معرفی و بررسی کامل پرولوتراپی
بسیاری از افراد ممکن است در طول دوران زندگی دچار برخی دردهای مفصلی شوند و در صدد تسکین آن برآیند. پرولوتراپی روشی است که در آن یک ماده التهابدهنده به داخل بافت نرم جسم آسیبدیده تزریق میشود. برخی بر این عقیدهاند که این روش کمک شایانی به دردهای مفصلی خواهد کرد. اختلال قید شده میتواند بسیار جدی بوده و زندگی فرد را تحت تاثیر قرار دهد.
پرولوتراپی و بررسی آن
در این مقاله قصد داریم تا پرولوتراپی را به صورت کامل مورد بررسی و ارزیابی قرار دهیم، کاری که حقیقتا میتواند موجب آسودگی خیال از یک سری مشکلات شود، به هر حال افراد زیادی دنبال این مورد هستند.
پرولوتراپی و ارائه تعریف کاملی از آن
پرولوتراپی، جراحی نیست به همین خاطر آن را به عنوان یک تزریق مفصلی احیا کننده یا بازسازی رباط و بازسازی تاندون غیرجراجی میشناسند. پزشکان عمدتا از روش پرولوتراپی برای درمان مفاصل و رباطها استفاده میکنند، اما در قسمتهای نامبرده شده زیر نیز به کار خواهد رفت:
زانو
لگن
شانهها
مفاصل و رباطهای دیگر
در برخی موارد، افراد مبتلا به بیماریهای مزمن مانند بیماری دیسک دژنراتیو یا آرتریت نیز ممکن است برای کاهش درد خود، مایل به استفاده از روش پرولوتراپی باشند. این روش اگرچه از اوایل دهه 1900 وجود داشته، اما هنوز سوالات بسیاری در رابطه با اثربخشی آن مطرح میشود. با وجود این شک و تردید، بسیاری از جوامع پزشکی معتقدند که پرولوتراپی یک جایگزین امن برای درمان درد پشت و دردهای مفصلی میباشد.
عملکرد روش پرولوتراپی به چه صورت میباشد؟
پرولوتراپی نوعی تزریق بوده که حاوی پلاسمودیومی، مانند ساراپین یا محلول شور است. پس از تزریق این محلول، بدن شروع به تقویت و تعمیر رباطهای آسیبدیده در مفصل خواهد کرد. تقویت پیوندها با گذشت زمان به ثابت ماندن مفصل کمک کرده و به این ترتیب، درد از بین خواهد رفت.
در روش پرولوتراپی، نیاز به چندین عکس در محل آسیبدیده میباشد. لازم به ذکر است که تزریق باید در این روش با دقت بسیار بالایی انجام بگیرد.
پزشکان قبل از انجام روش پرولوتراپی بر روی افراد، ابتدا آنها را ارزیابی خواهند کرد، زیرا همه افراد برای این روش مناسب نیستند. به عنوان مثال، پرولوتراپی ممکن است هیچ تاثیری بر روی افراد مبتلا به بیماریهای مزمن ایجاد نکند، بنابراین پزشک گزینههای دیگری را برای درمان پیشنهاد میدهد.
تصمیم پزشک در رابطه با انجام پرولوتراپی
در طول ارزیابی و یا قبل از آن، پزشک اشعه ایکس و یا سایر نتایج تصویربرداری را بررسی نموده و با توجه به مکان و شدت آسیبدیدگی، وی میتواند تصمیم بر انجام دادن و یا ندادن کار بگیرد.
لازم به ذکر است که اگر فرد از داروهای ضد التهاب استفاده میکند، باید 2 تا 3 روز قبل از انجام این روش، مصرف آنها را متوقف سازد، زیرا مصرف داروهای ضد التهاب مانع از انجام کار خواهد شد.
روزی که قرار است فرد مبتلا از روش پرولوتراپی استفاده نماید، باید حتما به خوبی غذا خورده باشد. پزشکان به این افراد توصیه میکنند که از غذاهای پروتئیندار استفاده نمایند. آنها در زمان تزریق، به منظور کاهش درد از الکل و استریلیزه استفاده کرده و زمانی که درد شدید و قابل توجه باشد، از آرامبخش بیشتری استفاده مینمایند.
پس از انجام کارهای اولیه، پزشک از یک سوزن طولانی و نازک برای تزریق در اطراف منطقه هدف (پشت یا مفصل) استفاده میکند، همچنین تعداد تزریقات نیز بستگی به منطقه یا مفصل مورد نظر دارد.
