نظیر افشانه های بینی ، برخی از گشادکننده های نای و داروهای حاوی آتروپین نیز می توانند موجب خشکی بینی شوند .
آب و هوا از دیگر علل شایع بروز این مشکل است . در شرایطی که گرمای هوا افزایش و رطوبت کاهش می یابد راه های هوایی بینی رو به خشکی می گذارند . کیپ شدن بینی
خشکی بینی می تواند علامت دو بیماری نادر نیز باشد ، کراتوکنژنکتیویت سیکا ، که در آن نه تنها بینی بلکه چشم و دهان نیز به طور مزمن دچار خشکی می باشند و دیگری نشانگان شوگرن می باشد ، این نشانگان جزو بیماری های روماتیسمی محسوب می شود که مخاط و غدد بزاقی را تحت تاثیر قرار می دهد . کیپ شدن بینی
تسکین خشکی بینی
برای تسکین خشکی بینی باید روشهای زیر را انجام دهید :
به نوشیدن فکر کنید
از آب ساده گرفته تا آب میوه ، هر چه می توانید بیشتر بنوشید . دکتر میدلتون می گوید : رساندن آب به بدن بسیار مهم است . بهتر است به جای آن که به صورت موضعی به بافت آب برسانید اجازه دهید نیاز آن از داخل تامین شود .
داروهای مصرفی تان را بررسی کنید
اگر از داروهای ضد حساسیتی و یا داروهای حاوی آتروپین استفاده می کنید از پزشک خود بخواهید که در صورت امکان دوز آنها را کاهش داده و یا مصرف آنها را قطع کند . از سوی دیگر تمامی داروهای مصرفیتان را با پزشک خود بررسی کنید که ایا تغییری لازم است یا خیر .
برای حل مشکل سرم فیزیولوژی را امتحان کنید هر چند بار که می توانید بینی خود را با سرم فیزیولوژی شستشو دهید . به گزارش آسان طب می توانید قطره های کلرورسدیم و یا افشانه های سالین را همیشه به همراه داشته باشید و هر گاه نیاز پیش آمد از آنها استفاده کنید .
هوا را مرطوب کنید
با یک مرطوب کننده هوا را رطوبت خانه را حفظ کنید . در اتاق خواب از دستگاه بخور استفاده کنید تا هوای اتاق در حین خواب نیز مرطوب بماند . کیپ شدن بینی
درباره مصرف کرم دقت کنید
از پمادهای مرطوب کننده ی درون بینی زمانی استفاده کنید که مخاط بینی بسیار خشک و یا ترک خورده باشد . دقت داشته باشید که با تنفس آنها را به درون ریه نکشید . چرا که ورود این مواد به ریه موجب بروز نوعی ذات الریه خواهد شد .
کیپ شدن بینی متاسفانه مشکل شایعی است که در هنگام سرماخوردگی و … ما را دچار میکند . علایم کیپ شدن بینی سخت نفس کشیدن و متوجه نشدن بوی غذا است .
اولا وقتی دیدید بینی تان کیپ شد بدانید که ممکن است در شرف سرماخوردگی باشید . پس سریعا لباس گرم تر بپوشید و از خودتان مراقبت کنید . همچنین برای درمان کیپ شدن بینی بهترین راه بخور اب گرم است . میتوانید در این اب گرم کمی هم اکالیپتوس بریزید . همچنین برای درمان کیپ شدن بینی میتوانید به حمام اب گرم بروید تا قفسه سینه و مغزتان کمی گرم شود و راه بینی تان باز شود .
کیپ شدن بینی مساله ای هست که تقریبا همه ما به ان دچار شده ایم. اکثرا هم این مشکل در سرماخوردگی برای ما رخ میدهد. شاید بهترین راهکار کیپ شدن بینی اولا فین کردن باشد. سعی کنید مدام به دستشویی رفته و فین کنید تا بینی تان خارج شود و راه تنفستان باز شود. دوما اینکه مدام بخور دهید. حتی با اب جوش تنها . سرتان را روی اب جوش گرفته و حوله ای روی سرتان بگذارید تا راه تنفستان باز شود. امیدواریم از مطالبی که در این بخش از اسان طب درباره کیپ شدن بینی و خشک شدن بینی تقدیمتان کردیم بهره کافیب رده باشید.
منبع :
asanteb.com
خیلی خیلی ممنونم از مطالبتون مفید و کامل
عالی بود
از سایت های خارجی هم بهتر توضیح داده شده
بسمه تعالی
با تشکر از مطالب مفید تان.در پناه خداوند مهربان سلامت و سربلند باشید..