ادرار خونی و تغییر رنگ آن

ادرار خونی ، تغییر رنگ ادرار و چکه کردن ادرار همه از مشکلاتی مربوط به کلیه و مجاری ادراری است که باید سریعا درمان شود. اگر در ادرار خود خون دیدید حتما به پزشک مراجعه کنید تا برای شما آزمایش نوشته و علت مشکل تان را شناسایی کنید. در این بخش درباره روشهای تسکین و بهبود ادرار خونی اطلاعاتی را تقدیم می کنیم.

علایم ادرار خونی

دکتر ریچارد ماچیا استاد بیماری های کلیه ومجاری ادرار می گوید : در صورت بروز اولین علایم دال بر وجود خون در ادرار باید به پزشک مراجعه کنید ، چرا که این می تواند علامت وجود تومور باشد . البته در بیشتر موارد توموری در کار نیست . ورزش های شدید نیز می توانند موجب بروز خون در ادرار شوند . در پی وارد آمدن ضربه به کلیه در خلال تصادفات نیز ممکن است خون در ادرار ظاهر شود . ( تسکین علایم ادرار خونی )

فقدان نوعی انزیم در بدن باعث قرمز شدن رنگ ادرار پس از خوردن چغندر می شود . برخی از داروها ، نظیر فنل فتالئین ، می توانند موجب قرمز شدن رنگ ادرار شوند . زور زدن در حین ادرار کردن ممکن است موجب پارگی برخی از سیاه رگ ها شود . گر چه این مشکل چندان جدی نیست اما باید به پزشک مراجعه کرد .

عفونت ، سنگ های کلیوی ، مشکلات پروستات و بیماری های کلیوی همگی از عوامل بروز خون در ادرار می باشند . ممکن است خون به صورت رشته های باریک و یا لخته در ادرار باشد . اما بیشتر از این ها ممکن است ادرار کاملا تغییر رنگ داده نارنجی و یا قرمز شود .

تسکین علایم ادرار خونی

انتظار نداشته باشید که با این مشکل به پزشک مراجعه کرده و تنها با دریافت یک نسخه از او دور شوید . صرفا درمان وجود خون در ادرار خونی و تغییر رنگ آن کافی نیست ، باید تشخیص صحیحی حاصل شود و نیز باید احتمال وجود تومور رد شود . (

در اینجا نکاتی که باید پیش از مراجعه به پزشک و پس از آن رعایت کنید ذکر خواهند شد .

تسکین علایم ادرار خونی با مراجعه به متخصص کلیه و مجاری ادراری

چرا در مورد بانوانی که دیگر علایم عفونت ادراری را نیز دارند ، در بقیه موارد باید مستقیما به متخصص کلیه و مجاری ادرار مراجعه کنید.

برای تسکین علایم ادرار خونی جریان را پیگیری کنید .

در صورتی که می توانید ، پیش از مراجعه به پزشک ، رنگ ادرار را در مواقعی که تغییر رنگ مشاهده می شود ثبت کنید . این راهنمای خوبی برای درک علت در این افراد می باشد . رنگ قرمز کدر می تواند نشانگر عفونت و یا مشکلات کلیوی باشد . اگر کل ادرار به رنگ قرمز خونی است ممکن است مشکل در کلیه و یا مثانه باشد . اگر خون در ابتدای جریان ادرار باشد ممکن است مشکل در پیشابراه و یا پروستات وجود داشته باشد . لخته و یا رگه های خون در ادرار می توانند از بخش های بالایی دستگاه ادراری (کلیه ها و میزنای) منشا گرفته باشند .

برای تسکین علایم ادرار خونی آماده انجام چند آزمایش شوید .

در این مواقع پزشکان دستور انجام آزمایش هایی نظیر تجزیه و کشت ادرار ، تصویر برداری از کلیه و یا سیتوسکوپی برای مشاهده مستقیم پیشابراه و مثانه می دهند .

علایم رنگ ادرار

جز چند استثناء ، تقریبا در تمامی موارد ادرار شفاف و به رنگ زرد روشن با بوی آمونیاکی خفیف است . تغییر در این وضعیت نیازمند توجه و دقت است .