معرفی برخی از فواید استفاده از روش پرولوتراپی
متخصصینی که روش پرولوتراپی را تایید میکنند، بر این عقیدهاند که با انجام این روش، مفاصل تقویت شده و درد کاهش مییابد، همچنین قدرت بهبود یافته مفصل، به ثبات و بهبود حرکت کلی و عملکرد پشت و مفاصل کمک بسزایی خواهد کرد.
پرولوتراپی یک درمان طبیعی و دائمی بوده که درد را کاهش خواهد داد. در مقابل، داروهای ضد درد و ضد التهاب تنها به صورت موقتی موثر عمل کرده و جراحی نیز همیشه موفق عمل نخواهد کرد.
مهمترین کاربردهای پرولوتراپی عبارتند از:
ترمیم پارگی ACL و PCL
ترمیم پارگیهای نسبی تاندونهای شانه
ترمیم پارگی دررفتگی و نیمه دررفتگی مچ پا
استحکام محل مورد نظر پس از جا اندازی و جلوگیری از دررفتگیهای مکرر
درمان کمر درد به دلیل ضعف در لیگمانهای کمر؛ خصوصا مفصل ساکروایلیاک
معرفی خطرات و عوارض جانبی احتمالی
بدترین عارضه جانبی در محل تزریق که آن هم در مواقع نادر رخ خواهد داد، عفونت میباشد. عفونت از طریق درد و تب نشان داده شده و معمولا با آنتی بیوتیک درمان میشود. یکی دیگر از عوارض جانبی میتواند تورم یا درد ناشی از تزریق باشد.
پرولوتراپی هنوز به طور گسترده مورد مطالعه قرار نگرفته است، به همین خاطر ممکن است عوارض جانبی غیر قابل کشفی از آن موجود باشد. برخی از پزشکان نیز بر این عقیدهاند که شکر میتواند آسیبهای طولانی مدت را در مفصلهای فرد ایجاد کند، با این حال، این ادعا هنوز به اثبات نرسیده است.
بررسی میزان موفقیت روش پرولوتراپی
با توجه به تحقیقات موجود، پرولوتراپی بسیار موفق عمل کرده است، اما دایره مطالعات انجام شده کوچک بوده و برای اثبات این ادعا، به تحقیقات بیشتری نیاز است. به عنوان مثال، در یک مطالعه از 13 نفر شرکت کننده استفاده شد و مطالعات دیگر هر کدام 38 و 90 نفر شرکت کننده داشت.
با این حال، نتایج این مطالعات کوچک موفقیت کلی روش پرولوتراپی را نشان داده است.
باید بدانید علاوه بر روش درمان، عواملی مانند چگونگی عملکرد پزشک و پاسخ فرد به درمان نیز، قطعا در روند بهبودی تاثیرگذار خواهد بود.
میزان هزینه درمان توسط روش پرولوتراپی
پرولوتراپی میتواند برای فرد بسیار پرهزینه باشد و بسیاری از شرکتهای بیمه نیز آن را پوشش نخواهند داد، بنابراین فرد باید شخصا برای درمان خود هزینه کند. آن طور که به نظر میرسد، هزینهها بین بازه 250 تا 600 دلار بوده و با توجه به عوامل مختلف، متغیر خواهد بود، اما هزینه دقیق آن بستگی به محل تزریق، پزشک مورد نظر و نیاز احتمالی فرد به درمانهای اضافی دارد.
نگاهی اجمالی بر روی مقاله
همراهان آسان طب؛ برخی از محققان و پزشکان امیدوارند که پرولوتراپی بین تمامی جامعه پزشکی مرسوم شود. تحقیقات اولیه حاکی از آن است که این روش به طور کلی بیخطر بوده و جایگزین قابل قبولی برای دارو یا جراحی محسوب میشود.
از سوی دیگر، منتقدان در مورد اثربخشی پرولوتراپی شک و تردید دارند. عقیده آنان بر این است که دامنه مطالعات اندک بوده و تحقیقات ناچیزی در این رابطه انجام شده است. این دسته افراد در اغلب موارد، مردم را قبل از استفاده از روش پرولوتراپی، به بررسی سایر گزینههای درمان تشویق مینمایند.
پرولوتراپی بحث برانگیز بوده، بنابراین برای حمایت از استفاده و به کارگیری آن تحقیقات بیشتری لازم است.
Source: https://mag.asanteb.com