به طور مثال قرمز شدن رنگ ادرار به معنی وجود خونریزی در دستگاه اداری است و نیازمند رسیدگی فوری است . ادرار کدر و یا شیری رنگ می تواند ناشی از عفونت مثانه و یا سنگ کلیه باشد . همراه با این تغییرات رنگ بوی بدی نیز به وجود آید . در بیماران دیابتی که قند خون آنها به خوبی کنترل نشده باشد ممکن است ادرار بوی میوه دهد .

خوردن و یا نوشیدن هر چیزی بازتابی در ادرار دارد . چغندر نمایی شبیه وجود خون در ادرار دارد ، مصرف بتاکاروتن ادرار را به رنگ زرد پر رنگ و یا نارنجی در می آورد و ویتامین ب 6 بوی قابل تشخیص در ادرار می دهد . به گزارش آسان طب  در پی مصرف مارچوبه ادرار سبز و بدبو می شود . آنتی بیوتیکی به نام ریفامپین که معمولا در سل و مننزیت مورد مصرف دارد ، ادرار را به رنگ نارنجی در می آورد . رنگ زرد پر رنگ به معنی کمبود آب بدن است . این وضعیت چنانچه ادامه یابد می تواند به سنگ کلیه منتهی شود .

تسکین علایم تغییر رنگ ادرار

ادرار بهتر است همیشه بدون رنگ وشفاف باشد .

توجه داشته باشید .

تمام آنچه باید انجام دهید آن است که به رنگ ادرار توجه کنید . زرد پر رنگ نشان دهنده غلیظ شدن ادرار و کمبود آب بدن است . در این هنگام باید به نوشیدن آب و مایعات بپردازید . میزان نیاز به مصرف مایعات بر حسب سن ، جنس ، فعالیت ، وزن و حتی آب و هوا تفاوت دارد . پس بهتر است به جای آنکه در روز میزان مشخصی مایع مصرف کنید ، مقدار نیاز به مایعات را بر حسب رنگ ادرار تنظیم کنید .

چشم پوشی نکنید .

توجه داشته باشید اگر رنگ ادرار شما قرمز شود حتما باید به پزشک مراجعه کنید .

ادرار خونی و تغییر رنگ ادرار و چکه کردن ادرار
ادرار خونی و تغییر رنگ ادرار و چکه کردن ادرار

علایم چکه کردن ادرار

متاسفانه برخی از افراد دچار این مشکل می باشند ، اما دلیلی بر نگرانی وجود ندارد . اگر مشکل چیزی بیش از چکیدن چند قطره ادرار نباشد، مساله طبی جدی وجود ندارد ، این مساله به اسانی قابل درمان است . قبل از آنکه وارد بحث اصلی شویم ، اجازه دهید تعریف خود را از چکه کردن ادرار توضیح دهیم . ما در اینجا بر آن نیستیم که در پیرامون بی اختیاری ادرار صحبت کنیم . مقصود از چکه کردن ادرار ، تراوش اجتناب ناپذیر چند قطره ادرار پس از آن است که فرد جریان ادرار خود را قطع کرده باشد و یا آنکه به طور ناگهانی موجب مرطوب شدن لباس زیر فرد گردد. چکه کردن ادرار بسیار مشکل ساز است .

دکتر پرانیکف دانشیار و جراح کلیه و مجاری ادراری می گوید : موانعی در مسیر مثانه به سوی پیشابراه ، در جریان ادرار ایجاد اختلال می کنند . در آقایان ادرار تمایل به انباشته شدن در دهلیز پیشابراه ، ناحیه ای عریض تر در نزدیکی پایه آلت دارد .

ادرار خونی و تغییر رنگ ادرار و چکه کردن ادرار
ادرار خونی و تغییر رنگ ادرار و چکه کردن ادرار

از ادرار خونی نترسید. اگر دیدی ادرارتان خونی است ، رنگش قرمز است یا در ان خون میبییند اصلا نترسید . فقط به پزشک مراجعه کنید تا برایتان ازمایش بنویسد. اکثرا ادرار خونی به دلیل عفونت است که با دارو درمان می شود. ولی خب در کنار اینکه میگوییم نترسید میگوییم به یک پزشک خوب مراجعه کنید تا علت ان شناسایی شود.

منبع :

asanteb.com

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا